Van marketingmanager naar bloggen, reizen en yoga

Reismeisje 19 april 2019

Reismeisje switch

Als je regelmatig een kijkje neemt op Reismeisje, weet je ondertussen wel dat ik de stap naar fulltime ondernemerschap heb gemaakt. Eind vorig jaar. Een paar maanden daarvóór was het duidelijk voor me. Na 10 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt. Stappen te hebben gemaakt op de spreekwoordelijke carrière ladder. Het waren goede jaren. Meer dan. Ik ben altijd leergierig geweest. Creatief en nieuwsgierig. Die combinatie werkte in het marketingvak waar ik in rolde. Het was geen ontzettend bewuste keuze op dat moment. 

Na mijn studie liep het zo. Ik kreeg kansen. Leerde de eerste jaren veel bij. Werkte hard en was gulzig. Altijd meer. Meer leren, doen en beter worden in mijn vak. 

De jaren er na verschoof mijn inhoudelijke honger naar het werken met mensen. Een team aansturen. Mensen ondersteunen in hun ontwikkeling. Daar zelf vervolgens ook weer veel van leren. Gespiegeld worden en samen mooie dingen doen. Ik ontdekte steeds meer dat het in het zakenleven net zo goed om je persoonlijkheid gaat. Júist! De mensen die ik aan nam op basis van karakter waren een schot in de roos. Waar ik primair had gekeken naar kennis en ervaring was dat niet altijd het geval. Dat gold zeker ook voor mezelf. Er is een grens aan hoe ver je zakelijk gezien kunt komen puur en alleen op basis van aangeleerde kennis. Op die grens moet je beslissen. Durf ik kwetsbaar te zijn en door mijn eigen barrières te breken of kies ik voor het comfortabele dat ik ken? De mensen die voor dat eerste durven te gaan, zijn de échte leiders voor mij. 

Het paste niet langer 

En toen kwam het moment dat het niet langer paste. Die baan die ik altijd met zo veel plezier had gehad. Het kwam niet uit de lucht vallen. Het was een glijdende schaal. Eentje die 2 jaar geleden al was in gezet. Ook daar was ik me toen niet bewust van. De veranderingen die ik vanaf dat moment in mijn leven door voerde hadden in eerste instantie helemaal niets met mijn werk te maken. Dat bleek oppervlakte. In die diepte ging het er namelijk niet aan voorbij. Ik wilde vrij zijn. Vrijheid voelen. In alle keuzes en beslissingen die ik maakte. Vrij zijn in mijn hoofd én hart. En toen ging het snel. Besloot ik dat ik volledig voor Reismeisje wilde gaan en ergens in 2019 mijn baan op zou gaan zeggen. Alles rustig voorbereiden. Stap voor stap. Nog wat zekerheid inbouwen. Maar de knop was al om. Helemaal. Ik kon me niet meer zo geven zoals ik dat voorheen wel had gekund. Op een totaal impulsief moment besloot ik mijn bewuste keus op tafel te leggen. In het najaar van 2018.

Reismeisje yoga

Een paar weken later vertrok ik naar Spanje. Andalusië. Ik haalde er mijn licentie om ashtanga en vinyasa yoga te geven. Niet met de intentie om les te gaan geven gek genoeg. Het was een cadeau voor mezelf. Het idee om een yoga event te gaan organiseren waarin ik yoga zou verbinden met mijn persoonlijke verhaal en ontwikkeling werd concreter. Ik wil iets geven. Delen. Bij terugkomst ging alles in een sneltreinvaart. Ik ontmoette de juiste mensen, vond een fantastisch mooie locatie en kreeg onwijs veel energie van het hiermee bezig zijn. Ondertussen rondde ik af bij mijn werkgever en wist ik: vanaf nu ga ik voor Reismeisje en mijn tweede bedrijfje Yogabubbel. Focus, aandacht en energie daarop. Helemaal. 

En nu?

Het is de beste beslissing geweest die ik had kunnen maken. Ik móest 'm maken. Ik zeg niet dat het niet onwijs spannend is. Dat is het zeker. Het kan soms eng en onzeker voelen. Ik moet het nu wel echt zelf gaan doen. Ik ben met dingen bezig die zó kloppen met wie ik ben. Een heerlijk gevoel en tegelijk maakt het kwetsbaar. Heel. Ik geloof alleen dat het juist vanuit díe kwetsbaarheid echt uit kan groeien tot dat waar ik in geloof. Waar ik zo het vertrouwen in heb en wat vooral ook zo goed voelt. Dit komende jaar zal in het teken staan van ontdekken en uitproberen. Mijn hart volgen en vertrouwen blijven hebben. Bloggen, reizen en yoga. Ik heb er onwijs veel zin in! 

Dank voor het lezen van dit persoonlijke verhaal en de steun die ik altijd weer van jullie ontvang. You are worth a million! Liefs

#persoonlijk #reismeisje #reisblog #bloggen #reizen #yoga #ashtanga yoga

4 reacties

 • Jessica

  19 april 2019 om 16:38

  Wauw Wendy! Iedere keer als ik jouw verhaal lees, ben ik een heel klein beetje jaloers. Ik wil zó graag zelfstandig aan de slag, maar vind het doodeng. Vooral de financiële onzekerheid, vind ik wel klanten... Mijn vriend steunt me voor 100%, maar toch...
  Nu zit in werkloos thuis en heb dus weinig te verliezen, maar toch... ;)

  Beantwoorden

 • Laura

  20 april 2019 om 06:21

  Weer super inspirerend Wendy :) als je ergens voor gaat komt het uiteindelijk ook echt goed. Dat laat je weer zien door zo'n artikel. Een inspiratie dus! ♥️

  Beantwoorden

 • Irene

  20 april 2019 om 09:44

  Prachtig! Herkenbaar ook. Al is mijn zoektocht naar vrijheid toch iets lastiger met twee tieners, merk ik. Heel veel succes!

  Beantwoorden

 • Kelly

  23 april 2019 om 13:50

  Echt héél erg stoer! Heel veel succes!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.