5x India op je bucketlist + video

Reismeisje 18 mei 2015

India 2

India. Een land waarmee ik een haat-liefde verhouding heb. Als ik er ben, word ik soms gek van alle prikkels die 24 uur per dag op je af komen. Geuren, kleuren, geluiden en een compleet gebrek aan privacy. Maar zodra ik thuis ben, wil ik dolgraag weer terug naar dit voor ons zo bizarre land. Volgens mij ben ik niet de enige met zo’n ambivalent gevoel bij India ;-) . Het is reizen ten top. En ondanks dat ik er soms gillende gek word, vind ik echt dat India het verdient om bezocht te worden. Vandaag dus 5 redenen waarom India wat mij betreft op je bucketlist zou moeten staan!

De wereld op z’n kop.

India is echt de wereld op z’n kop. Voor ons tenminste. Waarden, normen, omgangsvormen, rituelen en tradities; echt alles is er anders dan in Europa. Nu is dat natuurlijk wel in meer landen het geval, maar ik denk dat India toch wel het meeste een cultuurschok met zich mee brengt. Maar juist dat maakt reizen zo leuk toch? Dat je ervaart hoe het er aan de andere kant van de wereld aan toe gaat. Hoe anders de mensen daar leven. Soms zal India je doen schrikken en verbazen, maar bovenal is het superintrigerend! Reizen to the max!

India 1

Enorme diversiteit.

India is gróót. Echt groot. Bijna 100x Nederland om precies te zijn. Je kunt dan ook gerust verschillende reizen naar India maken en bij lange het land nog niet helemaal hebben gezien. Die grootte maakt ook dat er enorm veel diversiteit is. In het Noorden vind je de rust en weidsheid van de uitlopers van de Himalaya, in het Oosten de intens groene theeplantages, in Rajastan de sprookjespaleizen en in het Zuiden de stranden van Goa en de backwaters van Kerala. En dan noem ik nog maar een klein deel van India. Er is echt voor iedereen iets wils en India is zeker méér dan alleen de drukke, chaotische steden.

Het lekkerste eten ter wereld.

Tja, dat is natuurlijk persoonlijk ;-) . Ik ben in elk geval erg dol op Indiaas eten. En nergens kun je natuurlijk beter Indiaas eten dan in India zelf! Elke regio heeft ook weer haar eigen specialiteit en gerechten. Om je vingers bij af te likken, zo lekker! Indiërs zijn geen ster in het creëren van een gezellig, intiem sfeertje in een restaurant, maar koken kunnen ze des te meer. Wat mij betreft is het Indiase eten alleen al een reden om een keertje naar India te reizen :-) .

Cultuur snuiven.

En dan bedoel ik niet museum in museum uit, maar de sterk Hindoeïstische cultuur die India kent. Dat gaat verder dan de kenmerkende rode stip tussen de ogen die veel Indiërs dragen of de vele tempeltjes die je overal tegenkomt. Indiërs geloven tot in hun tenen in reïncarnatie en acceptatie van hun lot. Leef je als bedelaar op de straten in Delhi? Dan zul je in een vorig leven iets verkeerd hebben gedaan. Soit. In je volgende leven woon je waarschijnlijk in een huisje. Voor ons Westerlingen is deze manier van denken een beetje lastig te volgen, maar juist daarom is het zo interessant om in India zelf te ervaren. Naast hindoes leven er veel minderheden in India, die allemaal hun eigen manier van leven en tempels hebben. Zo heb je in het Noorden veel Boeddhisten wonen en leven er rondom Amritsar veel Sikhs. Het volgende filmpje van de Gouden Tempel in Amritsar geeft een goed beeld van hoe ‘anders’ alles in India is.

Openheid van Indiërs.

Een van de leukste dingen op reis vind ik contact met de lokale bevolking. Als dat ergens kan, is het India. Indiërs kennen nauwelijks schroom en al helemaal geen privacy zoals wij die prettig vinden :-? . Je hoeft maar even ergens stil te staan als toerist of er drommen al mensen om je heen. Let’s take a picture? Where you from? You married? What you earn? Serieus. Op het irritante af. Maar eerlijk is eerlijk; die openheid en toegankelijkheid maken dat je de Indiërs heel snel in je hart sluit. Kortom, genoeg redenen wat mij betreft om naar India te reizen :-P .

Ik ben benieuwd hoe jij tegen India aan kijkt; spreekt het je aan of juist niet?

@Azië @India #reizen #India #backpacken #Amritsar #bucketlist

2 reacties

 • Jeroen

  18 mei 2015 om 07:29

  Leuk filmpje!
  Ik wil weer terug! Heerlijk om er rond te lopen en te genieten van alles wat het land te bieden heeft. Heb zo genoten van de sfeer, drukte, hectiek en het dagelijks leven maar heb me nog het meest verbaasd over de hartelijkheid en gastvrijheid van de mensen. Daar kunnen we hier echt nog heel veel van leren.
  Maar het is inderdaad wel fijn als je een plek hebt waar je je even kunt terug trekken. Het kan nogal overweldigend zijn maar o zo leuk.
  O ja en wij zijn soms net zo'n grote cultuurshok voor hen als zij voor ons door er alleen al rond te lopen ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   18 mei 2015 om 09:27

   Ja, jij bent er serieus ook al vaak geweest he. Leuk dat je zo enthousiast bent!

   • Jeroen Reismeisje

    18 mei 2015 om 14:39

    Vaak ben ik er zeker niet geweest. Afgelopen maart/april was mijn eerste keer zelfs.
    Maar ga zeker nog een aantal keer terug. En dan niet alleen voor werk maar ook om er eens lekker rond te reizen. Ben al uitgenodigd voor een eventuele bruiloft dus dat is een mooie aangelegenheid om wat langer te blijven. Wanneer die is, is alleen nog even afwachten.

 • linda

  18 mei 2015 om 08:32

  India is geweldig! 4 jaar geleden voor het eerst een combinatie tussen Noord India en Nepal gedaan, gevangen door het virus en het jaar erop terug maar dan naar Zuid India. Ik wil ook zeker weer terug maar dan misschien om vrijwilligerswerk te doen zodat ik de bevolking kan helpen zich te ontwikkelen en zodat ik langere tijd in India kan verblijven..kortom een win win situatie. Vrienden en familie begrijpen mijn liefde voor dit prachtige land niet. Al wat zij weten komt uit het nieuws en plaatjes in boeken, dat vind ik soms wel eens jammer.

  Beantwoorden

  • Reismeisje linda

   18 mei 2015 om 09:27

   Heel herkenbaar inderdaad ;-). En wat een mooie plannen heb je zeg. Ik ben erg benieuwd waar je dat gaat doen! Zo veel mooie regio's!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.