Tussen India & Pakistan

13 juni 2014

Made by Gerben

Deze foto is genomen op de route van Srinagar naar Leh, in de buurt van Dras. De mensen die hier wonen zijn een mix van Karhmiri’s en Darden; afstammelingen van een oud koninkrijk, voordat het na de onafhankelijkheid van India door dit land werd ingelijfd. Het heeft de discutabele eer na Siberië de koudste plaats op aarde) te zijn waar mensen het gehele jaar door wonen. In de winter is het er gemiddeld -40°C. Dras ligt in de buurt van Kargil, een andere plaats van belang op deze route. In 1999 brak hier gedurende drie maanden de derde Kashmir oorlog tussen India en Pakistan uit. Kargil is de hoofdplaats van een gebied dat wordt geclaimd door Pakistan, maar inmiddels al vele jaren grondgebied is van India. Beide landen vielen elkaar aan met straaljagers, helikopters en meer van dat soort wapentuig. Inmiddels is het er rustig en kun je er als toerist prima reizen. In de bergen schijnen nog wel eens schermutselingen tussen beide legers te zijn, maar daar hebben wij tijdens onze reis verder niets van gemerkt.Sterker, je kunt iets zuidelijker, in de buurt van Amritsar, zelfs de grens tussen India en Pakistan bezoeken. Elke avond sluiten ze hier officieel de grens met veel macht vertoon. Hier merk je overduidelijk dat beide landen geen dikke vrienden zijn, maar ow my wat is het gaaf om dat mee te maken! Controleer voordat je vertrekt altijd wel even de actuele veiligheidssituatie. You never know ;-) .

Fotografietip.

De mannen of de foto zijn locals die op weg waren van het ene naar het andere dorp. Vooral wanneer je op de foto klikt en deze groter ziet, kun je pas goed de diepte in de foto zien. Hierdoor krijg je een klein beetje de indruk hoe groots de bergen zijn. Heb je zelf wel eens geprobeerd diepte te krijgen in een foto, bijvoorbeeld op wintersport of een wandeling in de bergen? Het blijft heel lastig dit te doen. Vrijwel altijd is het in het echt veel dieper, steiler of grootser dan je terugziet op foto of video. Eén van de manieren om meer diepte te krijgen in een foto is door een bepaald onderwerp op de voorgrond te zetten en hier al dan niet op scherp te stellen. Doordat je deze mannen nu op de voorgrond ziet, krijg je een beter beeld van hoe groots de rotswand achter hen eigenlijk wel niet is. Probeer het maar eens uit tijdens een volgende trip in de bergen!

@Azië @India #reizen #India #backpacken #Kashmir #Ladakh #reisfotografie

1 reactie

  • Mandy

    13 juni 2014 om 09:09

    Fijne uitleg, ik weet eigenlijk helemaal niet zo veel over de geschiedenis van India. Weer wat geleerd vandaag :D

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.