10 redenen waarom India op je bucketlist moet staan

Reismeisje 29 december 2014

India bucketlist taj

India. Misschien wel het meest geliefde en gehate backpackersparadijs tegelijkertijd. Ik ken niemand die terug komt uit India en het er alleen maar vre-se-lijk vond. Maar ik ken ook niemand die het er alleen maar fantastisch vond :-? . India is gewoon een beetje apart. Bizar. Prachtig mooi en onbeschrijfelijk goor. Toch is het voor mij wel één van de gaafste bestemmingen, misschien wel juist door dat bizarre contrast. Waarom India op je bucketlist zou moeten staan? Hierom!


1. Het is de voor ons de wereld op z’n kop, reizen pur sang. De hele cultuur, opvattingen en moraal zijn zo anders dan bij ons. Je hebt echt het gevoel ver van huis te zijn. In alles!


2. Indiers zijn ontwapenend. En soms strontvervelend ;-) . Ze kennen het concept ‘privacy’ niet zoals wij dat kennen en staan rustig een halve meter voor je, je aan te staren. Of vragen uit de middle of nowhere of je kinderen wilt en wat je verdient. Ik moet daar altijd zo om lachen.


3. India is zo enorm kleurrijk. Prachtig! Van de prachtige gewaden die de vrouwen dragen tot de in en in rode henna en de kleurrijke hindoestaanse tempels. Supermooi en fotogeniek.


Leh 2

4. Het Noordelijk gelegen Ladakh is een PARELTJE. Met hoofdletters ja. Zo supermooi! Als je ook maar een beetje van bergen houdt zul je dit prachtig vinden. Eindeloze en adembenemende vergezichten.


5. Lekker relaxen in Goa. Hoewel een beetje old school hippie stijl, is Goa nog steeds een heerlijke plek om vakantie te vieren. Fijne stranden, leuke eettentjes en lekker zonnen in je bikini.


6. Indiaas eten is wat mij betreft de max! Love it. Elke regio kent z’n eigen gerechten en pittigheid. Ik ben dol op paneer in een heerlijke groentencurry met warme naan. Mag je me midden in de nacht voor wakker maken ;-) !


7. India is spotgoedkoop. Ook al geef je natuurlijk een goede fooi, dan nog is het echt heel goedkoop reizen. Ideaal voor backpackers!


India bucketlist

8. Lekker reizen met een tuktuk. Houd ik van! Zo’n krakkemikkig wagentje dat overal tussen door sjeest. Maar ook reizen per bus of trein is in India een hele ervaring. Geeft je dat echte reizen gevoel en het kost ook nog eens geen bal.


9. Massages, Ayurvedische behandelingen en yoga alom. Soms gaat het wel wat ver, want er komen heel wat vreemde types vanuit spirituele redenen op India af, maar als je wel interesse hebt in dit soort zaken kun je in India je hart ophalen.


10. Je kunt goed contact maken met locals. Indiërs zijn dol op reizigers en vragen je de oren van het hoofd. Ik vind het contact met locals altijd één van de leukste dingen aan reizen. Dan ben je in India aan het juiste adres!  

En jij, ben jij al eens in India geweest? Of van plan er naar toe te gaan?

@Azië @India #reizen #India #backpacken #Azie #bucketlist

6 reacties

 • Sieds | siedsmytravels.nl

  29 december 2014 om 09:23

  Ik heb twee keer overwogen om naar India (Rajasthan) te gaan, maar heb het beide keren niet gedaan. De eerste keer was in 2007, heb toen uiteindelijk Vietnam & Cambodja verkozen boven India. De tweede keer was vorig jaar, heb toen toch voor Nepal gekozen. Vooral de goorheid, zoals je dat zelf ook zegt.. ;), houden me toch steeds tegen, ik moet het toch maar weer eens heroverwegen, want de bovengenoemde redenen zijn toch wel aanlokkelijk om er juist wel naar toe te gaan.. ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sieds | siedsmytravels.nl

   29 december 2014 om 12:06

   Haha! Jij bent zo bereisd Sieds, ik zou het gewoon doen! Je gaat het vast te gek vinden!

 • Kimber

  29 december 2014 om 11:59

  India intrigeert me mateloos maar ik durf de stap nog niet te nemen om daadwerkelijk die kant op te gaan. Komende februari ga ik naar Sri Lanka en ik ben heel benieuwd naar de Indiase invloeden daar!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kimber

   29 december 2014 om 12:06

   Mooie reis staat je te wachten! En goede eerste kennismaking inderdaad met Indiase invloeden ;-).

  • A Kimber

   28 januari 2015 om 15:40

   Sri Lanka is fantastisch! Vergeet niet naar Galle (zuid) te gaan om ook wat Nederlandse invloeden mee te krijgen!

 • Petra

  29 december 2014 om 15:28

  Ben het helemaal met je eens. En voor mij persoonlijk is India verslavend! Ben er nu 4x geweest, 3x Rajasthan en 1x Ladakh en zal er hopelijk vaker komen. India is intrigerend, kleurrijk, fascinerend. Ik vind de mensen gewéldig. Open, puur, ze hebben een bepaalde sprankeling in hun ogen, een levenslust die wij hier zijn kwijtgeraakt. En ja, het is er ook druk, chaotisch, vermoeiend soms ronduit vies maar ook dat hoort bij India. Wij hebben in Rajasthan 3x rondgereisd met auto en chauffeur en vonden dat een fijne manier van reizen. Misschien minder avontuurlijk maar wel relaxt en je kunt overal komen. Onze chauffeur is inmiddels een vriend geworden. We zijn bij hem thuis geweest en hij heeft ons 2x meegenomen naar een Indiase bruiloft, een geweldige ervaring. En het eten, ja, gewéldig, kortom ik ben verliefd geworden op India. :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Petra

   30 december 2014 om 11:00

   Ow wauw! 4x ja? Dan ben je echt een India fan inderdaad :-). Mooi ook he, al die verschillende regio's?

 • Malou

  30 december 2014 om 13:00

  India staat bij mij nog altijd redelijk onderaan de lijst... Haha. De backwaters, Goa en Rajastan lijken me heel mooi maar niet mooi genoeg om te gaan. Reden 2 en de viezigheid/onhygiënische bedoelingen in India wegen wat mij betreft nog altijd zwaarder.
  Maar wie weet.... ooit.... denk ik er anders over. ;-)

  Beantwoorden

 • Kim

  30 december 2014 om 21:42

  Zelf ben ik ook een maand in India geweest en ik kan niet wachten om nog eens terug te gaan. Ik ben het helemaal met je eens: het is de wereld op zijn kop, maar dat maakt het ook zo'n mooi avontuur. In Ladakh ben ik nog niet geweest, door jou enthousiasme ga ik het toch maar eens op mijn lijstje zetten!

  Beantwoorden

 • Josefien

  21 januari 2015 om 21:09

  Ja India..... Ik ben er erg nieuwsgierig naar, maar zie het wel als de ultieme backpackersuitdaging. Nou heb ik al enige ervaring op mogen doen, maar India.... Heel veel mensen en grote armoede, die je ondanks je al opgedane reiservaring toch een cultuurshock zal opleveren. En dan de Delhi Belly, je hebt maar drie weken vakantie en je wilt niet de helft van de tijd aan de wc gekluisterd zijn. Hebben jullie hier last van gehad?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.