Interview met reiziger Babette

Reismeisje 11 mei 2014

Babette India

Wie ben je en wat heb je met reizen?

Babette, 24. Kletskous, student, avonturier en blogger. Had ik al kletskous gezegd?

Wat is jouw mooiste reismoment tot nu toe?

Oef! Wat een vraag. Ik vind het erg lastig om één reismoment te kiezen. Heel eerlijk? Alle reizen die ik heb gemaakt leken op dat moment precies te passen bij dat moment. Nu klinkt dit heel zweverig, maar ik probeer eigenlijk te zeggen dat elke reis wel een uniek moment had. Zo ben ik in 2007 een jaar naar Australië en Nieuw Zeeland geweest, en heb ik daar gedoken - wat ik erg bizar vond omdat ik ineens een hele nieuwe wereld ontdekte, eentje die ik nog niet kende. In Nieuw Zeeland heb ik met ongeveer 80 wilde dolfijnen gezwommen in Kaikoura - ook een bijzondere ervaring (lees: meisjesdroom). Maar, ook dichterbij huis kan ik genieten. In Frankrijk met m'n vriend: een tentje, 2 pits-gasstelletje en 's ochtends met m'n warrige haar de tent uitgebrand worden en bijkomen met een kopje koffie in m'n campingstoeltje. Kneuterig hé?

Babette Australie

Als je maar 5 dingen mee zou kunnen nemen op een reis, wat zou dat zijn?

Met stipt op één staan mijn hardloopschoenen. Eigenlijk zou mijn vriendje op één staan: maar Tim is geen 'wat' maar een 'wie'. ;-) Hardlopen is naast reizen een passie. Het is voor mij hobby, sport en ontspanning in één. Verder.. Fotocamera - om alle dingen te kunnen delen thuis, en deze (zoals ik met elke reis doe) in een fotoboek te stoppen. Memory jar (een gewoonte die ik heb. Ik schrijf alle mooie, gelukkige momenten op een briefje die ik in een pot stop, om deze na een lange tijd op z'n kop te keren om alle mooie momenten te herbeleven).

Wat vind je 't allerleukste aan reizen?

Die adembenemende momenten waarvan je denkt 'beter dan dit wordt het niet'. Dat kan iets simpels zijn zoals wakker worden met een kopje koffie, no stress, met het zonnetje in m'n gezicht. Maar ook vooral de gesprekken die ik (graag) aanga met mensen met verschillende culturen en vooral het gevoel bij dat moment. Waarbij ik van sommigen ontmoetingen weet dat die vriendschappen voor het leven gesloten zijn. Wel moet ik daarbij kwijt dat reizen mijn passie is - maar niets waard is wanneer ik het niet kan delen. Herinneringen ophalen (weet je nog..) en intens genieten van een moment kan ik écht alleen wanneer ik iemand heb om het mee te delen. Daarom ben ik, na een hoop gereis (Australië, Nieuw Zeeland, Indonesië, Engeland, bijna heel Europa, India en Amerika) blij dat ik volgend jaar afstudeer en dan eindelijk samen met mijn vriend een mooie reis kan maken.

Welke 3 bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist en waarom?

Ik heb toevallig de enige bestemming die nog op mijn bucketlist stond afgelopen oktober afgestreept: India, wat toch ook wel een van de meest bijzondere ervaringen uit m'n leven tot nu toe is geweest. Eigenlijk heb ik nog niet nagedacht over een nieuwe bestemming. Eigenlijk wil ik alles zien, en dan vooral de niet-toeristische kant van elk land. Meereizen met nomaden in Mongolië op een paard lijkt me onwijs tof. Misschien eerst even een lesje paardrijden volgen..

Wat zijn jouw tips voor andere backpackers?

Een planning is een no go - sterker nog.. Een planning gooit de leukste plannen in het water. Ontmoet, praat met mensen. Beslis á la minute en geniet - schrijf al je mooie momenten op. J

e kunt Babette volgen via haar blog Babi Desi! Doen!

#Inspiratie #reizen #backpacken #interview

3 reacties

 • Babette

  11 mei 2014 om 12:43

  Wendy! Super leuk dat ik hieraan mee mocht doen. :-)
  Thnx!

  Kus,
  Babette
  [www.babidesi.com]

  Beantwoorden

  • Reismeisje Babette

   12 mei 2014 om 06:44

   You're welcome ;-)!!

 • Marcella

  12 mei 2014 om 20:25

  Wauwwww, zwemmen met 80 dolfijnen! Wat heerlijk!

  Beantwoorden

 • Lianne

  13 mei 2014 om 07:41

  Hee Babette,

  Ik moet over twee weken mijn scriptie inleveren en daarna wil ik gaan reizen in Nieuw Zeeland en Australie. Gewoon spullen inpakken en gaan ! heb je nog leuke tips en trucs?

  Groet,
  Lianne

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.