Tijd voor een nieuw bedrijf

Reismeisje 23 februari 2019

Amsterdam

Het is al weer 3 maanden geleden. 3 maanden sinds ik terug ben gekomen uit Andalusië. Het Zuiden van Spanje. Ik deed er een yoga opleiding. Gedurende 4 weken werd ik ondergedompeld in ashtanga yoga, anatomie, ayurveda en mijn favoriet: yoga filosofie. De eeuwenoude levenswijze die áchter yoga als bewegingsvorm zit. Ik ging er heen voor mezelf. Vanuit mijn eigen interesse voor dit soort onderwerpen. Het verbeteren van mijn eigen yoga practice ook wel. Mijn ambitie was echter nooit het les geven zelf. Een uurtje yoga doceren en c'est ca. Ik voelde echter aan alles dat dit hele yoga avontuur me tóch meer zou gaan brengen. Meer dan alleen het verrijken van mijn kennis. En dat gebeurde inderdaad. 

Meer geven vanuit mezelf

In Spanje ontstond voor het eerst het idee om een yogaweekend te organiseren. Met yoga als drager, maar vooral ook veel méér dan dat. Een moment voor jezelf. Stil staan in het drukke leven. Terug naar de basis. Naar je eigen intuïtie en verlangens. Midden in de natuur en met een goed glas wijn in de hand Knipogen. Ik begon dingen op te schrijven. Vanuit een volledig open mind te brainstormen met mezelf. Hoe moest zoiets er uit zien? Wat vond ik belangrijk? En vooral: wat dacht ik er mee te kunnen brengen? Dat laatste is enorm belangrijk voor me. Dat ik daadwerkelijk iets kan brengen. Iets van betekenis. Iets wat ik zelf heb geleerd, waar ik tegen aan ben gelopen en waarvan ik denk dat we er allemaal vroeg of laat mee te maken krijgen. De mooie en pijnlijke kant van de liefde, rouw, het zoeken naar betekenis, verlies, het doorbreken van hardnekkige patronen die je niet langer dienen. Dat soort thema's. Geleidelijk aan werden mijn ideeën concreet. Ik zag het voor me. Het maakte me blij. Superblij! Dat yoga hierin thuis zou horen was voor mij meteen helemaal duidelijk. Ashtanga yoga is ruim 10 jaar in mijn leven. Op en af.

Ook al was ik me er lang niet altijd bewust van, het heeft me geholpen pijnlijke dingen een plek te geven. Emoties te accepteren. Los te laten wat niet meer bij me past of waar ik niets aan kan veranderen. En stil te staan. Écht stil te staan. 

En het is juist die yoga filosofie waar ik in Spanje veel over leerde, die daar een extra schepje boven op deed. Yoga van de mat af. Hoe dat je juist kan helpen in het leven van elke dag... Terug thuis praatte ik er veel over met de mensen om me heen. Ik toetste. Onderzocht en verrijkte. Ik realiseerde me dat een weekend niet helemaal de vorm voor mij is. Te weids. Te veel tijd om de kern weer los te laten. Het idee intensiveerde zich tot een dag. Een dag waarvan je met een verrijkt hoofd, open hart en ontspannen lijf terug naar huis gaat. Mét een grote glimlach op je gezicht. Dat ook vooral. In de 2 maanden die volgden vond ik een fantastische locatie, legde ik een datum vast, werkte ik het programma verder uit en leg ik nu de laatste hand aan de website. Het is onwijs spannend allemaal en tegelijk voelt dit als een te gek avontuur! Een half jaar geleden had ik echt niet verwacht dat ik een tweede bedrijfje zou opstarten. En toch is dat gebeurd Lachen. Het duurt niet lang meer en dan zal ik jullie er alles over vertellen. Een aantal van jullie volgen me al op mijn tweede Instagram pagina. Yogabubbel. Zo heet het. Letterlijk een dag in een ontspannen bubbel zijn. Voor jezelf en mét jezelf. Op 14 juli gaat het eerste event plaatsvinden.

Reismeisje blijft zoals het is. En meer. Ook daar ga ik stappen maken, zoals ik al eerder heb verteld. Het één sluit het ander niet uit. Beiden vind ik heerlijk om te doen en zijn Wendy. Horen bij mij. Veel liefs en mocht je interesse hebben, laat het gerust in een reactie of per mail weten!

 

#reismeisje #bloggen #ashtanga yoga #yoga #persoonlijk

1 reactie

 • Ingrid

  23 februari 2019 om 10:26

  Klinkt heel erg leuk!! Ik volg je tweede insta nu ook en ga het goed in de gaten houden mbt je events!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ingrid

   23 februari 2019 om 10:52

   Wat lief Ingrid, thanks!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.