Interview met een Nederlander in Brazilië

Reismeisje 29 maart 2015

Door Reismeisje kom ik soms in contact met de leukste, meest inspirerende mensen. Zo zat er laatst een superenthousiast mailtje van Michael in mijn mailbox. Michael heeft voor de liefde Nederland verlaten en woont sinds een aantal jaren in Brazilië ;-) . Sinds kort is hij een website gestart over het Amazone gebied, bij Manaus. Vandaag een inspirerend interview met deze Hollander in Zuid-Amerika!  

Amazone Exploring 1
Wie ben je?
Mijn naam is Michael Turkstra, 34 jaar jong en ik ben geboren in Alkmaar. In Alkmaar heb ik tot mijn 12de  gewoond en daarna ben ik verhuisd naar Heerhugowaard dat ligt, waar ik tot mijn 31ste heb gewoond.


Wat heb je met reizen?
Tijdens mijn jeugd heb ik het geluk gehad naar veel landen op vakantie te zijn geweest binnen Europa, daardoor ben ik ook wel een beetje besmet ben geraakt met het reisvirus. Ik vind het erg leuk om nieuwe landen en culturen te ontdekken! Door het reizen heb ik ook wel een beetje het idee in mijn hoofd gekregen dat ik toch wel graag in een ander land zou willen wonen. Alleen het verschil tussen graag in een ander land willen wonen en het daadwerkelijk doen is erg groot ;-) . Uiteindelijk heeft het tot mijn 31ste  geduurd voordat ik eindelijk de stap durfde te wagen en meteen ook naar de andere kant van de wereld: Brazilië!


Je woont dus in Brazilië; hoe ben je daar terecht gekomen?
Hoe krijgt iemand het idee om alles achter te laten dat hij heeft opgebouwd en dat in te ruilen voor een land met een totaal andere cultuur en levensstijl? In Nederland was mijn leven redelijk georganiseerd; ik had een goede baan, huis,  auto, familie en vrienden. Waarom zou iemand dat willen verruilen voor een lange tijd van onzekerheid en verhuizen naar de andere kant van de wereld? Tja…In de Notaris in Alkmaar, is waar het allemaal begon. 29 december 2010. Ik was iets aan het drinken met een van mijn vrienden in de Notaris in Alkmaar, niets buitengewoons. Toen zag ik haar, een mooie Braziliaans meisje, ze was daar met haar vriendin en ze waren op vakantie in Nederland. Na een tijdje binnen te zijn raakten we aan de praat en vanaf dat moment was ik helemaal verliefd, Het was liefde op het eerste gezicht. Toen ze terug ging naar Brazilië hebben we veel geskyped en spraken elke dag met elkaar. Na enkele maanden heb ik besloten om naar Manaus op vakantie te gaan zodat we elkaar weer konden te zien. Na deze reis werd onze liefde voor elkaar alleen maar sterker en na een aantal malen heen en weer te zijn gereisd, zij naar Nederland en ik naar Manaus, hebben we besloten dat een van ons zou moeten verhuizen zodat we samen zouden kunnen zijn. Aangezien het altijd mijn droom was om in een ander land te gaan wonen, hebben we besloten dat ik naar Brazilië zou gaan. Ik heb mijn baan opgezegd, mijn appartement verkocht en in februari 2012 ben ik met al mijn spullen op het vliegtuig gestapt naar Manaus, om een compleet nieuw leven ver weg van mijn familie te beginnen, maar wel met de liefde van mijn leven.


Wat vind je zo gaaf aan de streek waar je woont?
Eigenlijk heeft het geen uitleg nodig ;-) . Ik woon in het midden van het grootste regenwoud van de wereld! Ik houd van lekker warm weer. Dan zit je hier goed, elke dag 30 graden of meer. De stad Manaus zelf is ok, veel culturele bezienswaardigheden, maar ik moet eerlijk zeggen dat je dat in 1 a 2 dagen wel hebt gezien. Het mooiste aan deze regio is het Amazone regenwoud waarin deze stad staat en dat is echt adembenemend. De planten, de dieren, die mega grote Amazone rivier en zelfs de insecten zijn prachtig. Vanuit Manaus is het heel gemakkelijk om naar de jungle te gaan, zodra je buiten de stad komt stuit je al op het Amazone regenwoud van duizenden kilometers groot. De dieren en insecten die daar leven zijn prachtig en als je een jungle tocht doet dan heb je een grote kans om deze dieren tegen te komen. Om een beetje een indruk te krijgen van waar ik woon kun je mijn album bekijken.


Amazone Exploring 2

Je bent gestart met een eigen website over de Amazone in Brazilië. Vertel!
Ik ben gestart met een website over de Amazone bij Manaus omdat er veel te weinig over bekend is naar mijn idee. Bijna niemand heeft ooit van deze stad gehoord en ik moet eerlijk bekennen dat voordat ik mijn vrouw had ontmoet ik er ook nog nooit van had gehoord. Ik wil dit graag veranderen en mensen laten zien hoe mooi het hier eigenlijk is. Ik wil graag zoveel mogelijk informatie op mijn website plaatsen over de Amazone bij Manaus, zodat mensen niet overal hoeven zoeken en alles op een plek kunnen vinden De naam van mijn website vind ik dan ook heel toepasselijk: Amazon Exploring. Ook ben ik een blog begonnen over de Brazilië, ik zelf zal daar mijn avonturen en andere relevante informatie delen over mijn trips door de jungle in en rond Manaus, maar er zullen ook veel verhalen op komen uit andere delen van Brazilië. Er staat al wel het een en ander  op, als je het leuk vind neem eens een kijkje op het blog.


Welke andere delen in Brazilië zou je aanraden?
Om eerlijk te zijn heb ik nog niet al te veel van Brazilië gezien. Ik ben alleen nog naar Rio de Janeiro geweest. Dit is ook een prachtige stad; de stranden de bergen en het beroemde Christus beeld, zo uniek. Ik zou dit zeker aanraden! In mei gaan ik een maand reizen door Brazilië en daarna naar Panama, misschien kan ik dan wat meer vertellen waar je zeker ook heen moet gaan als je in Brazilië ben of Zuid-Amerika ;-) .


Wat zijn je plannen voor de komende jaren?
In de nabije toekomst komen mijn ouders voor het eerst naar Brazilië toe; met hen ga ik door het Amazone gebied heen trekken van plaats naar plaats voor 2 weken. Daarna ga ik 2 weken naar Panama, het schijnt daar ook ontzettend mooi te zijn. In de toekomst wil ik graag meer van Brazilië gaan ontdekken en naar vele steden gaan. Volgend jaar willen wij proberen ons eigen huis te gaan bouwen op een stuk grond, dus dit zal ons wat beperken in het reizen in 2016, maar zodra we de kans krijgen gaan we er weer op uit. En tot slot hoop ik natuurlijk mijn site als maar uit te breiden en veel mensen enthousiast te maken over een verblijf in en rondom Manaus!

@Brazilië @Zuid-Amerika #Inspiratie #reizen #Zuid Amerika #Brazilie #interview #amazone #manaus

1 reactie

  • nancy alexander

    29 maart 2015 om 12:29

    Ik vind het superleuk om te lezen dat iemand juist naar Brazilie toe is gegaan voor de liefde, terwijl mijn schoonzusje uit Londrina-.Cambé, in het zuiden van Brazilie, juist naar Nederland wil verhuizen om bij mijn broer te gaan wonen.

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.