Fotoverslag: relaxen in Paramaribo

Reismeisje 05 april 2016

Het klinkt misschien overdreven of verwend, maar als je een langere reis maakt kun je soms echt behoefte hebben aan even op adem komen. Dat ervaar ik nu ook op wereldreis. Begrijp me niet verkeerd, het is natuurlijk één groot en fantastisch avontuur vol te gekke momenten, maar het kan bij vlagen ook heel intens en heftig zijn. Zeker als je dus backpackt en vrijwel overal over land naar toe reist. De afgelopen 1.5 week in Guyana was heel bijzonder, maar ook zeker één van de heftigste weken van de laatste tijd. Midden in de nacht bussen pakken, 15 uur over hobbelende zandweggetjes reizen, dagelijks uren hiken en je niet overal even veilig voelen. Ik vond het na 1.5 week wel even mooi geweest. Dat kwam mooi uit, want we moesten nog één nachtje om 4 uur in een bus stappen en 13 uur in 2 verschillende bussen en op een boot door brengen vóór we op een heerlijke bestemming aan zouden komen. Een gevoel van bijna thuis zijn. Suriname! De afgelopen week hebben we heerlijk 2 dagen gerelaxt in Paramaribo en genoten van allerlei Nederlandse dingen. Wat een zaligheid na 6 maandjes reizen zeg. Dan ben je toch een stuk Nederlandser dan je denkt Knipogen. Vandaag neem ik je mee in een fotoverslagje van een paar heerlijke dagen in Paramaribo.

 Paramaribo hotel

Via Reismeisje kwamen we in contact met een tè heerlijk hotel in Paramaribo. Het Royal Torarica. De naam doet het al vermoeden; het is een behoorlijk up scale, comfortabel hotel. Zoals we een paar maandjes geleden ook in Lima deden, soms moet je jezelf extra verwennen, toch Knipogen? Als je op zoek bent naar een hotel in Paramaribo waar alles tot in de puntjes klopt en je gewoon heerlijk vakantie kunt vieren is het Royal Torarica your call! Ze hebben trouwens ook een middenklasse optie; het Torarica Hotel & Casino en het Eco Resort.

 Paramaribo pannenkoeken

Tijdens onze eerste avond kwamen we bij toeval dit restaurantje tegen. Het pannenkoeken café! Say what?! We wisten niet hoe snel we er aan tafel moesten gaan zitten en een Hollandse pannenkoek met spek en Old Amsterdam (!!) moesten bestellen. En lekker dat ie was Tong uitsteken! We zijn er de volgende dag gewoon weer heen gegaan. 

 Paramaribo bloggen

Ondanks dat we in Paramaribo echt hebben gerelaxt, heb ik de tijd ook echt gebruikt om Reismeisje bij te werken. In Guyana hadden we veelal slecht internet, dus ik moest behoorlijk wat bij werken. Wat artikelen vooruit schrijven, opdrachten afronden en heel veel mail beantwoorden. Heerlijk om lekker de tijd voor te hebben.

 Paramaribo ontbijt

Ik ben echt een ‘ontbijt meisje’. Nou, in het hotel kun je dan je hart ophalen kan ik je melden. Van de heerlijkste verse eitjes tot wentelteefjes en vers fruit, alles is er. Ow en vergeet de Hollandse boterham met vlokken niet Lachen.

 Paramaribo city

Tussendoor hebben we natuurlijk ook Paramaribo bekeken. Het heeft een klein, goed beloopbaar centrum en natuurlijk het bekendere Fort Zeelandia. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over het water.

 Paramaribo sporten

Hop! Even het luie zweet er uit werken. Een voordeel van fijne hotels vind ik ook altijd de gym. Die heb je er bijna altijd wel. Ik mis het trainen soms best wel en het was dan ook even heerlijk om hier dagelijks een uurtje te kunnen sporten.

 Paramaribo shoppen

We moesten ook best wat praktische dingen regelen in Paramaribo. 2 zakken vol met was die gedaan moest worden, een pakket naar huis sturen met spulletjes die we gekocht hebben en wat dingen die we niet meer nodig gaan hebben, wat printjes maken van komende vluchten en al vast wat boodschappen in slaan voor de South Pacific. Dankzij een aantal van jullie hebben we boodschappen gedaan bij Tulip. Een soort AH Surinaamse stijl. Oude kaas, drop, beschuit, stokbrood, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben 't. We hebben heerlijk ingeslagen!

Al met al hebben we dus een aantal heel lekkere dagen in Paramaribo gedaan. Best veel gedaan, maar ook vooral genoten van het hotel en praktische dingetjes gefixt. De afgelopen 4 dagen zijn we de jungle in geweest en de komende dagen gaan we nog uitstapjes maken naar de voormalige plantages, zeeschildpadden en een kleine kennismaking met Frans Guyana. Daarna nog een dagje Paramaribo en dan vliegen we op 9 april via Belem naar Sao Paulo voor onze laatste dagen in Zuid-Amerika! Ben jij al eens in Paramaribo geweest? Wat vond je er van?

@Zuid-Amerika @Suriname #suriname #paramaribo #wereldreis #RTW #backpacken

3 reacties

 • Floor

  05 april 2016 om 02:28

  Leuk dat jullie in Paramaribo zijn. Ik ben er inmiddels 5 weken en heb nog wat maanden hier te gaan. Veel plezier hier de komende weken en good luck voor de komende maanden. Gr.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Floor

   05 april 2016 om 12:35

   Dank Floor. Ik wens jou ook heel veel plezier hier, het is een heerlijke plek!

 • Jeroen

  05 april 2016 om 07:15

  Dat lijkt me even een lekkere verrassing, Vlokken!
  Wat kun je je dan ineens Hollansch voelen zeg.
  Have fun!

  Beantwoorden

  • Em Jeroen

   05 april 2016 om 08:03

   Het is er geweldig en denk eraan naar Suriname te emigreren! Hoe is de (expat)community daar, buiten de vele stagiaires om dan. Weet iemand dit? Ook ervaring met emigreren naar?

   • Reismeisje Em

    05 april 2016 om 14:39

    Echt? Wat een gaaf avontuur zeg! We spraken vanochtend toevallig een Nederlands stel dat hier een B&B heeft en er schijnt echt een hele groep Nederlanders te zijn die hier (semi-)permanent leeft. Emigreren weet ik helaas niet, maar het is ongetwijfeld een stukje gemakkelijker dan bij andere landen ;-).

  • Reismeisje Jeroen

   05 april 2016 om 12:36

   Ja inderdaad, vind ik ook ;-). Al went het ook weer snel moet ik zeggen. Thanks!!

 • Michel

  05 april 2016 om 14:00

  Ennnn je kunt eindelijk weer eens water uit de kraan drinken, alleen in Paramaribo dan :) En wanneer je straks na een tijdje jungle weer terug komt in Paramaribo, voelt dat meteen als een oase. Lekker Parbootje bij t Vat doen en de heerlijke Surinaamse keuken. Veel plezier nog!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   05 april 2016 om 15:53

   Thanks Michel :-). Heerlijk genieten inderdaad!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.