The story behind deze monniken

05 maart 2014

Monniken Tibet

Deze keer in 'The story behind' serie een foto van debatterende monniken. Lhasa, de hoofdstad van Tibet, telt drie grote kloosters: Ganden, Drepung en Sera.  De monniken op de foto behoren tot het klooster van Sera.  Het klooster heeft zijn naam gekregen omdat het vroeger achter een heuvel lag die bedekt was met wilde rozen (Sera betekent Wilde Roos in het Tibetaans). Woonden er voor de Chinese invasie nog meer dan 5000 monniken, nu zijn het er nog slechts enkele honderden. Bovendien wordt het deze tijd sterk gecontroleerd door de Chinese politie en zijn er tal van regels waaraan de inwoners van kloosters zich moeten houden. Ook wemelt het er van de Chinese spionnen die nauwlettend in de gaten houden wat er gezegd wordt en door wie.  Monniken, en dan met name in de grote, machtige kloosters van Lhasa, nemen namelijk een speciale positie in in Tibet. Kloosters zijn niet enkel religieuze oorden, van oudsher zijn het politieke instituten die voor een groot deel bepalen welke koers het land vaart.

Gelukkig heeft het Sera-klooster de Culturele Revolutie van Mao redelijk goed doorstaan en is het zeker een bezoekje waard. Wij bezochten het tussen drie en vijf uur in de middag, wanneer er altijd gedebatteerd wordt (behalve op zondag). Super interessant om te zien hoe de leerlingen elkaar van hun religieuze standpunten proberen te overtuigen.

 

@Azië @Tibet #reizen #tibet #fotografie #reisfotografie #the story behind #sera

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.