The story behind Islamitisch India

Written by Gerben

Dit is een voorbeeld van een foto waarbij je een beetje geluk moet hebben. Oke, de compositie is misschien ook prima, maar had deze vrouw niet zo vriendelijk gelachen, dan denk ik dat ik persoonlijk deze foto een stuk minder interessant had gevonden.

The story behind.

Deze foto is genomen in India. Hoewel je, afgaande op de foto, misschien eerder zou denken dat deze genomen is in een land in het Midden-Oosten, Maleisië of Indonesië. Wanneer je denkt aan India, dan denk je niet direct aan een moslimpopulatie. Toch is zo’n 14% van de bevolking hier moslim. In het geval van India heb je het dan toch al snel over zo’n 150 miljoen mensen!
De meeste moslims in India vind je in de noordelijke en oostelijke deelstaten: Jammu & Kashmir, Uttar Pradesh en West-Bengalen. Tegenwoordig leven Hindoe’s en Moslims in redelijke harmonie, maar dit is niet altijd het geval geweest. Vooral na de Onafhankelijkheidsverklaring van India in 1947 was het erg onrustig tussen beide bevolkingsgroepen. Pakistan werd op dat moment uitgeroepen tot een onafhankelijke Moslimstaat. Uiteraard waren er mensen die liever aan de andere kant van de grens hadden gewoond. Grote getale Moslims aan Indiase zijde en Hindoes aan Pakistaanse zijde wisselen van land. Een gebeurtenis die de aanzet gaf tot honderdduizenden doden en vluchtelingen. Gelukkig merk je hier vandaag de dag, zeker als toerist, vrijwel niets van. Laat de Moslimcultuur je dan ook verrassen wanneer je op reis bent in India. Met de Taj Mahal als verrassend Islamitisch bouwwerk als hoogtepunt :-) !

Alle reacties

  • Marloes | Budgetproof.nl - 05 mei 2014, 20:24

    Wat een ontzettend prachtige foto!

    • Reismeisje - 06 mei 2014, 17:43

      Thanks, credits voor mijn vriend ;-)!