Video van een vaarvakantie door Friesland

Reismeisje 27 april 2021

Varen Friesland

Och wat was dit heerlijk zeg. Onze vaarvakantie door Friesland. Maurice heeft jarenlang zijn eigen boot gehad en kent alle wateren in Nederland op z'n duimpje. Ik daarentegen verre van! Laat staan dat ik ook maar iets wist van wat het bijvoorbeeld betekent om met je eigen boot sluizen in te gaan Knipogen. Vorig najaar kwam daar in elk geval verandering in. Toen besloten we 5 dagen door het Friese landschap te gaan varen. Ik vond het echt fantastisch! Het geeft zó'n totaal andere beleving vanaf het water. Echt een enorme aanrader! Wij legden een deel van de zogeheten Turfroute af, waarbij we in Appelscha startten en uiteindelijk uit kwamen bij Heereveen. Geen enorme afstand, zeker ook omdat we met een elektrische boot voeren. Los van het milieu aspect, is het grote voordeel hiervan dat je muisstil vaart. Totaal één met de geluiden in de natuur. Heerlijk! Klein nadeel is, dat je niet zo snel kunt varen. Mocht je een elektrische boot overwegen, houd er dan dus rekening mee dat je snelheid beperkt is.

Tijdens onze mini vaarvakantie, heeft Maurice lekker gefilmd. En de film lag nog steeds klaar om gepubliceerd te worden! Vandaag is het zo ver: een video compilatie van onze vaarvakantie door onze Friese wateren. Veel kijkplezier!

#Friesland #nederland #reistips #Weekendje weg

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.