Tips om als vrouw alleen door India te reizen

Reismeisje 22 juli 2013

Tips vrouwn India

Iedereen kent de nare verhalen over vrouwelijke reizigers in India. Eens in de zo veel tijd duikt er weer een verhaal op dat ’t imago van India bij veel Nederlanders bevestigd: een land met een wat barbaarse en minderwaardige cultuur ten opzichte van vrouwen. Nu zal ik dit niet helemaal ontkennen, want ergens is dit imago wel gebaseerd op de werkelijkheid. In met name de lagere klassen worden Indiase meisjes als flinke kostenpost en puur als verlengstuk van een man gezien. Vanuit onze Westerse waarden en normen nauwelijks voor te stellen. Hoe reis je als vrouw nu door een land waar het er zo anders aan toe gaat? Waar je voor sommigen niet gelijk bent en je niet moet laten leiden door een primair gevoel van onrechtvaardigheid ;-)? Misschien heb je wat aan de volgende tips, die tijdens mijn verblijf in India altijd goed werkten.

Bedek je schouders, benen en enkels. I know: 40 °C, een luchtvochtigheid van minimaal 60% en massa’s mensen zorgen niet echt voor een aangenaam fris gevoel. Dus ’t laatste waar je zin in hebt zijn een lange broek en een shawl om je schouders. Doe ’t maar wel. Serieus. Indiase vrouwen zijn stuk voor stuk gekleed in de traditionele shawal kameez, de hippe jonge meiden uit de steden daargelaten. Aandacht krijg je toch, maar maak de kans zo klein mogelijk dat dit ‘verkeerde’ aandacht is. Voor een paar roepie koop je luchtige, dunne bloesjes, die je makkelijk over je eigen broeken kunt dragen. Of draag gewoon een hemdje met over je schouders een brede shawl; dat doe ik zelf altijd.

Reis bij voorkeur niet alleen. Er zijn genoeg vrouwen die in hun eentje een fantastische tijd hebben gehad in India. Toch zou ik er zelf nooit voor kiezen, terwijl ik op zich best wat alleen heb gereisd. Veel Indiase mannen vatten een alleen reizende Westerse vrouw op als seksueel beschikbaar en dat wil je uiteraard niet. Reis bij voorkeur dus naar India met je partner, een vriend of vriendin.

Reveal the bitch in you ;-)! De snelste manier om wat respect te krijgen van een onbekende Indiase man is door jezelf pittig op te stellen. Dus ding fel af voor die mooie lamp, accepteer geen te hoge prijs van de toektoek chauffeur en maak veel lawaai als de man naast je in de bus zijn hand op de verkeerde plek legt. Laat echt niet met je sollen!

Draag een trouwring. Ik ben niet getrouwd, maar tijdens een reis door India gedraag ik me wel extra als zodanig ;-). Compleet met trouwring. Nou ja, gewoon één of ander Six gevalletje, maar that will do the trick. Simpele en effectieve tip!

Sluit aan bij andere vrouwen. Ben je alleen en heb je ’t gevoel dat je gevolgd wordt? Sluit je aan bij een groepje Indiase vrouwen. Zij zullen je zonder uitzondering op nemen in ‘hun’ groep en je bent veilig.

Gebruik je intuïtie. En tot slot: maak er niet zo’n ding van. India is een fantastisch land met een lieve, geïnteresseerde bevolking. Ja, ze houden er andere gebruiken op na en kennen geen ‘persoonlijke ruimte’, maar dat wil niet zeggen dat ze een Westerse toerist iets aan willen doen. Geniet gewoon van je reis, pas je aan aan de gebruiken en vertrouw op je intuïtie.

@Azië @India #reizen #India #backpacken #tips

1 reactie

  • Tara

    24 juli 2023 om 20:00

    Hoi Wendy, wat als je geen reispartner hebt en toch graag heen wilt? Eigenlijk adviseer je dus om als vrouw niet alleen die kant op te gaan? Zit zo te twijfelen om te gaan aldoor.

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.