Top 5 romantische bestemmingen voor backpackers

Reismeisje 13 februari 2015

Met Valentijnsdag in zicht, leek het me wel leuk om eens een artikel te schrijven over romantische bestemmingen speciaal voor backpackers. Backpacken en romantisch lijken op het eerste oog misschien niet zo samen te gaan ;-) . Shabby hostels, een karig zelf gekookt prutje en avondjes bier drinken met andere backpackers. Dat is waarschijnlijk wel het meest voorkomende beeld van backpackers. Niet bepaald romantisch. Dat het ook héél anders kan wil ik je vandaag laten zien met mijn persoonlijke top 5 van meest romantische bestemmingen. Voor backpackers dus.


Valentijn Taj

Dineren bij de Taj Mahal.
Kan het romantischer?! Wat mij betreft niet! De Taj Mahal is op zichzelf al het toppunt van romantiek, want Shah Jahan liet dit prachtige gebouw bouwen ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Mumtaz. Na jaren van zwoegen mocht het resultaat er meer dan zijn. Wat mij betreft is de Taj Mahal echt één van de allermooiste gebouwen ter wereld. De vorm, het mozaïek, de ligging, het eindeloos glinsterende marmer. Supermooi. En superromantisch :-) . 2 jaar geleden nam Gerben mij mee naar de achterzijde van de Taj, aan de overkant van de rivier. Daar hebben we heel romantisch van een soort private diner genoten met zelf mee gebrachte naan, curry en Fanta. De max :-P .


Valentijn Oeganda

Aan de Nijl popcorn knabbelen.
Afgelopen jaar maakten we een reis naar Oeganda. En hoewel ik hier niet een heel standaard romantisch moment heb beleefd, waren bepaalde momenten juist door de Afrikaanse setting en eenvoud heel romantisch. Toen we een aantal nachten in Murchison verbleven aan de oever van de Nijl, begonnen we de avond standaard met een flesje lokaal, koud bier en een schaaltje popcorn. Vraag me niet waarom, maar popcorn is de favo snack in Oeganda ;-) . Na een dag wandelen lekker op een bankje kruipen, beentjes omhoog, de zon die onder gaat en samen proosten. Best romantisch toch?


Valentijn Lapland Sledehonden in Lapland.
Lapland en romantiek zijn best een logische combinatie. Zeker in de winter. Sneeuw, donkere dagen, warmte binnen en kaarsjes aan. Dat gevoel. Tijdens onze laatste reis naar Fins Lapland vond ik een tochtje met de sledehonden toch wel heel romantisch. We zaten samen in dezelfde slee met om ons heen niets dan stilte, sneeuw en een stralende sterrenhemel. Ondanks de vreselijk lage temperatuur van -30°C zal ik dit moment niet snel vergeten.


Valentijn Gozo

Lekker tafelen in Gozo.
Gozo is het superleuke en authentieke zusje van Malta. We verbleven daar in een oud farmhouse in een klein dorpje met maar één restaurantje. En laat dat nou net een supergoed restaurantje zijn met typisch ‘Gozitan food’. Heerlijk. Er naast lag een schattig kerkje en we zaten buiten op het terras op oude klinkertjes. Zeker als het dan ging schemeren, was de setting heel warm en romantisch. Fijne plek!


Valentijn Perhentian

De zon in zee zien zakken op de Perhentian.
Tja. Hoe kan een tropisch strand eigenlijk niet romantisch zijn toch?! Een aantal jaren geleden sloten we een heerlijke vakantie in Zuidoost Azië af met een weekje op de Perhentian; een eilandengroep in het Noorden van Maleisië. Turkooizen blauw water, wit zandstrand, wuivende palmbomen en verder helemaal niets. Een paradijsje. ’s Avonds bleven we vaak lang op het strand hangen en zagen de bloedrode zon dan in zee zakken. Drankje er bij en genieten!  

Wat was jouw meest romantische bestemming of reis ooit? Ik ben benieuwd!

#reizen #India #backpacken #maleisie #Taj Mahal #perhentian #oeganda #malta #gozo #lapland #Valentijn

6 reacties

 • Eva - eighty7

  13 februari 2015 om 09:04

  Klinkt heel fijn allemaal, vooral dat diner aan de achterkant van de taj mahal <3

  Beantwoorden

 • Bianca

  13 februari 2015 om 09:26

  Afrika lijkt me zo romantisch! <3 een mooie lodge en uitzicht over de vlaktes terwijl je de dieren voor ziet lopen.

  Beantwoorden

 • tikva

  13 februari 2015 om 13:26

  Ik sluit me aan bij de taj mahal als enorm romantische bestemming. Marcel heeft zelfs een lieve boodschap uitgesproken in de tombe die daar nu voor eeuwig blijft ronddwalen ( vraag me niet hoe dat werkt ik ben niet de natuurkundige maar iets met de zuiverheid van de marmer). Strand bestemmingen met zonsondergang hebben ook altijd wat, dan kies ik voor zanzibar waar we tijdens onze huwelijksreis waren. Vorig jaar met valentijn waren we in fez en dit jaar in panama , niet verkeerd toch

  Beantwoorden

  • gerben tikva

   14 februari 2015 om 08:25

   Jullie doen ook nog wel eens wat leuks/romantisch heb?! :-) Niet slecht idd..

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  13 februari 2015 om 17:13

  Bij mij ligt het niet aan de bestemming, maar aan m'n gezelschap. Daar is zelfs een patatje halen op een industrieterrein in Zuid-België nog romantisch mee ;)!

  Beantwoorden

  • gerben Stéphanie | Expeditie Aardbol

   14 februari 2015 om 08:25

   Haha, goed antwoord :-)

 • Marcella

  13 februari 2015 om 20:07

  Fijne plekken, Gozo lijkt me echt een fijn eiland!

  Beantwoorden

 • Laura

  31 juli 2015 om 10:12

  Oo, wat een heerlijke blog heb jij! Al die reizen, herinneringen ..wauw!
  Mijn absolute favoriet is ook Perhentian, wat een heerlijk eiland! Maar Penang (ook Maleisë) staat ook zeer hoog op het lijstje..door de vele streetart, mooie bergen en heerlijke strandjes is het ook daar zeker heerlijk romantisch!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laura

   31 juli 2015 om 13:53

   Haha, wat lief Laura! Daar word ik blij van :-)!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.