Nieuw-Zeeland

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Nieuw-Zeeland

De seizoenen in Nieuw-Zeeland zijn tegenovergesteld aan die van ons. Het hoogseizoen valt in de maanden oktober tot en met maart. De temperaturen schommelen dan iets onder de 20 graden op het Zuidereiland en een paar graden hoger op het Noordereiland. Houd tijdens deze maanden, net als tijdens de rest van het jaar, rekening met kans op een regenbui. Vooral op het Noordereiland regent het in de maanden april tot en met augustus flink meer dan tijdens de rest van het jaar.

Noordereiland

Zuidereiland

Reisadvies

Nieuw-Zeeland is een veilig land om doorheen te reizen. Hiervoor gelden dan ook geen veiligheidsrisico’s. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het actuele reisadvies te checken.

Bekijk het actuele reisadvies voor Nieuw-Zeeland

Visa zaken

Voor Nieuw-Zeeland heb je als Nederlander, voor een verblijf tot maximaal 3 maanden, geen visum nodig. Wél heb je sinds 1 oktober 2019 een zogeheten New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) nodig. Dit dien je vóór je Nieuw-Zeeland in reist online aan te vragen. Houd rekening met een verwerkingstijd van zo'n 72 uur.

Inentingen

Voor Nieuw-Zeeland worden geen vaccinaties aanbevolen.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
6 februari Waitangi Day
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
1 juni Queens Birthday
26 oktober Labour Day
25 en 26 december Kerst

Vliegtickets

Vliegen naar Nieuw-Zeeland kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Je maakt minimaal één tussenstop en doet er rond 24 uur over, afhankelijk van de transfer tijd. Er zijn verschillende steden in Nieuw-Zeeland waar je naar toe kunt vliegen, waaronder Auckland, Wellington en Christchurch. Vluchten naar Auckland zijn meestal het meest betaalbaar en boek je vanaf ongeveer €800 per persoon retour.

Vergelijk hier de beste vliegtickets naar Nieuw-Zeeland

Dagbudget

Nieuw-Zeeland is geen goedkoop land om doorheen te reizen. Het kent een westerse levensstandaard met dito prijzen. Een overnachting in een hostel op een slaapzaal kost je ongeveer €20. Een hotelkamer met iets meer comfort kun je boeken vanaf €50. De prijs van eten is vergelijkbaar met dat in Nederland. Groenten en fruit zijn in sommige gebieden zelfs nog duurder. En ook transport is niet goedkoop. Het minst duur reis je er met de bus. Hieronder vind je een gemiddeld dagbudget voor een die-hard backpacker en een backpacker die van ietsje meer luxe houdt, maar nog steeds relatief eenvoudig reist. 

Backpacker €40 - €50
Backpacker+ €€ €50 - €60

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.