Chillen op een bounty eiland

Reismeisje 13 februari 2014

Perhentian tof 1

Bij bounty eiland denk je vast aan wuivende palmen, wit zand en een plek ergens in de Cariben. Ik kan inderdaad vervelendere plekken bedenken :-), maar heb je bij een bounty bestemming Maleisië wel eens overwogen? Veel mensen denken wel aan het bekendere zusje Thailand, maar Maleisië staat als bestemming dan toch iets minder op de radar. Zonde! Ik ben echt fan van Maleisië en zeker van de Perhentian Islands; twee supermooie pareltjes die je met recht een bounty bestemming kunt noemen.

Hoe kom je er?

Met de boot uiteraard :-). Je moet eerst in Kota Bharu zien te komen; dat ligt op ongeveer 6 uur per bus vanaf Kuala Lumpur. Er gaan regelmatig heel prima bussen over geasfalteerde wegen die kant op. Vanaf Kota Bharu kun je dan het beste een taxi pakken naar Kuala Besut; vanaf daar kun je de boot pakken naar de Perhentian. Het taxi-ritje is trouwens maar een minuut of 20 en kost je weinig. In Kuala Besut kun je vervolgens de volgende ochtend vroeg een snelle boot pakken naar Besar; het grotere en meer toeristische eiland. Het boottripje duurt ongeveer een half uurtje. Je kunt je op het strand van Besar laten droppen. Tip: koop je bootticket gewoon in de haven van Kuala Besut en neem een vroege boot.

Perhentian tof 2

 Accommodatie?
Die zijn er voldoende! Hoewel de Perhentian nog steeds relatief weinig toeristen kennen, zijn de eilanden er wel echt op ingericht. Je kunt het qua accommodatie zo luxe en duur maken als je wilt, maar ik zou zelf echt voor de goedkopere houten hutjes op palen gaan. Die zijn simpel, maar de locatie en het uitzicht zijn fantastisch! En verder ben je toch de hele dag buiten :-).

Perhentian tof 3

Verschil tussen twee eilanden?
De Perhentian bestaan dus uit twee eilanden: Besar en Kecil. Besar is groter en ietsje meer op luxe gericht. Kecil is wat meer het backpackers paradise, geschikt voor mij dus :-). Dat merk je aan de accommodaties, gezellige kampvuurtjes en de stiekeme biertjes die dan ineens in het Islamitische Maleisië uit een koelbox tevoorschijn komen. Als je de tijd hebt, zou ik zeker naar beiden gaan, maar als je moet kiezen; ga dan voor Kecil.

Andere tips?
Op een bounty eiland kom je natuurlijk vooral wel voor zon, zee en strand, maar vergeet ook echt het duiken en snorkelen niet! Dat kun je op de Perhentian en dan met name Kecil echt fantastisch. Coral Bay is een goede duikschool, die je ook mee kan nemen op een wrakduik. En snorkelen kun je als de beste voor het Coral View Resort. Ik heb gehoord dat het koraal hier wel achteruit gaat, maar ik vond ’t evengoed supermooi. Laatste tip: maak een snorkeltripje naar Shark Point. Je moet dan wel een bootje pakken de zee op, maar je wordt beloond. Zodra je het water in gaat zie je echt tientallen kleine haaien :-). Gaaaaaaf!!!!!

Wat is jouw mooiste zon, zee, strand bestemming geweest?

 

@Azië @Maleisie #reizen #backpacken #maleisie #reistips #perhentian #eiland

5 reacties

 • Bea

  13 februari 2014 om 08:55

  Perhentian is zoooo mooi! En het snorkelen is daar ook echt gaaf...maar ik ben verpest door Lankayan. Dat is mijn ultieme bounty paradijsje!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Bea

   13 februari 2014 om 09:24

   Haha, daar ben ik nog niet geweest! Op de lijst dus!

 • Mandy

  13 februari 2014 om 09:12

  Klinkt heerlijk! En weer een extra bestemming op mijn lijstje :D

  Beantwoorden

 • Nicole

  13 februari 2014 om 09:44

  Klinkt als een heerlijke vakantiebestemming!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nicole

   13 februari 2014 om 16:00

   Jaaaaa!

 • Yvon

  14 februari 2014 om 06:22

  Mijn favoriet is Tioman! Ook in Maleisie, maar het ligt aan de oostkant van het schiereiland. De Perhentians staan ook nog op mijn lijst.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Yvon

   14 februari 2014 om 09:02

   En Tioman op de mijne :-)!!

 • Rianne

  14 februari 2014 om 13:45

  Klinkt als een heerlijke bestemming! Mocht ik naar Maleisië gaan dan staat dit zeker op mijn lijstje :)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.