3x favoriete activiteiten op de Cookeilanden

Reismeisje 30 juli 2018

Rarotonga hike

Floortje naar het einde van de wereld. Één van mijn favoriete programma's. Wát een prachtige serie vind ik dat. Afgelopen week zag ik één van de afleveringen die me eerder al eens is bij gebleven. Op Palmerston. Onderdeel van de Cookeilanden. Een bestemming waar ik zelf twee jaar geleden met mijn voetjes in het zand zat Knipogen. Ik had nooit zo veel met die kant van de wereld. Polynesië, Samoa, Fiji. Meer onwetendheid dan wijsheid achteraf. Ik had een beeld van tropische stranden, lui schommelen in je hangmat en weinig activiteit. Dat is een deel van de werkelijkheid. Een veel kleiner deel dan ik zelf had verwacht. Oceanië herbergt echt een aantal fantastisch mooie eilandengroepen, met elk een compleet eigen identiteit. Cultureel heel divers en landschappelijk soms bizar mooi. De Cookeilanden zijn daarin voor mij één van mijn favorieten. Simpelweg omdat de mix er zo heerlijk is. Ze zijn onderdeel van Nieuw-Zeeland en je vindt er diezelfde relaxte sfeer. Vandaag vertel ik je wat mijn 3 favoriete activiteiten op de Cookeilanden zijn. Ik ben benieuwd of 't je aanspreekt!

Rarotonga 2

1. Kajakken en snorkelen bij Muri BeachRarotonga is het hoofdeiland van de Cookeilanden. Het eiland is relatief groot en er wonen zo'n 14.000 mensen. Veel Kiwi's ook. Dat maakt dat Rarotonga een perfecte uitvalsbasis is voor een reis naar de Cookeilanden. Met name in het Zuiden van het eiland vind je een aantal prachtig mooie stranden. Wit zand, azuurblauw water, wuivende palmen. Precies het beeld wat ik bij voorbaat had. Muri Beach is wat mij betreft één van de mooiste stranden op Rarotonga. Het is tegelijkertijd wel één van de meest populaire stranden, maar dat heeft een reden Knipogen. Het water is hier kalm en ondiep, doordat het wordt beschermd door een lagune. Je kunt er heerlijk kajakken en supermooi snorkelen. Zeker een aanrader voor een dag!

2. Maak een uitstapje naar remote Aitutaki. Deze naam alleen al. Aitutaki ♥. Het is een klein eilandje van ruim 18 km2. Je gaat er dan ook niet heen op zoek naar vertier. Wat je er wél kunt doen is adembenemend mooi duiken en snorkelen. Aitutaki is een zogeheten atol en bestaat feitelijk weer uit 17 kleinere eilandjes, die eveneens tot die atol behoren. En dáár kom je hier voor. Je vindt er het meeste koraal in deze (lagune)vorm ter wereld. Het is mooi intact en barst van de kleurrijke, tropische visjes. Vanaf Rarotonga gaan er dagelijks vluchten naar Aitutaki. Voor rond €300 vlieg je retour en ga je mee op een roadtrip over Aitutaki en langs de kleine eilandjes in de gelijknamige atol. Niet goedkoop, maar zeker erg de moeite.

Rarotonga hiken2

3. Hike de Te Rua Manga. Één van de dingen die me het meest heeft verrast aan de Cookeilanden is de natuur. Het is er bizar groen en weelderig. Zeker het binnenland van Rarotonga, wat het bij uitstek geschikt maakt voor hiken. Zelf vond ik de Te Rua Manga hike erg gaaf. Pittig en nat, maar gaaf. Je loopt feitelijk naar een enorme, verticale rots toe van rond de 80 meter hoog. Het is één van de mooiste uitzichtpunten op Rarotonga. Overal wordt aangeraden om deze hike onder begeleiding te doen, maar je kunt 'm echt prima op eigen houtje lopen. Wat praktische tips:

- Neem een wandelkaartje mee. Die vind je bij vrijwel alle accommodaties op Rarotonga.

- Je kunt deze hike van beide kanten starten, maar ik zou je aanraden te beginnen in het stadje Avarua. Laat je door een local afzetten bij het startpunt van de trail en er kan je weinig gebeuren.

- Draag schoenen met flink grip. Ik meen 't! De Te Rua Manga hike is op sommige plekken erg glibberig en je moet je soms echt aan een touw vast houden om een rots op te kunnen klimmen. 

- Doe deze hike in de ochtend. Dan is de temperatuur nog niet zo hoog en de luchtvochtigheid nog te doen. Afhankelijk van je snelheid kun je deze hike in zo'n 3-4 uurtjes lopen. 

Dat waren de 3 dingen die ik het leukste vond om te doen op de Cookeilanden. Je kunt er verder heerlijk puur eten, traditionele dansen bekijken en met name op de kleinere eilanden nog veel terug vinden van de authentieke cultuur. Het is geen bestemming waar je zo even heen gaat op vakantie, maar als je een reis door Nieuw-Zeeland maakt, zou ik de Cookeilanden zeker bezoeken. 

Vertel! Spreekt deze bestemming je aan? Waarom wel of niet?

@Cookeilanden @Oceanië #cookeilanden #Oceanie #eilandhoppen #reizen #rarotonga #backpacken #aitutaki

1 reactie

 • Dominique || dominiquetravels.com

  31 juli 2018 om 20:28

  Jaaaaaa! Alles spreekt me aan! Ik zou zo graag een keer een langere reis naar NZ willen maken met een aantal Pacifische tussenstops! Cook eilanden zou ik dan zeker willen bezoeken :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   01 augustus 2018 om 07:57

   Zeker doen :-). Dikke vette aanrader!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.