Tips voor een vriendenweekendje in de Ardennen

Reismeisje 17 juli 2015

Weekendje Ardennen 1

Laatst schreef ik al over het weekendje Ardennen dat we via België Toerisme aangeboden kregen. Té leuk! We zaten in de buurt van Dinant; een leuk, oud stadje aan de Maas. Nu moet ik bekennen dat we ook wel enorme mazzel hadden met het mooie weer 8-) , maar ook in de winter zou ik me goed kunnen vermaken in de Ardennen. We gaan natuurlijk over een week of 10 eerst op wereldreis, maar ik ben zeker van plan nog eens naar de Ardennen terug te gaan. Voor ons is het ongeveer 3 uurtjes rijden en je bent ineens in een heel andere omgeving. Echt vakantie. Ideaal ook met vrienden. Zo vlak voor het weekend zet ik een aantal tips voor je op een rijtje voor een leuk vriendenweekend in de Ardennen!


Huur een groot huis.
Wij waren met 10 man in de Ardennen. Best veel natuurlijk, maar ik moet zeggen dat ik dat juist erg leuk vond. De een houdt van vroeg opstaan, de ander is liever lui dan moe en weer een ander staat constant in de keuken. Maakt allemaal niets uit met zo’n groep. Zeker als je met z’n allen een fijn, groot huis huurt. Het barst er in de Ardennen van! Via Ardennes Etappe vind je superveel huizen in alle hoeken van de Ardennen. Veel van die huizen zijn van particulieren, dus je zit ook niet meteen op zo’n bungalowpark met allemaal gezinnen om je heen. En met een grote groep scheelt het ook nog eens flink in de kosten!


Weekendje Ardennen 2

Bezoek de Maison de Leffe.
België en biertjes gaan natuurlijk hand in hand :-) . Oorspronkelijk komt het merk Leffe uit Dinant. Als je door Dinant loopt zie je daar ook nog allerlei verwijzingen naar. Met uitzicht op de Maas vind je de Abdij van Leffe, waar vandaag de dag nog een handjevol monniken woont. Hoewel de naam anders doet vermoeden, wordt het Leffe bier er niet meer geproduceerd, maar dat neemt niet weg dat het leuk is er meer over te horen. De abdij zelf is op dit moment niet toegankelijk voor publiek, maar je kunt wel het Maison de Leffe bezoeken, gelegen in een kapel bij het klooster. Kun je daarna aan de Maas bij één van de terrasjes neer ploffen voor een verdiend pintje.


Lekker actief bezig zijn.
Ik houd nogal van sporten en lekker buiten zijn. Dan zit je in de Ardennen meer dan goed! Het is de perfecte omgeving om lekker hard te lopen, te kanoën of kajakken, te klimmen of er met de mountainbike op uit te trekken. Superleuk om een weekendje met vrienden te doen! Ook als je niet echt sportief bent kun je je hart in de Ardennen op halen. Het huis waar wij een paar weken geleden zaten lag bijvoorbeeld midden in het bos waar allerlei wandelroutes uitgezet waren. Klinkt misschien wat suf, maar de omgeving is dat alles behalve.


Verdwalen onder de grond.
In de Ardennen vind je overal grottenstelsels. Zelf vind ik het altijd een tikkeltje spannend zo onder de grond, maar mooi en intrigerend is het wel! Bij Dinant liggen de grotten van ‘La Merveilleuse’; een heel stelsel dat in 1904 al ontdekt is. Deze grotten worden tot de mooiste van België gerekend. Je vindt er prachtige formaties, stalagmieten en zelfs een soort zalen met watervallen. Een heel spektakel! Een toegangskaartje tot de grotten La Merveilleuse kost €9 voor volwassenen.
Weekendje Ardennen 3

En verder is een weekendje met vrienden natuurlijk ook bedoeld om lekker te relaxen, gezellig bij te praten, te genieten van een fijne maaltijd en nog eens te proosten :-P . Waar is jouw laatste weekendje naar toe gegaan?

@België @Europa #Weekendje weg #belgie #ardennen #dinant

2 reacties

 • Sandra

  17 juli 2015 om 07:12

  Ik hou van vriendenweekendjes haha! En het is inderdaad 'bijna' om de hoek, de Ardennen. Lang geleden dat ik daar was. Mijn laatste vriendinnenweekend weg was twee weken geleden, naar Antwerpen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   17 juli 2015 om 13:26

   Heerlijk, ook fijne stad!

 • Sander

  18 juli 2015 om 14:29

  Tijdens mijn laatste uitje zaten we ook in de Ardennen... ;-) Zo dichtbij en zo ontzettend buitenland!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.