Wat heeft onze wereldreis gekost?

Reismeisje 22 augustus 2016

Kosten wereldreis GvdW 0896

Laatste update: augustus 2020

Wat heeft de wereldreis uiteindelijk gekost? Misschien wel de meest gestelde vraag. Na natuurlijk welke bestemming ik het gaafste vond Knipogen. Dat tweede blijft lastig om te beantwoorden, omdat elke bestemming wel íets heeft, maar de kosten van onze wereldreis heb ik wél goed inzichtelijk. Vóór we op deze lange reis vertrokken, hadden we goed nagedacht over ons budget. Ik wilde niet voor verrassingen komen te staan en heb daarom goed vooronderzoek gedaan. Naar dagbudgetten en ook naar wat bepaalde bijzondere tourtjes of ervaringen zouden moeten kosten. Financiële zorgen wil ik niet hebben en dus moest er gebudgetteerd worden! Ruim voor de plannen van de wereldreis überhaupt concreet werden, heb ik daarom een hele excel gemaakt met dagbudgetten per land en aanvullende kosten, zodat we een goed beeld hadden wat we bij elkaar moesten zien te sparen. Tijdens de reis zelf heb ik in diezelfde excel bij gehouden wat we daadwerkelijk uitgaven per land, omdat ik niet na 5 maanden er achter wilde komende dat we al door 70% van ons totale budget zouden zijn...Hoewel we deel 1 van onze reis in Zuid-Amerika financieel supergoed afsloten en lekker ruim in ons jasje zaten, veranderde dat hard toen we aan deel 2 door landen als Frans Polynesië, Samoa en Papoea Nieuw Guinea begonnen Knipogen. Man man, het geld vloog er uit! Niet eens zo zeer omdat we bedragen verkeerd hadden bedacht, maar omdat er onderweg zó veel meer was dat we mee wilden maken. Zeker in die regio denk je dan al snel; 'we zijn er nu toch'. En als de financiële ruimte er dan ook nog eens is... Uiteindelijk hebben we onder aan de streep behoorlijk wat meer uitgegeven dan begroot, maar dat is wel heel berekend gebeurd. In dit artikel deel ik wat onze wereldreis nu precies heeft gekost. Inclusief overwegingen en redenen waarom we iets wel/niet deden. Hopelijk heb je er iets aan, mocht je zelf overwegen langer op reis te gaan!

Costa Rica jungle2

Budget vóór en tijdens deel 1 van de wereldreis 

Voor we op reis gingen, wisten we zeker dat we vrijwel alle landen in Zuid-Amerika wilden gaan bezoeken, misschien ook Antarctica, een stuk of 2-3 eilanden in Oceanië en daarna wat losse bestemmingen in Azië zoals Noord-Korea, Bhutan en Iran. Hoewel verder niets vast stond en we ook niets hadden geboekt, hadden we voor deze 'route' wel uitgezocht wat het ons zou gaan kosten. Onderaan de streep kwamen we voor een jaar uit op zo'n €18.000 per persoon. Inclusief verschillende vluchten, extra uitgaven voor gave tourtjes en op basis van een backpacker+ bestaan; backpacken met soms een tikkeltje meer luxe. Je kunt duidelijk voor minder geld een jaar lang reizen, maar dan moet je voor andere delen van de wereld kiezen. We wisten dat er in Zuid-Amerika een aantal relatief dure landen tussen zouden zitten, om nog maar niet te spreken over die paradijselijke eilandjes in de Pacifische Zee... Daar kozen we dus bewust voor. Wat ook goed is om te weten is, dat we een enkele reis naar Brazilië boekten. We waren goedkoper uit geweest met een zogeheten 'around the world' ticket, maar dan ben je wat minder flexibel. Iets wat wij belangrijker vonden bij deze reis.

Lees hier met welke backpack ik heb gereisd 

Kosten wereldreis 2 GvdW 1494

Het eerste deel van onze reis, door Zuid-Amerika, verliep budgettair dus perfect! Antarctica werd het uiteindelijk vanwege praktische redenen niet en ook Bolivia en Paraguay skipten we, maar we namen wel weer alle tijd op de Galapagos eilanden, maakten onverwacht kennis met het te gekke Trinidad & Tobago en voegden ook het iets duurdere Guyana toe. Toen we uit Zuid-Amerika vertrokken bleven we ruim binnen het budget dat we voor dit deel hadden gereserveerd. Tot zo ver verliep alles budgettair dus super.

Bekijk hier wat 6 maanden reizen door Zuid-Amerika kostte

Download hier mijn e-book over het maken van een wereldreis

Samoa5

Budget tijdens deel 2 van de wereldreis: de South Pacific

En toen stapten we op het vliegtuig naar Frans Polynesië. De eerste bestemming in de South Pacific. We kwamen er al snel achter dat we de kosten voor deze regio hadden onderschat. Big time zelfs Onbeslist. Dat zat 'm eigenlijk niet in de dagelijkse kosten; dat klopte nog wel aardig. Zeker omdat we veelal in simpele appartementjes verbleven, waar we ook lekker zelf konden koken bijvoorbeeld. Wat echter de kosten flink opdreef waren enerzijds de tourtjes (boottochtjes, duiken, snorkelen) en anderzijds vooral ook de vluchten. Zowel binnenlands tussen de eilanden als tussen landen onderling. Van tevoren hadden we gehoopt en gedacht dat we regelmatig een (cargo) boot zouden kunnen pakken. Tussen veel eilanden gaat er namelijk wel zo'n boot. Een hele ervaring en bovendien lekker goedkoop. Het probleem was echter dat dit in de praktijk niet werkte. Die boten vertrokken te pas en te onpas, waardoor je zo maar een week op een oninteressant eilandje kon komen te zitten. Of vervolgens net die ene vlucht naar het volgende land, die maar 1x per week ging, zou missen. Een aantal betaalbare accommodaties in de South Pacific die ik je aan kan raden zijn:

Sunset Hill Lodge op Bora Bora vanaf €100 per nacht

Sa'Moana Beach Bungalows op Samoa vanaf €65 per nacht. Echt een fantastisch mooie locatie!

Travellers Budget Motel op Vanuatu (Efate) vanaf €45 per nacht. Voelt onmiddellijk als een thuis.

Kosten wereldreis 3 GvdW 6493

Het draaide er dan ook op uit dat we nergens een boot hebben genomen en al het vervoer in de South Pacific met het vliegtuig hebben gedaan...Tja. Dan gaat het hard met je budget. Bovendien hebben we uiteindelijk heel veel meer eilanden bezocht dan we van tevoren hadden bedacht. We vonden het een heel leuke, verrassende regio en we waren er nu toch Knipogen. Uiteindelijk hebben we in totaal 12 eilanden bezocht in plaats van 3-4. En dus alles moeten vliegen, soms zelfs meerdere keren om ergens te komen. Dat heeft er uiteindelijk echt voor gezorgd dat we flink over ons budget gingen. Seriously. Na de South Pacific reisden we via Papoea Nieuw Guinea naar Bali, Bangkok, de Emiraten en uiteindelijk Iran. Dit deel kwam er dus best wel anders uit te zien, maar qua budget was dit niet heel spannend. Papoea Nieuw Guinea en Iran hadden we goed ingeschat en de andere bestemmingen waren goed te doen.

Wereldreis budgetteren

Waar budgetteer je dan voor?

Voor deze reis hebben we bewust duidelijk meer gespaard dan we dachten nodig te gaan hebben. Het laatste wat ik had gewild, was dat we op reis financiële zorgen zouden hebben. Dat je op moet letten en niet altijd alles kunt doen is tot daar aan toe, maar we wilden wel graag budgettair wat lucht hebben. Bovendien verdien ik met Reismeisje al reizend ook geld. Soms indirect, doordat we ergens gesponsord mochten overnachtten, en meestal direct door middel van affiliate marketing. Ook al zijn het geen wereldbedragen geweest tijdens de wereldreis, dit gaf ons wel nog iets meer lucht en lef om bepaalde uitgaven te doen. Daar komt bij dat ik me altijd bewust was van hoe bijzonder dit jaar reizen was. Dat ik er écht alles uit wilde halen wat er in zat en dat ik optimaal wilde genieten van al het moois op de wereld. En dus gingen we uiteindelijk doelbewust over ons budget heen. Ik zou je in elk geval altijd aanraden meer spaargeld achter de hand te hebben dan je strikt nodig hebt voor de langere reis die je gaat maken. Zo zit je altijd safe. 

Alles weten over het maken van een wereldreis? Download hier mijn e-book!

Totale kosten van de wereldreis

Ik moet eerlijk zeggen dat de totale kosten voor de wereldreis die we hebben gemaakt best even slikken waren...We zijn niet alleen heel flink over ons budget heen gegaan, het is gewoon ook echt een groot bedrag Knipogen. In totaal zijn we met z'n tweetjes uitgekomen op een bedrag van ongeveer €48.000. Dus €24.000 per persoon. Wat een geld! Hoewel we echt wel veel mooie uitstapjes hebben gemaakt, lekker hebben gedoken en dus erg veel hebben gevlogen, hebben we verder niets heel uitzonderlijks gedaan. Het is gewoon een dure route die we hebben gevolgd. Als je on a budget door bijvoorbeeld Azië reist, kun je met de helft van dit bedrag uit. Al met al is het veel geld en tegelijkertijd hebben we er bijna een jaar een geweldige reis mee gemaakt. Elke dag te gekke dingen mee gemaakt en heb ik herinneringen voor het leven gemaakt. Ik had het geen seconde willen missen! Onbetaalbaar was het. 

Wereldreis tips

Tot slot nog een aantal tips als je overweegt een wereldreis of langere reis te maken:

☛ Check vóór vertrek goed welke vaccinaties voor de landen die je wilt gaan bezoeken verplicht en aanbevolen zijn. Laat je daarbij tevens goed informeren over malaria en beslis vervolgens zelf of je een voorraad malariapillen mee wilt nemen. Tegenwoordig kun je ook een noodrecept meenemen; dan ben je voorbereid mocht je symptomen van een malariabesmetting krijgen en hoef je niet preventief malariapillen te slikken. Maak een afspraak bij het vaccinatiecentrum bij jou in de buurt. 

☛ Zorg dat je paspoort nog voldoende lang geldig is; bij minimaal een jaar bij terugkomst zit je goed. Bekijk ook goed of er landen zijn, waar je een visum voor nodig hebt die je níet on arrival kunt krijgen. In dat geval zul je onderweg een lokale ambassade op moeten zoeken om het visum te regelen. Calculeer daar steeds een paar dagen voor in.

☛ In Zuid-Amerika hebben we er op sommige trajecten voor gekozen met een eigen auto te reizen. Het is ietsje duurder dan reizen per openbaar vervoer, maar de flexibiliteit en vrijheid die het je geeft vond ik, zeker in Argentinië, erg de moeite waard! Via Sunny Cars kun je op heel veel plekken ter wereld een auto huren. 

☛ Naar aanleiding van onze wereldreis heb ik een e-book geschreven. Daarin heb ik al mijn persoonlijke tips verzameld over het voorbereiden van een wereldreis, tijdens het reizen zelf en bij terugkomst. Je kunt mijn e-book hier bekijken of meteen downloaden.

Qua praktische spullen zijn er een aantal dingen waar ik veel aan heb gehad tijdens de wereldreis en die ik aan zou raden mee te nemen als je van plan bent langer te gaan reizen:

Een eigen lakenzak. Op die manier kun je overal fris en schoon slapen.

Een Pacsafe, waarmee je je backpack of dag rugzak extra kunt beveiligen. Ik heb hier vooral in Zuid-Amerika wel gebruik van gemaakt tijdens reisdagen en als we in accommodaties verbleven waar ik dat extra net om belangrijke spullen wel lekker vond Knipogen.

Schoenen waar je goed en langere tijd op kunt lopen. Ik loop zelf al jaren tijdens mijn reizen op deze trailrun schoenen van Salomon. Ze zijn licht, lopen lekker, ademend, je hebt er veel grip mee tijdens hikes en ze drogen snel na een regenbui. Ik kan ze je aanraden!

Een eigen muskietennet, voor als je in een accommodatie terecht komt waar er geen is.

Een goed hoofdlampje. Onmisbaar! Ik heb zelf deze van Petzl en die bevalt me prima. 

Een goed zittende backpack van maximaal 65-70 liter. Ik zou zeker kiezen voor een rugzak met banden om de heupen en schouders en veel vakjes. Ook een regenhoes is fijn en een verstevigd rugbord. 

Tot slot een licht gewicht tent. Dat ligt even aan waar je exact heen gaat natuurlijk en of je überhaupt wilt kamperen Knipogen. Ik heb veel gebruik gemaakt van een ouder model van deze tent en ik kan 'm je aanraden als je een eigen tent mee wilt nemen. Binnen no time staat de tent, hij is licht gewicht inclusief heel lichte haringen en ruim genoeg voor 2-3 personen.

Ik ben benieuwd wat jij hier van vindt? Schrik je er van of vind je het, in verhouding tot de afgelegen bestemmingen die we hebben bezocht, wel oké?

#wereldreis #RTW #budget #reizen #backpacken

16 reacties

 • Jeroen

  22 augustus 2016 om 08:04

  Hmm... Toen ik die 18k in het begin las dacht ik dat ik met mijn budget helemaal goed zat.
  Aan het eind voor minder als een jaar 24k uitgeven (per persoon) is dan weer wat veel. Ik zelf heb 2k per maand in gedachten en daarmee dacht ik lekker ruim te zitten.
  Als ik het zo lees moet ik dan wel South Pacific redelijk vermijden wil ik dat halen lijkt het. Niet erg hoor, het is overal mooi maar de verslagen hier hebben mij wel erg geïnteresseerd erin gemaakt. Hoeveel, heeft dit deel ongeveer gekost als ik vragen mag?
  Misschien toch nog wat meer sparen om er zeker van te zijn dat alles goed en makkelijk kan. Ik wil ook geen financiële stress hebben onderweg straks.
  Hadden jullie ook nog een potje onvoorziene uitgaves?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   22 augustus 2016 om 10:52

   Ik denk dat je met 2k gemiddeld per maand heel prima zit hoor. Wij hebben echt 45x gevlogen dus en heel veel eilanden in de Pacific bezocht. Veel gedoken ook, beiden een cursus gedaan. Dat trekt de kosten natuurlijk enorm omhoog. Als je dat soort dingen niet (te veel) doet en een tikkeltje op let welke eilanden je kiest kun je een heel eind komen. Ik zal later nog een artikel schrijven over de Pacific, kom ik op terug!
   We hadden wel een potje onvoorzien inderdaad.

   • Jeroen Reismeisjenl

    23 augustus 2016 om 08:05

    Wellicht wil ik nog wel leren duiken en er staan ook heel veel andere activiteiten op het programma. Dus ik denk dat mijn potje onvoorzien maar een behoorlijke omvang mag hebben...
    Ik ben benieuwd naar je Pacific verhalen. Wil zeker een keer een bezoek brengen maar wel even goed kijken hoe en waar.

 • Susan

  22 augustus 2016 om 10:34

  Een heel bedrag, meer dan ik had verwacht. Maar zoals je zegt: gelukkig zijn jullie wel overal geweest en hebben jullie alles gedaan wat je wilde doen. Zeker in zo'n afgelegen regio als de Pacific best belangrijk - terugvliegen vanuit NL is duurder!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Susan

   22 augustus 2016 om 10:53

   Ja precies, dat was ook onze gedachte ;-). En ik moet eerlijk zeggen dat we ook bij veel dingen dachten; ach, we zijn er nu en we hebben nog wat extra spaargeld achter de hand. Dat maakt zo'n keuze ook makkelijker.

 • Ellen

  22 augustus 2016 om 10:42

  Ik zou er voor tekenen! Travel is the only thing you buy that makes you richer, ik kan me dus helemaal voorstellen dat alle ervaringen en heirnneringen van de reis onbetaalbaar zijn! Ik ben vorig jaar naar Australie, Nieuw-Zeeland, Cook Islands en Hawaii geweest, dus ik weet dat het duur is aan die kant van de wereld. Voor 3,5 maand was ik zelf 18.000 kwijt, maar ik denk dat dat hem er ook wel in zit dat ik overal een auto/camper had gehuurd, en veelal in mijn eentje heb gereisd waardoor je de kosten niet echt kunt splitsen en dus het vervoer en de kamers allemaal in je eentje betaald. Veel mensen kijken mij ook met ongeloof als ze horen wat mijn reis heeft gekost, maar net zoals je zegt alles was het dubbel en dwars waard. Ik zou tekenen voor jullie wereldreis en de kosten, ik begin toch serieus in overweging nemen om zelf ook echt op wereldreis te gaan, je blogs zijn erg inspirerend! Ga zo door! Groetjes Ellen

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ellen

   22 augustus 2016 om 10:56

   Wat leuk om te horen Ellen :-). Dank. Ik zou het zeker aanraden! En wat een gave reis heb jij ook gemaakt joh. Hawaii lijkt mij, nu we in de Pacific zijn geweest, ook prachtig! Het is inderdaad een sloot geld, maar als je in Nederland bent en je leven leeft geeft je ongemerkt ook erg veel uit. En dit is onvergetelijk inderdaad!

 • Kirsten | Travelaar.nl

  22 augustus 2016 om 10:58

  Hier was ik inderdaad heel erg benieuwd naar! Het is wel een stuk meer dan ik had verwacht, maaar jullie hebben natuurlijk wel een te gekke reis gemaakt! En dat is iedere cent waard :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Kirsten | Travelaar.nl

   22 augustus 2016 om 16:21

   ;-) Thanks. En same here. Het is voor ons ook duurder uitgevallen, maar inderdaad; elke cent waard!

 • Jos Lenders

  22 augustus 2016 om 11:58

  Hoi, wij gaan per 1 april 2017 voor minimaal 1,5 jaar weg en zijn ook druk doende met een budgetoverzicht.
  als ik de items bekijk zijn jullie 10 maanden weg geweest, correct?
  En als ik reken zijn jullie in die tijd 48000 kwijt ipv de vooraf berekende 2x18000. is dat verschil groetendeels in de South Pacific gebleven?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jos Lenders

   22 augustus 2016 om 16:23

   Yes yes en nog eens yes :-). Klopt allemaal wat je zegt. We hebben verreweg het meeste geld uit gegeven in de Pacific. Zuid-Amerika viel reuze mee, daar hebben we zelfs flink bespaard. De Pacific is echter een erg dure regio, maar het is ook wel wat je precies doet en vooral hoeveel eilanden je wilt gaan bezoeken. Veel plezier al vast, gaaf!

 • Romano

  22 augustus 2016 om 15:31

  Bedankt voor het delen dan deze info. Ik moet zeggen dat ik er wel van schik. Dat is heel veel geld haha. Onze trip duurde 10 maanden en we hebben € 22.000 als budget voor 2 personen. Maar we hebben dan ook een andere route gehad. Nu weet ik in elk geval dat we hard moeten sparen voor jullie route. Hopelijk is je credit card snel afgelost.
  Bedankt voor de mooie verslagen,
  Groetjes Romano

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Romano

   22 augustus 2016 om 16:24

   ;-) Dat kan ik me wel voorstellen hoor. Het heeft echt alles met je route te maken. En hoe vaak je vliegt. We hebben nu echt door een dure en qua transport moeilijke regio gekozen. Vandaar die kosten. Maar eerlijk is eerlijk, het kan echt nog wel iets goedkoper hoor. Als je bijvoorbeeld wat minder eilanden bezoekt, niet te veel gaat duiken of tourtjes doet.

   • Dora Reismeisjenl

    22 augustus 2016 om 16:47

    Leuke verhalen schrijf je altijd! Sinds ik weet dat ik in November voor 5 maanden door Zuid Amerika ga trekken lees ik telkens al je blogs! Ik vroeg me af, ik heb een enkeltje gekocht naar Bogota en wil uiteindelijk eindigen ergens in Argentinië. Mijn idee was om nog geen retourticket te kopen maar vroeg me af of ik dan geen gedoe krijg tijdens het binnen komen van nieuwe landen? Ik was vooral benieuwd of jullie vaak je ticket moesten laten zien? En of jullie veel gebruik maakte van een creditcard? Ik hoor het graag, want ik twijfel nog erg of ik al een ticket terug moet boeken....Liever niet haha!
    ,

    • Rachel Dora

     22 augustus 2016 om 19:17

     He Dora, wat grappig: ik heb eigenlijk precies dezelfde vraag!
     Ik vlieg in november op Cartagena om ook een aantal maanden door Zuid Amerika te reizen. Ik heb nu ook alleen een enkeltje gekocht en vroeg me af of je idd geen uitreisbewijs moet hebben.
     En iets meer on topic: super fijn dat je dit zo deelt. Ik ga uit van 2K per maand en dat lijkt dus een redelijke begroting.

     • Nicki Rachel

      22 augustus 2016 om 21:34

      Ik heb in zuid amerika veel grenzen per bus overgestoken en had geen problemen met het niet hebben van een retourvlucht het land uit maar dat was een tijdje geleden. Ik zou t even Google en want in Azië is het in sommige landen wel nodig om een ticket verder te hebben (singapore, Filipijnen).. toen ik naar vluchten keek was t trouwens vaak even duur of zelfs goedkoper om een retour te boeken ipv one way wat erg vreemd was!

     • Reismeisjenl Rachel

      23 augustus 2016 om 09:18

      Zeker. Heel redelijk Rachel! Ik heb hieronder net geantwoord op de vraag van Dora. Dat geldt ook voor jouw vraag ;-).

    • Reismeisjenl Dora

     23 augustus 2016 om 09:17

     Hoi Dora! Super dat je ons zo volgt, dank daarvoor. En te gek dat je straks voor langer door Zuid-Amerika gaat reizen. Prachtig daar! Wij hebben geen problemen gehad toen we over land reisden. Dan vraagt niemand om een bewijs het land weer uit. Maar bij de paar keer dat we vlogen was dat anders. Een busticket was ook voldoende. Als ik jou was zou ik een busticket vanuit bijv Popayan in Colombia naar een plaatsje net de grens over bij Ecuador kopen. Ook al gebruik je dat uiteindelijk niet, dan zit je save en het kost weinig.

  • Liz Romano

   05 november 2017 om 14:01

   Hoi Romano,
   Ik ben benieuwd welke route jullie hebben afgelegd? Probeer ook inzichtlijk te krijgen welk budget we voor welke wereldreis-route ongeveer nodig zullen hebben :)

 • Dominique || dominiquetravels.com

  22 augustus 2016 om 20:56

  Ik vind het meevallen eigenlijk! Ten eerste, zou ik ook niet laten tijdens mijn reis vanwege het geld, dat zou ik tijdens het sparen doen. Ten tweede, heb ik voor 2 weken Nederlandse Antillen dit jaar 3,000 euro uitgegeven. Ik heb niets excessiefs gedaan, maar wel een tripje hier en daar.. Duiken is ook een erg dure hobby :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   23 augustus 2016 om 09:20

   Nou he?! Inderdaad een dure hobby. Het ligt gewoon ook aan de route die je volgt.

 • Roxanne

  23 augustus 2016 om 02:57

  Leuk om tijdens onze reis het budget in te zien. Zelf houd ik ook alle kosten bij en was daarmee benieuwd welke deel van je budget je vooraf hebt gereserveerd voor vluchten? Heb je dat apart bijgehouden of opgenomen in je dagbudget per land?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Roxanne

   23 augustus 2016 om 09:22

   Een beetje van beiden eigenlijk. Als we onverwacht ergens binnenlands een vlucht namen, boekte ik dat op het budget van dat betreffende land, maar we hadden ook een aparte pot gereserveerd voor de vluchten in bijv de South Pacific. Maar daar zijn we dus wel flink over heen gegaan...

 • Sanja

  23 augustus 2016 om 10:56

  Waarom hebben jullie Bolivia geskipt?

  Beantwoorden

 • Tineke

  25 augustus 2016 om 10:13

  Ik vind het eerlijk gezegd ook wel redelijk denk ik. Gezien de plekken die jullie bezocht hebben en de tijd dat jullie zijn weg geweest. Ik teken er voor!
  Ik ben stiekem wel heel benieuwd wat de 2 weken galapagos jullie hebben gekost.. wij zijn aan het proberen om volgend jaar daar een stopje te maken maar vind het lastig om daar een budget voor stellen..
  Het was trouwens wel heel leuk om jullie op deze manier te volgen! Genoeg inspiratie uit te halen :) En wat een mooie foto's ook! Jaloers makend hoor hihi.
  Kijk uit naar jullie volgende trip

  Beantwoorden

 • Myrthe

  25 augustus 2016 om 22:19

  Het valt me nog mee! Wij hebben voor onze reis ook een budget gemaakt en zijn daar uiteindelijk onder gebleven. Dat was ons nooit gelukt als we toch besloten hadden om naar NZ te gaan. Ik denk dat bet beter is om idd een goed dag budget te hebben en een realistisch beeld van de landen en de kosten. Bovendien wat geven we paar jaar uit hier in NL. Enige verschil is dat er ook geld binnenkomt. Nu misschien bij jullie ook, dat weet ik niet :). In ieder geval, dit is dan ook onbetaalbaar!!

  Beantwoorden

 • Amanda

  26 augustus 2016 om 11:09

  Wat een hoog bedrag, maar wel fijn dat jullie inzicht hierin geven! Jullie hebben ook wel heel veel moois gezien voor dat bedrag.

  Beantwoorden

 • Elizabeth - on the road

  03 september 2016 om 16:19

  Gezien de landen die jullie hebben bezocht vind ik het meevallen. En ik weet zeker dat het elke cent waard is! :D
  Mag ik vragen hoeveel nachten jullie gesponsord hebben gekregen of met korting hebben kunnen slapen. Ik ben daar erg nieuwsgierig naar! :-)

  Beantwoorden

 • Kim

  18 oktober 2016 om 22:43

  Mijn grote vraag is: Hoe spaar je in hemelsnaam 48k bij elkaar?? Of 24k per persoon? Hoe lang heb je daar over gedaan?

  Beantwoorden

 • Allstar

  23 november 2016 om 18:28

  Jammer dat er niet in wordt gegaan op de vragen hoe je aan het geld komt. Het is natuurlijk zo bij elkaar verdiend, maar dan heb je weer geen tijd om zo lang achter elkaar op reis te gaan...

  Beantwoorden

 • Debbie

  01 mei 2017 om 08:43

  Holymoly, dat is n klap geld.
  Wat naar mijn inziens niet echt nodig is.....
  Maar dat zijn keuzes die je maakt, ik heb 30 euro per dag ingecalculeerd in zuid-amerika. Waar ik het prima mee gered heb, dit is incl binnenlandse vluchten etc. Dan kom je dus op 1000 euro per maand, doe je echt gek en neem je ipv bijv nachtbussen (en duurdere hostels dan 10 dollar) dan tel je er nog eens 500 bij op en kom je op 15000 voor 10 maanden.
  Hebben jullie wel echt gebackpackt?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.