Wat ik als eerste ga doen als fulltime Reismeisje

Reismeisje 13 november 2018

Reismeisje6

Laatst vertelde ik jullie het al. IK GA FULLTIME ONDERNEMEN ♥. Ow my. Wat een sprong is dát! En tegelijkertijd voelt het als het meest logische wat ik nu kan doen. Ik móet dit doen. Voel dat mijn hart er sneller van gaat kloppen. Van de gedachte aan dat ondernemerschap. Ik kom uit een gezin met die ondernemersmentaliteit, dus ik maak mezelf geen illusies. Ik weet dat het soms hard werken zal zijn. Collega's zal ik gaan missen. En er zijn ongetwijfeld momenten dat je het even niet meer weet. En toch. Ik neem alles met een grote glimlach tot me. Het staat niet in verhouding voor mij. In verhouding tot de voordelen die het oplevert. De manier waarop dat ondernemerschap juist op dit punt in mijn leven zo goed bij me past. De keuzevrijheid die ik zal hebben. Het bewust dingen laten of juist wél doen. Mijn dag indelen zoals dat voor mij het meest productief is. Ik kijk er ontzettend naar uit. De komende tijd zal ik jullie regelmatig meenemen in mijn reis in dit ondernemerschap. In de dingen die ik wil gaan doen. Waar ik meer aandacht aan wil gaan geven. Nieuwe onderdelen binnen een bestaande context. Lang gekoesterde ideeën binnen iets compleet nieuws. Het zijn allemaal elementen die alles met Reismeisje te maken hebben. Ik ga niet ineens additioneel een kookblog beginnen. Hoe leuk ik koken ook vind Knipogen. Ik heb voor mezelf 3 hoofdthema's geformuleerd. Pijlers waar ik mijn werkzaamheden het komende jaar aan op zal gaan hangen.

Ze passen alle drie bij mij. En mijn persoonlijke missie. En daarmee bij Reismeisje. Reismeisje is een afspiegeling van wie ik ben en ik ben Reismeisje ♥. 

Dat is altijd al zo geweest en dat zal het alleen nog maar meer gaan worden. Meer persoonlijke verhalen, een blik op de wereld door mijn bril, reisbestemmingen die ik op een nóg authentiekere manier in kaart zal gaan brengen. De eerste pijler zal de eerste maanden mijn focus hebben. Die ligt het dichtste bij. Bij wat ik op dit moment al doe. Content creatie. Dat is in feite wat die pijler betreft. Creatie van allerlei vormen van content op het bestaande platform Reismeisje. Een deel zal achter de schermen gebeuren. Er zullen wat optimaliseringsslagen worden gemaakt, waar jullie als lezer niet per sé iets van merken. Het helpt voor mij in de vindbaarheid van Reismeisje. In het genereren van een iets groter bereik. 

Reismeisje 4

Wat jullie wél zullen gaan merken is de creatie aan de voorkant. Op dit moment verschijnen er gemiddeld 3 nieuwe artikelen op het blog per week. Dat zal omhoog gaan. Mijn doel is dit te verdubbelen. Al zal kwaliteit altijd boven kwantiteit blijven gaan voor mij. Het moet vooral goede content zijn. Waardevol. Interessant. Soms met een knipoog. Daarnaast ga ik ook bezig met fotografie. Ik wil me daar verder in verdiepen. Er beter in worden. Misschien ook in combinatie met video, al heeft dat in eerste instantie niet mijn focus. De content op Reismeisje wil ik over het algemeen verder gaan verrijken. Inhoudelijk én visueel. Één plek waar je alles kunt vinden en zien over de reisbestemmingen waar ik ben geweest. Nog meer dan het nu al is. Uiteraard lopen Facebook en Instagram daarin mee. 

Het klinkt misschien alsof dit zo gepiept is. Dat zou fijn zijn Knipogen. De realiteit is anders. Zeker met de aanpassingen aan de achterkant. Die optimalisaties die ik graag gedaan wil hebben. Dat doe ik ook niet alleen. Ik werk al jaren met een fantastisch fijn bureau, The Webmen. Dat scheelt veel. Maar de creatie van de content zelf, doe ik allemaal eigenhandig. En dat is een aardige kluif. Ik trek hier dan ook een paar maanden voor uit. Het zal een continue proces zijn, maar na een paar maanden wil ik het allemaal wel zo hebben staan zoals ik het in mijn hoofd heb. In die periode ga ik ook met een aantal opdrachtgevers om de tafel. Partijen waarmee ik over het algemeen al wat langer samenwerk, maar vaak wat incidenteel. Een artikeltje hier, post voor hun social media daar.

Ik houd er van om mooie verhalen te vertellen. Meer langdurig. Goed te luisteren naar wat behoeftes zijn van een klant en daar mijn eigen ding mee te kunnen doen. Passend bij Reismeisje en mij. Vanuit mijn hart.

Begin volgend jaar ga ik daar wat actiever in worden. Niet meer reactief opdrachten aannemen, maar proactief bepalen waar ik heen wil en kritisch zijn in hoe dat voor Reismeisje past.

Dat is nog maar de eerste pijler Knipogen. Een vrij logische en heel belangrijke als eigen ondernemer. Wat de tweede en derde zijn, deel ik heel graag in een later stadium met jullie. Dat voelt nu nog niet helemaal goed. Het moet nog wat verder rijpen. Ik wil er nog wat over sparren. Proeven. Testen. En dan komt het moment vanzelf dat ik het heel graag tegen jullie aan houdt. Het wordt hoe dan ook heel gaaf en leuk ♥. 

#reismeisje #reisblog #yoga #ashtanga yoga #persoonlijk

2 reacties

 • Rita

  13 november 2018 om 11:05

  Beantwoorden

 • Pratiwi Kartika

  23 november 2018 om 21:00

  Veel succes, het Reismeisje!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.