Plannen voor 2019

Reismeisje 01 januari 2019

Reismeisje3

De eerste dag van het nieuwe jaar! 2019. Gisteren schreef ik al even over hoe 2018 voor me is geweest. Een jaar vol met los laten, accepteren en keuzes maken. Leren en voelen tegelijk. Ondanks dat het zeker niet gemakkelijk is geweest, ben ik dankbaar voor waar het me heeft gebracht. Voor wat ik over mezelf heb geleerd en wat er nu voor me ligt. Dat 2019 in elk geval ánders gaat worden, is een feit Knipogen. Ik ben niet zo van de goede voornemens. Die hebben iets vrijblijvends vind ik. Bovendien kun je je elke dag opnieuw iets anders voornemen. Je hebt altijd een keuze daarin. Wél heb ik een aantal heel concrete plannen voor komend jaar, die ten dele al op papier staan. Of waar ik al actie in heb ondernomen. Vandaag deel ik die met je.

#1 Vrijheid in het ondernemerschap

Dit klinkt misschien totaal niet concreet, maar dat is het voor mij juist wel. Ik heb altijd al wel eigen keuzes gemaakt. Keuzes die niet per sé binnen de lijntjes waren. En toch was mijn leven dat over het algemeen wel. Georganiseerd, kloppend bij hoe ik dacht dat het hoorde. Ik had mezelf een bepaalde maatstaf opgelegd. Dingen die ik van mezelf verwachtte. Of ze nu écht goed voelden of niet. Daar was ik helemaal niet mee bezig. Door de afgelopen jaren is dat compleet veranderd. Ik ben me ontzettend bewust geworden van de invloed die je op je eigen leven hebt. Dat je verantwoordelijk bent voor je eigen keuzes en daarin ten alle tijde je hart moet volgen. Je intuïtie. Het heeft er bij mij onder andere toe geleid dat ik mijn baan als marketing manager heb opgezegd. Een baan die ik ontzettend leuk vond. 10 jaar lang. En toch paste het niet langer. Dat stramien. Het vaste patroon. Ik besloot volledig voor Reismeisje te gaan, in combinatie met yoga en freelance marketing klussen. En alleen dat wat me echt aanspreekt. Het is nog een klein beetje zoeken naar de juiste balans daarin, maar één ding is me ontzettend duidelijk: dit is waar ik blij van word LachenDit is de vrijheid die ik in mijn leven wil en waar ik in 2019 alleen maar nog beter de balans in zal vinden.

Ashtanga3

#2 Een yoga event organiseren

Ha! Het is de eerste keer dat ik dit hier deel Knipogen. In oktober en november ben ik 4 weken in Andalusië geweest. Ik deed er een intensieve opleiding tot ashtanga en vinyasa yoga docente. Een droom die uit kwam. De afgelopen jaren is het vaker door mijn hoofd gegaan. Het moment was er gewoon nooit. Ergens in de zomer van afgelopen jaar kwam het weer serieus naar boven. Ik besloot mezelf dit cadeau te doen. Als afsluiting van een moeilijke tijd en begin van iets nieuws. Mijn doel was niet per sé les te gaan geven in yoga. Ik wilde gewoon van alles leren over de filosofie er achter, het menselijk lichaam én mijn eigen practise verbeteren. Langzaam groeide er echter iets. Daar op het Zuid Spaanse platteland. Een idee dat ik op papier zette. In november ging ik weer naar huis en sprak ik er met de mensen om me heen over. Toen werd het écht. Het ging leven. Een nieuw bedrijfje. Rondom yoga, persoonlijke ontwikkeling en de verbinding tussen lichaam en geest. Alles vanuit mijn eigen ervaringen. Ik wil méér geven dan simpelweg een les yoga. Een dag moet het gaan worden. Op een te gekke locatie, midden in de natuur. Intense ashtanga yoga waar je lijf van gaat branden, lekker eten, goede gesprekken, een interessante lezing, relaxte yin yoga en een gezellige borrel. Na afloop wil ik dat iedereen weg rijd met een ontspannen lijf, een verrijkt hoofd en een open hart. En die glimlach op het gezicht. Dat ook vooral. Ik ben volop bezig met de invulling van deze dag. Een naam is er al. De plek ook. De datum volgt snel. Ik vind het onwijs spannend, maar ow ow wat heb ik hier een zin in!! 

Reismeisje reizen

#3 Reizen

Tja. Reismeisje is Reismeisje Knipogen. Reizen zal altijd één van mijn passies blijven. Sinds de wereldreis heb ik veel bestemmingen dichtbij bezocht. Madeira, de Algarve, een aantal keren Texel, Oostenrijk, Tenerife, Kreta. Je hoort me niet klagen. Geen seconde. Dit jaar wil ik echter wel weer wat andere bestemmingen gaan bezoeken. Thailand  staat natuurlijk op de planning, maar het heeft voor mij niet zo zeer met afstand te maken. Het gaat meer om het 'andere'. Plekken die niet zo voor de hand liggen. Of iets heel rauws en eigens hebben. IJsland is daar ook een voorbeeld van. En de Faroer Eilanden. Die staan op dit moment ook zeker hoog op mijn wensenlijstje. De eerste maanden van dit jaar ben ik nog even druk met wat freelance klussen, maar in de tweede helft van 2019 wil ik zeker weer meer gaan reizen. Die vrijheid pakken.

Dit zijn mijn voornaamste plannen en doelen voor 2019. Er zijn er nog meer. Kleinere dingen. Veel in de natuur zijn, schrijven, regelmatig bij anderen een yoga les volgen, doorontwikkeling van Reismeisje, regelmatig naar Texel, misschien een hondje LachenDie horen voor mijn gevoel echter allemaal bij één van de drie grotere dingen die ik hierboven heb genoemd. Ik geloof er ook niet in dat je 100 dingen tegelijk doet. Dan verlies je focus en aandacht. En die wil ik juist graag scherp houden op dat wat echt belangrijk is voor me. Waar ik blij van word.

2019 zal spannend worden. Vol met nieuwe dingen en uitdagingen. Ik zal er hoe dan ook van leren en kijk er ontzettend naar uit! Vertel, wat zijn jouw plannen voor dit nieuwe jaar?

 

 

#reismeisje #reisblog #persoonlijk #2019 #ashtanga yoga #reizen

4 reacties

 • Laura

  01 januari 2019 om 10:01

  Happy new year Wendy! Heerlijk al je ideeën in 2019 :) je bent supergoed bezig! Ik ben mega benieuwd naar je yoga event! Liefs, Laura

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Laura

   01 januari 2019 om 19:31

   Voor jou ook lieve Laura. Dat het maar een jaar mag worden vol mooie momenten voor je. Superleuk als je aansluit bij het yoga event ;-). Meer informatie volgt snel.

   • Laura Reismeisjenl

    02 januari 2019 om 06:25

    Ik hoop alleen dat het na 1 april is. Want vanaf 20 januari tot 1 april ben ik op reis. Maar als het na 1 april gaat zijn, ben ik zeker van de partij ;)

    • Reismeisjenl Laura

     02 januari 2019 om 10:29

     No worries ;-). Het gaat in het late voorjaar/begin van de zomer zijn. Leuk!

 • Maartje

  01 januari 2019 om 10:30

  Gelukkig nieuwjaar! I am in voor het yoga event. Super leuk! Je hebt me geïnspireerd door geen goede voornemens te maken maar door concrete plannen op te schrijven. Dankjewel!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Maartje

   01 januari 2019 om 19:32

   Leuk Maartje! Heel graag. Meer info volgt snel. En leuk te horen; ik wens je een mooi 2019 toe!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  01 januari 2019 om 14:08

  Gelukkig nieuwjaar! Wat een toffe doelen heb je voor jezelf opgesteld dit jaar! Ik heb mezelf voor het eerst in jaren ook een aantal doelen gegeven - ik ben erachter gekomen dat als je dat niet doet er teveel op je to-do lijstje blijft staan en dat er dan niets van komt! Ik ga binnenkort ook mijn doelen op mijn blog zetten :-) Ik heb in ieder geval zin in het aankomende jaar!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   01 januari 2019 om 19:33

   Precies, zo is het helemaal. Keuzes maken, focus houden en vertrouwen op je intuïtie. Ik wens je een heel fijn, gezond en mooi 2019 toe met leuke reizen Dominique!

 • Glenn

  01 januari 2019 om 19:35

  Hoi Wendy,

  De beste wensen en voorspoed voor jou in 2019!

  Je schrijft echt geweldig goede artikelen en ik hoop nog lang te genieten van je reisverhalen. Niks anders dan respect en bewondering voor hoe jij in het leven staat en jezelf persoonlijk ontwikkelt. Veel succes en geluk voor de toekomst!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Glenn

   02 januari 2019 om 10:30

   Jee Glenn. Wat een mooie reactie. Dank daarvoor. Ik ben zeker van plan lekker te blijven schrijven, in 2019 meer dan ooit ;-). Ik wens jou ook een heel mooi 2019 toe en dank dat je me zo trouw volgt.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.