Cookeilanden

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Cookeilanden

De temperatuur op de Cookeilanden ligt het gehele jaar rond 30 graden Celsius. Vrijwel het gehele jaar door vallen er tropische buien. De rest van de dag is het dan vaak weer stralend mooi weer.

Cookeilanden

Reisadvies

Reizen naar de Cookeilanden is veilig en er zijn geen veiligheidsrisico's. 

Bekijk het meest actuele reisadvies voor de Cookeilanden

Visa zaken

Voor reizen naar de Cookeilanden is geen visum vereist, Je krijgt bij aankomst een stempel in je paspoort, waarmee je maximaal 31 dagen op de Cookeilanden mag verblijven. Let wel op dat je paspoort bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Inentingen

Voor een reis naar de Cookeilanden zijn geen vaccinaties verplicht. Wel worden, ongeacht verblijfsduur, inentingen tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. 

Regel hier je vaccinaties voor de Cookeilanden

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
25 april ANZAC dag
4 augustus Constitution Day
27 oktober Gospel Day
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen vanaf Amsterdam Schiphol op hoofdeiland Rarotonga is alleen mogelijk met één of meerdere tussenstops. De vliegtijd bedraagt dan minimaal 28 uur. Een retour ticket boek je vanaf ongeveer €1.300 per persoon. Een alternatief kan zijn om te vliegen op Auckland in Nieuw-Zeeland; een retour ticket naar Auckland boek je vanaf €950 per persoon. Vanaf Auckland gaan er meerdere keren per dag betaalbare vluchten naar Rarotonga (vliegtijd: rond 4 uur).

Vergelijk de beste vliegtickets naar Rarotonga hier

Vergelijk de beste vliegtickets naar Auckland hier

Dagbudget

De Cookeilanden zijn niet de meest budget vriendelijke bestemmingen, maar het is zeker mogelijk om met een beperkt budget rond te reizen. Onderstaand dagbudget geeft een reëel beeld van een gemiddelde dagbesteding, waarbij echter geen rekening is gehouden met tourtjes. 

Backpacker €60-70
Backpacker+ €€ €70-80

Tenzing Travel - Cook Islands

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.