Slapen in een boomhut in Laos

20 mei 2014

Laos is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij Zuidoost Azië. Landen als Thailand, India en Maleisië zijn wat dat betreft populairder. Toch is Laos een van mijn favoriete landen in Azië! Het is er minder toeristisch dan in andere delen, prachtig groen en de mensen zijn er superaardig. Één van de meest bijzondere reiservaringen ever heb ik ook in Laos op gedaan: slapen in een boomhut :-) . Hoe gaaf is dat?!

Boomhut Laos

Feeling like a monkey.

In het Noorden van Laos vind je deze supergave boomhutten. Je slaapt op maar liefst 30 meter hoogte en zwiept van de ene naar de andere boomhut via een zipline! Het project waar deze boomhutten onderdeel van uit maken, heet de Gibbon Experience. Niet voor niets, want met een beetje mazzel kun je ook Gibbons zien vanuit de boomhutten waar je overnacht. Dit is een apensoort die inmiddels bedreigd is, omdat de lokale bevolking op deze mooie beestjes jaagt. Door lokale bewoners te laten meeprofiteren van toeristeninkomsten via de boomhutten, beseffen ze dat een levende Gibbon meer waard is dan een dode.

Zipline.

De trip duurt minimaal drie dagen, twee nachten. Je moet wel redelijk fit zijn om te komen in het gebied waar de ziplines lopen en de boomhutten staan. Maar wanneer je er eenmaal bent, dan heb je ook wat. Middenin de jungle is een heel netwerk van ziplines aangelegd. De één nog hoger, langer of sneller dan de ander. Tegenwoordig zijn er heel wat ziplines, vooral in Midden-Amerika, maar dit is toch wel de meest gave! Je raast soms wel meer dan honderd meter boven het bladerdak rakelings langs boomtoppen. Zo mooi! 'S avonds wanneer het donker wordt, merk je dat de jungle ook tot rust komt. Geluiden verdwijnen langzaam en maken plaats voor andere geluiden. In de ochtend word je wakker van een koele bries die door je haren waait en het geluid van de vele vogels, kikkers en cicaden. Terwijl er nog flarden van mist over de boomtoppen drijven, wordt het ontbijt beneden aan een mandje gehangen. Dit kun je vervolgens zelf omhoog takelen :-) . Wanneer je uitgegeten bent, staat er en nieuwe dag op het programma waarbij je zelf de hele dag de ziplijnen kunt verkennen. Hoeveel lijnen je ook hebt gehad, het blijft leuk om te doen! Het is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. En bovendien steun je er een goed doel mee, namelijk het ondersteunen van de lokale bevolking en enkele wildlife projecten.

Spreekt Laos als bestemming jou aan?

@Azië @Laos #reizen #jungle #Laos #accommodatie #boomhut #zipline

12 reacties

 • Bas

  20 mei 2014 om 06:44

  Heb de Gibbon al gedaan in 2006... Toen waren het 3 hutten en een stuk of 5 kabels.. Waanzinnige ervaring!! Ben wel benieuwd hoe het er nu is...

  Beantwoorden

 • Eveline

  20 mei 2014 om 07:37

  Hoi! Wauw dat klinkt echt geweldig! Naast Ecuador staat Laos ook op mijn wenslijstje, alleen heb het gevoel dat het minder goed te bereizen is....heb je nog wat tips voor Laos? En is het met de bus allemaal een beetje goed te bereizen? Of moet je ook binnenlandse vluchten nemen? (Is niet zo veilig volgens mij ;-)).

  Groetjes,
  Eveline

  Beantwoorden

 • Mandy

  20 mei 2014 om 08:11

  Dit lijkt me echt super gaaf!! Ik heb iets met boomhutten, maar in combinaties met ziplinnen (?) en de jungle is het helemaal perfect!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   20 mei 2014 om 08:28

   Ja tof he?!

 • Debbie

  20 mei 2014 om 10:23

  Was er vorig jaar. Echt een heel gave ervaring. Ik had alleen beetje moeite met slapen door alle dieren om me heen. Vlak voor het slapen gaan een rat in de hut zien, hielp ook niet echt mee. .. Maar de hele ervaring en natuurlijk het ziplinen maakten echt alles weer goed. Verder vind ik Laos echt een aanrader, precies om wat jij al schrijft.

  Beantwoorden

 • Sheelagh

  20 mei 2014 om 15:07

  Wat een onwijs toffe ervaring! Laos staat nog op mijn lijstje en als ik ga zal ik dit zeker onthouden!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sheelagh

   21 mei 2014 om 06:39

   Leuk :-)!

 • Sas

  20 mei 2014 om 20:11

  Lijkt me echt super gaaf!

  Beantwoorden

 • Sander

  20 mei 2014 om 20:16

  Ziet er vet uit! En een trekking van een paar dagen door de jungle is misschien nog wel net zo spectaculair? En je weet het hé...Om maar ff een bruggetje (of in dit geval een zipline) te leggen naar jouw volgende bestemming. Een Gibbon heeft geen staart en is daarom geen monkey maar een ape. Net als de Gorilla's en misschien de Chimps?

  Beantwoorden

 • Rianne

  20 mei 2014 om 21:27

  Wow wat gaaf! Al denk ik niet dat dit echt iets voor mij is hihi! Ik weet dat je in het noorden van Thailand ook zoiets hebt, maar ik weet niet precies waar.

  Beantwoorden

 • Simone

  21 mei 2014 om 06:24

  Kijk, nu baal ik dat wij dit niet gedaan hebben in Laos... Wel gezien maar het kwam er niet van dus niet gedaan, maar klinkt erg gaaf!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Simone

   21 mei 2014 om 06:39

   Gewoon nog een keertje terug gaan ;-)

 • Robert

  21 mei 2014 om 10:00

  Ik baal ook wel een beetje dat we de GE niet gedaan hebben, maar bij de Tat Sae watervallen de zips als optie gedaan. Volgende keer toch maar doen :)

  Beantwoorden

 • Rachel

  06 juli 2014 om 16:27

  Hoi :) Dit klinkt echt onwijs gaaf! Na een maand door Indonesie en een maand door Thailand gereisd te hebben (met een vriendin samen) wil ik nu erg graag in mijn eentje Vietnam, Laos en Cambodja ontdekken. Ik ben erg benieuwd of deze landen te bereizen zijn voor een meisje alleen en of jullie misschien nog tips hebben?

  Groetjes Rachel

  Beantwoorden

  • Reismeisje Rachel

   11 juli 2014 om 14:53

   Jazeker! Dat is heel goed te doen als meisje alleen. Natuurlijk moet je gewoon wel altijd opletten, maar de bestemmingen die je noemt zijn wat mij betreft echt goed te doen als vrouw alleen.

 • Angelina

  11 mei 2015 om 07:48

  Hi Reismeisje,

  Ben je in Laos geweest in de maand mei? Zoja, hoe was het weer daar?

  Wij willen daar met ons huwelijksreis graag naar toe!

  Groeten,
  Angelina

  Beantwoorden

  • Sietske Angelina

   09 maart 2019 om 09:10

   Te gek! Ik ga in april/mei naar onder andere Laos, Wat ik me afvroeg (kan dat nergens terugvinden), slaap je tijdens de GE met de hele groep in 1 boomhut of ga je s avonds naar je ‘eigen’ hut?

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.