Wereldreizigers Pim en Jiska

Reismeisje 23 augustus 2014

Ik ben dol op leuke reisverhalen van andere reisfans. Zo ook het verhaal van Pim en Jiska die 9,5 maand lang door Azië en Nieuw-Zeeland reisden. Te gek toch?! Tijdens hun reis hielden ze al hun avonturen bij op hun eigen blog. En nu interview ik ze voor Reismeisje :-) .  

Pim en Jiska 1  

Wie zijn jullie en waarom zijn jullie een reisblog begonnen?

Wij zijn Pim en Jiska en zijn in augustus 2013 ons reisblog begonnen, omdat we toen op reis gingen. Via ons reisblog hielden we familie en vrienden in Nederland op de hoogte over onze reis. Dat beviel goed, we schreven vaak en steeds een beetje beter; de reistips vallen nu ook in de smaak bij andere reizigers.  

Wat is jullie tofste reiservaring tot nu toe?

In Nepal hebben we het Annapurna Circuit in 16 dagen gewandeld. Dit vonden we echt enorm gaaf, omdat we het landschap met de dag zagen veranderen. Van groene rijstvelden, naar boomlandschappen naar alleen nog maar rotsen. Op dag 10 bereikten we de Thorung La pas op 5415 meter en waren we enorm trots dat we het hadden gehaald. We voelde ons zo gelukkig toen we boven op de pas stonden!  

Welke 5 landen staan bovenaan jullie bucketlist?

We willen heel graag naar Scandinavië om daar het Noorderlicht te gaan bekijken. Antarctica is ook een werelddeel om van te dromen. Daar moeten we nog even voor door sparen :) We willen ook graag een keer naar Afrika. Bijvoorbeeld naar Namibië om de wilde dieren te zien.  

Welke tips hebben jullie voor anderen die een wereldreis willen gaan maken?

Plan en boek niet teveel, zodat je elke dag opnieuw kan kiezen wat je wilt gaan doen. Het is een heerlijk gevoel om aan niet zoveel vast te zitten en je eigen weg te kunnen kiezen. Natuurlijk is het af en toe noodzakelijk om een trein of een ticket te boeken, maar hostels en bijvoorbeeld excursies hoef je echt niet per se allemaal van te voren vast te leggen.

Pim en Jiska 2

Wat hebben jullie over jezelf en elkaar geleerd tijdens jullie wereldreis?

Ik (Jiska) heb over mezelf geleerd dat ik mezelf niet zo druk hoef te maken over bepaalde dingen die gaan komen of geregeld moeten worden. Het komt allemaal uiteindelijk toch wel goed. Ik merk dat ik dit in Nederland nu nog steeds heb en eigenlijk bevalt me dat wel heel goed. Leef een beetje met de dag. Wat morgen gaat komen, komt morgen! Van Pim heb ik geleerd om af en toe was gas terug te nemen. Niet elke dag hoeft al vol gepland te zijn en ergens lekker genieten van een mooi boek en leuke mensen om je heen, maakt reizen erg relaxt. Pim heeft juist weer van mij geleerd om af en toe even door te pakken. Om van een droombestemming ook een reisbestemming te maken, òòk als dat betekent dat op dezelfde dag nog het visum, vliegticket en een plek om aan te komen geregeld moeten worden. Pim heeft ervaren dat met tijd en een wil alles mogelijk is.  

Welke volgende bestemming staat er op de planning?

We willen nu we terug zijn in Nederland zoveel mogelijk blijven reizen. Dit doen we door lekker weekendjes weg te gaan. Zo zijn we laatst een weekend naar Kopenhagen geweest en hebben we een weekend gewandeld bij de Oostvaardersplassen. De volgende grote bestemming gaat waarschijnlijk IJsland worden. Daar willen we volgend jaar in de zomer naartoe.  

Waarom zou elke reisfan ooit een langere reis moeten maken?

Het is heerlijk om voor een lange tijd vrijheid te ervaren. Elke dag is weer een nieuwe dag, waarop je van alles mee kan gaan maken. Het is onwijs leuk om in contact te komen met de lokale bevolking in verre landen, zodat je kunt zien hoe het echte leven in een land is. De meeste mensen zijn zo ontzettend vriendelijk!   Wil je meer weten over Pim en Jiska? Check dan hun blog!

#reizen #backpacken #interview

3 reacties

 • Mandy

  23 augustus 2014 om 12:39

  Wat een gave ervaring. 9,5 maanden reizen door Azie en Nieuw-Zeeland! Ik ben benieuwd naar hun reisverhalen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   23 augustus 2014 om 13:21

   Enorm he? Echt te gek!

 • Ester

  23 augustus 2014 om 19:27

  Wat gaaf inderdaad, zo'n lange reis te maken. En dat moet ook wel weer wennen zijn, na 9,5 maand terug op 1 plek te zijn!

  Beantwoorden

  • Jiska Ester

   24 augustus 2014 om 08:24

   Het was inderdaad enorm gaaf! En weer een beetje wennen hier, dus we gaan regelmatig erop uit :)
   Bedankt voor het interview Wendy!

   • Reismeisje Jiska

    24 augustus 2014 om 09:26

    Welcome! Jullie bedankt voor het delen van jullie verhaal!!

 • Interview op Reismeisje.nl | Pim en Jiska

  26 augustus 2014 om 00:15

  […] Daarom extra leuk dat we onze reiservaring mogen delen op het blog. Lees het interview op Reismeisje.nl! […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.