Wat kost 3 weken reizen door India?

Reismeisje 16 januari 2014

Kosten India

Regelmatig krijg ik de vraag wat een gemiddeld backpack reisje kost. En daarom heb ik besloten de kosten van een aantal landen wat inzichtelijk te maken de komende weken! Te beginnen met één van onze laatste reizen: 3 weken India.

Hoe zag de reis er uit? Laat ik beginnen met te zeggen dat wij wel altijd echt backpacken :-). Dus zo veel mogelijk reizen met het openbaar vervoer, regelmatig voor een goedkoop hostel kiezen en niet vies zijn van een eetstalletje. Tegelijkertijd gaan we ook weer niet voor een dorm en heeft een privé gids waar nodig onze voorkeur. Misschien een beetje backpack+ dus soms :-).

Tijdens onze laatste reis door India gingen we naar Ladakh en Kashmir in ’t uiterste Noorden. Het liep daar al een beetje tegen het einde van het seizoen (september) dus dat was financieel wel in ons voordeel. We hebben in totaal 3 weken rond getrokken en door het onherbergzame gebied wel een aantal keren voor privé vervoer moeten kiezen.

Vliegtickets.

Vliegen op India is sowieso niet heel duur, maar natuurlijk wilden wij wel weer het onderste uit de kan halen :-). Uiteindelijk hebben we inclusief de hele rambam €450,- per persoon betaald retour en mèt KLM! Er zat één kleine addertje onder ’t gras: deze prijs gold voor als je vanuit Brussel de TGV nam naar Schiphol en daar op het vliegtuig naar Delhi stapte. Wij vonden dit wel de moeite en zijn dus inderdaad eerst naar Brussel gereden. Uiteraard konden we bij terugkomst gewoon rechtstreeks vanaf Schiphol naar huis.

Accommodaties.

We hebben een aantal nachten tijdens deze reis bij mensen thuis geslapen. Dan betaal je natuurlijk wel een paar rupees, maar dat mag geen naam hebben. Een gemiddelde double room met eigen badkamer, zonder airco en ex ontbijt kostte ons rond €10/nacht (ongeveer 600 rupees). Dan heb je serieus iets moois en schoons. Als je een kamer met airco wilt betaal je iets van €2 mee. Dat zijn nog eens de prijzen hè :-).

Kosten India eten

Eten & drinken.

Ligt een beetje aan wat je wilt eten en vooral ook waar. Maar goedkoop is ’t sowieso :-). Hier wat voorbeeldjes van wat dingen kosten:

Ontbijtje bestaande uit toast met jam en een gebakken eitje: €1 (60 rupees)

Literfles mineraalwater: €0.10 (6 rupees, soms ietsje meer)

Uitgebreid Indiaas thali menu’tje (verschillende schaaltjes met curry & stomende naan): €1.50 (90 rupees)

Glas verse lassi bij een straatstalletje (soort smoothie): €0.50 (30 rupees)

Westerse look-a-like pizza: €2 (120 rupees)

Tourtjes.

Wij hebben een meerdaagse wandeling door de bergen van Ladakh gemaakt inclusief verblijf bij mensen thuis, een privé gids en een ezeltje voor onze backpacks. Dit kostte ons €250 voor 4 dagen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog wel een mooie fooi gegeven en de mensen waar we sliepen ook wat toegestoken.

In Srinagar zijn we ook nog een dag op pad geweest inclusief auto en gids voor €50. Het hangt echt af van wat je verder wilt doen en zien, maar onderhandel in India echt stevig. De prijzen lijken al 3x niks, maar bedenk dat dit naar Indiase maatstaven echt normaal is. Het enige dat wel Westers duur was, was de entree voor de Taj Mahal; rond €13 (750 rupees).

Kosten India OV

Openbaar vervoer.

Nog zoiets dat echt supergoedkoop is in India. Let wel even op met klassen, vooral bij een treinreis. Lees meer over reizen per trein in India in dit artikel. Voor een treinreisje van 5 uur betaal je rond €5 (300 rupees), voor een redelijk comfortabele klasse. De bus is nog goedkoper; voor een busrit van 5 uur betaal je €2.50 (150 rupees). Dit hangt allemaal natuurlijk ook wel af van de exacte bestemming, maar duur wordt ’t niet!

Totale kosten.

In totaal hebben wij per persoon inclusief ticket en de hele verdere 3 weken nog geen €1.100 uit gegeven. En dat was voor ons doen nog redelijk veel, omdat we dus een aantal keren voor vervoer per auto hebben moeten kiezen. India is echt een supergoedkoop land, waar je met je Westerse geld erg veel kunt zien en doen. Net iets voor backpackers dus :-).

 

De volgende keer zal ik er een ander land uit pikken. Is er een land wat jouw voorkeur heeft?

 

@Azië @India #reizen #India #backpacken #budget #Kashmir #Ladakh

15 reacties

 • Mandy

  16 januari 2014 om 13:19

  Dat is een mooi bedrag voor 3 weken. Ik ben wel benieuw hoe duur het leven in Zuid - Amerika is, bijvoorbeeld Costa Rica.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   16 januari 2014 om 19:42

   Zal ik de volgende keer Cost Rica doen ;-)!

 • Lisette

  16 januari 2014 om 19:14

  Altijd fijn zulke kostenplaatjes en al helemaal als het binnen mijn budget past :D
  Leuk!

  Beantwoorden

 • Kirsten

  16 januari 2014 om 20:23

  Zooo blij met dit kostenplaatje :D India staat echt bovenaan mijn bucketlist.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kirsten

   17 januari 2014 om 08:02

   Ja fijn he?! Je kunt er echt alles doen :-).

 • Explorista

  16 januari 2014 om 20:28

  Leuk om te lezen. Het is natuurlijk vooral de ticket die het prijziger maakt, als je al in Azië bent kun je het dus voor zo'n 600 euro per maand doen zie ik. Heb ik inderdaad al eens eerder gelezen, dus fijn om dat bevestigd te zien. Ik wil er volgend jaar naartoe, lijkt me zo gaaf! :-)

  Ik heb overigens eenzelfde post online gezet vandaag, maar dan over Barcelona. Misschien ook leuk voor jou?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Explorista

   17 januari 2014 om 08:01

   Ah leuk! Ga ik straks meteen even naar kijken.

 • Miranda

  16 januari 2014 om 21:54

  Nepal in de zomervakantie?!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Miranda

   17 januari 2014 om 08:01

   :-) Nieuwe bestemming ;-). Hm, ik ben er in mei geweest...Ik zal 't in elk geval meenemen in een van de volgende posts!

 • Marcella

  17 januari 2014 om 18:50

  Leuk om te lezen hoe jij reist en wat dat kost. Interessant! Die tickets zijn in verhouding dan duur hè, ook al hadden jullie wel een prima prijs natuurlijk!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marcella

   17 januari 2014 om 18:50

   Inderdaad ja ;-).

 • Rosanne Ditewig

  18 januari 2014 om 23:13

  Zuid-oost Azië is een aardige budget hoek begrijp ik. Over een niet al te lange tijd ga ik aan mijn eerste RTW-Trip beginnen en zal dit soort prijzen dan helaas niet tegenkomen. Ik heb alle 'dure' landen op een hoop gegooid (IJsland, VS, Japan), maar ik ga eens kijken in hoeverre je dat een beetje binnen een budget te houden is.
  Ik volg je pas net, maar wat heb je een fijne blog, dus ik heb je maar meteen gelinked in mijn post met fijne praktische reisblogs.

  Beantwoorden

 • Priscilla

  19 januari 2014 om 10:34

  Wij hebben in een maand ongeveer 750 euro pp uitgegeven met een backpacker + pakket. De eerste twee weken hadden wij zelfs een Prive chauffeur!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Priscilla

   19 januari 2014 om 10:55

   Wauw, top zeg! Lekker he, als je een gave reis hebt en toch weinig uit geeft ;-)?!

 • Gezin op Reis

  19 januari 2014 om 14:01

  Dan zijn de prijzen in India toch behoorlijk omhoog gegaan. Vooral de kamerprijzen die je noemt vallen met tegen. Een paar jaar terug (2007) kon je nog met gemak voor minder dan 20 euro per dag rondkomen. Voor drie weken reizen scheelt je dat toch bijna 250 euro.

  Beantwoorden

 • 5 redenen waarom Azie mijn favoriete continent is | Reismeisje

  24 januari 2014 om 09:09

  […] Altijd fijn . Laatst schreef ik al een blogpost over de kosten voor 3 weken backpacken door India; bepaald niet duur. Misschien dat India wel het […]

  Beantwoorden

 • Wat kost 2 weken…Costa Rica? | Reismeisje

  27 januari 2014 om 09:22

  […] supermooie land en de Noordelijke buurman Nicaragua. Naar aanleiding van mijn blogbericht over het kostenplaatje van 3 weken backpacken door Noord-India, heb ik heel wat verzoekjes binnen gekregen voor andere landen. De eerste was Costa Rica, dus dat […]

  Beantwoorden

 • Wat kost een weekje IJsland? | Reismeisje

  12 februari 2014 om 08:04

  […] €1.100 armer na een weekje IJsland, inclusief retour ticket. Voor datzelfde geld zit je ongeveer 3 weken in India . Toch had ik het niet willen […]

  Beantwoorden

 • Monique

  06 december 2015 om 12:41

  Wij willen in april 3 weken naar India. Ons idee was om 1 week Noord India, Delhi en omgeving en 2 weken zuid India m.n. Kerala. Onze heen en terugvlucht is naar/van Delhi.
  Heb jij voor ons een suggestie wat er haalbaar is in 3 weken?

  Beantwoorden

 • Ruby

  11 augustus 2017 om 10:19

  Ik vertrek rond 9 september ook naar het uiterste noorden van India. Hoe was het klimaat/weer zo aan t einde van het seizoen? Hadden jullie van te voren al vervoer geboekt naar het noorden ? Zijn er medereizigers te vinden daar? Ik reis namelijk alleen. Veel vragen, hopelijk kan je ze beantwoorden :)

  Beantwoorden

 • Arjan Peters

  15 april 2018 om 19:20

  Dank je, t’is voor mij erg lang geleden. Ik wil met mijn kinderen gaan ( 12 en 14) dit helpt om een beeld van kosten te krijgen. Ik neem aan dat ik in Delhi, Accra, varanassi etc. veel meer kwijt ben. Klopt dat?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.