Weekendje weg in eigen land

Reismeisje 13 oktober 2017

Weekendje weg4

Vorige week schreef ik al eventjes over een op handen zijnde tripje naar Tenerife. Dat staat nog steeds Knipogen, maar dit weekend staat er ook nog iets anders op de planning. Een weekendje weg in eigen land! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik Nederland veel meer ben gaan waarderen sinds we terug zijn van onze wereldreis. Je kijkt toch ineens met een frisse, andere blik naar je eigen land. Ineens valt me bijvoorbeeld onwijs op hoe uniek ons platte, verakkerde landschao vol met watertjes en gevlekte koeien eigenlijk is. Hoe pittoresk onze dorpjes en prachtige steden zijn. Hoe ruig en eigen de Nederlandse kust is. Echt leuk om te ervaren! We zijn nu een aantal keren op pad geweest in Nederland en dit weekend ga ik er weer op uit. Dit keer met een vriendin. Waar we heen gaan? Delft!

Waarom Delft? Eerlijk? We zochten gewoon een fijne stad, niet al te groot, ook niet te klein. Waar we fijne restaurantjes vinden, leuke boetiekjes en een gezellig oud centrum. Heel veel meer criteria waren er eigenlijk niet Knipogen. Vroeger ben ik vaker in Delft geweest, omdat een vriendin van mij er studeerde en woonde. Ik herinner me een supergezellig, mooi centrum en vooral veel gezelligheid. 1+1=2. En dus gaan we dit weekend naar Delft. We hebben een lekker hotelletje in het centrum geboekt en gaan morgenavond eten bij SenS; een restaurant waar ze allerlei kleine hapjes, gebaseerd op een mix van de Franse en Oosterse keuken, aan tafel komen serveren. Daar heb ik nu al zin in! Voor de rest ligt alles nog open. Aan jullie dus nu de vraag: waar moeten we heen?? Welke koffietentjes, winkeltjes, bezienswaardigheden en barretjes are not to be missed in Delft?

@Europa #nederland #Weekendje weg

5 reacties

 • Ellen

  13 oktober 2017 om 08:24

  Ik woon zelf tegen Delft aan, heb er jaren gewoond, maar ik heb helaas weinig tips voor je behalve KEK koffiebar, op de Voldersgracht (achter de Markt). Ik lees meteen mee voor meer tips :-). Veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ellen

   13 oktober 2017 om 13:09

   Ow echt? Wat te gek! Dank voor de tip Ellen.

 • Manouk - Groetjes uit Verweggistan

  13 oktober 2017 om 09:29

  Leuk! Ik woon in Leiden en Hugo komt uit Delft, dus ik kom er veel. Helaas niet altijd in het centrum. Ik vond het Postkantoor een leuk restaurant. De kerken zijn ook heel tof (Hugos opa en oma waren koster, allebei van een andere kerk!) en volgens mij kun je zelfs op de toren. En je hebt natuurlijk een leuk museum over de Nederlandse geschiedenis in het Prinsenhof. Zal hem nog vragen of hij een tip heeft!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Manouk - Groetjes uit Verweggistan

   13 oktober 2017 om 13:10

   Joehoeeeee! Thanks Manouk, leuk :-).

   • Manouk Reismeisjenl

    14 oktober 2017 om 11:58

    Hugo noemt nog Restaurant-Café de V als tip! En de Oostpoort staat er nog.

 • Josine

  13 oktober 2017 om 14:36

  Bij Jans Delft, kun je heerlijk lunchen en dat geldt ook voor BijBest. Koffie&Zo is een leuk koffietentje met lekkere taart. Een rondvaart maken is ook altijd wel leuk om te doen.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Josine

   14 oktober 2017 om 08:52

   Oe! Dat klinkt goed. Dank voor de tips Josine!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  13 oktober 2017 om 15:05

  Leuk! Ik ga altijd naar de bios in Delft, maar ik was pas eten in de stad met een vriendinnetje en toen waren we bij Rhodos. Heerlijk grieks eten! Haha misschien ben je daar niet naar op zoek, maar wij waren er helemaal van onder de indruk :-D

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   14 oktober 2017 om 08:52

   Haha, leuke tip Dominique. Dank!

 • test

  02 november 2017 om 09:50

  test

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.