Roadtrip Oost Australie

09 oktober 2014

Aus oostkust 1

Eerder heb ik al een artikel geschreven over Australië. Ik heb toen mijn favoriet, de westkust, van dit supermooie continent beschreven. Maar om de boel helemaal compleet te maken, vandaag een artikel over de oostkust van Australië. Ik ben benieuwd waar jouw voorkeur naar uit gaat ;-) !


Aus oostkust 2

De tocht begint in het koude Melbourne. Aangezien Melbourne ten Zuiden van de evenaar ligt zijn de seizoenen precies omgekeerd aan de onze; goed om qua planning ook even rekening mee te halen. Ook hier halen we onze wicked camper op en rijden maar; weg uit de stad :-) . We zetten koers richting Philips Island, een stukje onder Melbourne. De ruige, rotsachtige en groene kust is heel wat anders dan het warme, droge en uitgestrekte landschap dat je in West Australië aantreft. We zien er zelfs pinguïns en zeeleeuwen! Het is alleen wel erg koud en de wind waait me net een klein beetje te hard. Daarom besluiten we al snel koers te zetten naar het warmere Noorden van Queensland.

Aus oostkust 3

En dat doen we via de binnenlanden van New South Wales. Via Wangaratta naar Sydney. Het landschap is hier mooi groen en heuvelachtig. Er staan “Nederlandse” koeien te grazen in de weide en je passeert tal van leuke dorpjes. Echt wat je je voorstelt bij Australië. Een trektocht van een paar dagen in Alpine National Park is erg aan te bevelen.


Aus oostkust 4

Na een aantal dagen komen we aan in Sydney. Wie kent het niet, het uitzicht van het Sydney Opera House? Hier is het weer al een hel stuk aangenamer, haast lente. Heerlijk 8-) . De camper parkeren we in een rustige straat voor het hostel, vlakbij het bekende Bondi Beach. Het is niet het meest mooie stukje strand ever, maar het is leuk om een keer gezien te hebben. Mensen paraderen over het strand en bij het vallen van de avond wordt er volop gesport op de openbare fitnessapparaten aan de boulevard. Heel bijzonder.


Aus oostkust 5

Na alle bezienswaardigheden van Sydney te hebben gezien rijden we via een drukke snelweg door naar de Gold Coast. Je kunt haast niet geloven dat je hier in hetzelfde land bent in vergelijking met het ruige Westen van Australië; het landschap is zo veel zachter! Onderweg kun je op allerlei leuke campings overnachten, gelegen aan relaxte meren. En sla zeker Brisbane niet over! Vanaf daar is het leuk om door te rijden naar Hervey Bay om aan boord te gaan van een boot en walvissen te spotten. Indien je in het juiste seizoen zit, heb je bijna gegarandeerd kans deze fantastische en nieuwsgierige beesten met je eigen ogen te zien. Dit is een ervaring die ik in ieder geval nooit zal vergeten. Vele duizenden kilometers zwemmen ze vanaf de Zuidpool om hier te komen en om in deze warme wateren hun buik rond te eten met plankton.  

In Brisbane eindige onze roadtrip langs de oostkust van Australië. Het Noorden van Queensland heb ik dus helaas niet gezien. Moeten we maar een keertje terug ;-) . Ik ben benieuwd wat jou meer aanspreekt; de oost- of westkust van Australië?

@Australië @Oceanië #reizen #backpacken #reistips #roadtrip #australie #camper #brisbane #melbourne #bondi beach

6 reacties

 • Patricia

  09 oktober 2014 om 08:11

  Hoi Wendy,
  Ik volg je al een tijdje, maar heb nog niet eerder een reactie achtergelaten. Australië is mijn favoriete "ver weg" bestemming. Ik heb de westkust gedaan van Perth helemaal naar Darwin en daarna de oostkust van Cairns naar Brisbane. Hoewel er bij de oostkust echt prachtige plekjes zijn (Cape Tribulation, Whitsundays, Atherton Tablelands enz) gaat mijn hart uit naar de westkust en Northern Territory. Een stuk rustiger, vele kilometers rijden zonder iemand tegen te komen, de rode aarde, prachtige verlaten stranden. Supermooie natuur en bezienswaardigheden als Nambung NP, Kalbarri NP, Cape Range NP met het Ningaloo Reef (snorkelen met walvishaaien! ), Karijini NP, relaxen in Broome, the Kimberley's, Litchfield NP met al zijn waterpoelen waar je soms zelfs een freshie tegenkomt, enz enz. Ik zou graag nog een keer deze route willen doen. Heimwee!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Patricia

   09 oktober 2014 om 10:50

   Hey Patricia! Wat leuk dat je me al een poosje volgt :-). En helemaal leuk als je zulke uitgebreide reacties achter laat. Daar hebben andere lezers ook weer iets aan. Ik kan me voorstellen dat jouw voorkeur uit gaat naar de Westkust inderdaad. Al is Australie helemaal te gek!!

  • Gerben Patricia

   09 oktober 2014 om 11:58

   Hoi Patricia,

   Leuk te lezen. En wat een goede aanvullingen! Hier zitten een heleboel tips tussen waar mensen wat aan hebben!
   En leuk te lezen dat de westkust ook jouw favoriet is :-)
   Dank je!

 • Jeroen

  09 oktober 2014 om 08:19

  Leuk stukje weer!
  Australië staat zeker hoog op de bucket list. Momenteel spreekt de westkust me wat meer aan. Dat is dan wel gebaseerd op wat jullie hier schrijven.
  Ook een trip langs de noord kust lijkt me mooi maar ik zou me er echt nog een keer goed op moeten inlezen. Jullie maken me in elk geval zeer nieuwsgierig om het hoger op de bucket list te zetten. Helemaal het rondrijden met een 'campertje' spreekt me helemaal aan. Roadtrips zijn echt super.

  Volgens mij veel bultruggen daar in het juiste seizoen toch?
  Hopelijk ga ik die ook zeer snel weer zien. Bezig met iets, iets heel gaafs. Hopelijk komt het vandaag rond :D

  Beantwoorden

  • Gerben Jeroen

   09 oktober 2014 om 12:01

   Hoi Jeroen,

   Ja, gaaf he. Rondrijden met een campertje door Australie is te gek :-). En inderdaad, genoeg humpbacks in het juiste seizoen! Geweldig mooi om te zien!
   Ben benieuwd waar je vandaag mee bezig bent. Laat maar een berichtje achter!

   • Jeroen Gerben

    09 oktober 2014 om 13:02

    Paar uurtjes terug de bevestiging gehad!
    We zeilen nog dit jaar naar Antarctica! :D *Grinn
    Vertrekken vanuit Ushuaia Argentinie en dan 4 weken zeilen tussen de ijsschotsen en pingguins!
    Dat betekend dat we dit jaar zowel op de Noordpool (Ik reken voor het gemak Spitsbergen even als Noordpool) en op de Zuidpool zullen staan. Echt kan niet no meer blij zijn als dit! Knal hier zowat door het dak door mijn gestuiter!
    Bijkomend voordeel: geen kerstdiner afspraak gedoe etc ;)

    (Note: Het is een last minute anders was het echt teveel van het goede)

 • Robert | Traveljunks

  09 oktober 2014 om 09:12

  Leuk om te lezen. Brengt me weer terug naar Down Under:) Ben van Sydney via Melbourne en Adelaide naar Alice Springs gegaan over de weg en denk er over om de west route over twee jaar te gaan doen. Geweldig land is het!

  Beantwoorden

  • Gerben Robert | Traveljunks

   09 oktober 2014 om 12:02

   Volgens mij heb jij nog plannen genoeg, of niet :-) ??

   • Robert | Traveljunks Gerben

    09 oktober 2014 om 14:07

    Plannen te over inderdaad :-) Allen komt het er vaak niet van, omdat ik graag nog eens ergens terug ga...

 • Ruud Kok

  09 oktober 2014 om 10:39

  Wat een topland is het heh. Persoonlijk vond ik de rust en de ruigheid van het westen mooier dan de drukkere oostkust. Maar ook aan de oostkust hebben we de mooiste ervaringen op mogen doen. Wij waren qua seizoen net te laat voor de walvissen in Hervey Bay (balen, scheelde maar een paar dagen), maar hebben daardoor wel de schildpadden bij Mon Repos aan land zien komen eieren leggen. En het noorden van QLD moet je zeker ook zien, de regenwouden daar zijn een prima reden om daar nog eens heen te vliegen!

  Beantwoorden

  • Gerben Ruud Kok

   09 oktober 2014 om 12:04

   Hoi Ruud,

   Dan zitten we wat dat betreft op één lijn. En je hebt helemaal gelijk; we moeten inderdaad nog een keer terug voor Queensland :-). Dus als je nog tips hebt voor deze regio?

 • Carolien

  09 oktober 2014 om 11:27

  Hi reismeisje!
  HIer nog een reismeisje... en ook een Australië fan. Ik ben net terug van de Westkust met een 4x4WD met daktent. Ik vond het Westen heel mooi, maar ook wel beetje fris ;) Door mijn schoolgaande dochter zitten we helaas vast aan onze zomervakantie. We hebben helaas niet kunnen zwemmen met de Walvishaai, wel met tour meegeweest maar geen kunnen vinden maar wel gezwommen met Manarays!! En Orca's gezien en nog veel meer! Super was dat. Ik ben inmiddels 4x in Aussie geweest en vind het echt super daar. Ik vond het midden en het zuiden ook echt heel mooi. Ik ben bezig met een verslag van Westkust (halverwege) en de andere trips moeten er ook nog op.. zie www.alcana.nl. Ik ben geweest in het Oosten, Noorden (Darwin eo), Westen, Midden en Zuiden. Ooit willen we nog de GRR doen en de Alpen + Tasmanie (maar dan als mijn dochter niet meer meegaat of niet meer naar school gaat want daar is het in onze zomer toch echt wel te koud. Succes met je blog!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Carolien

   09 oktober 2014 om 12:33

   Thanks ander Reismeisje ;-). En wauw, 4x! Te gek zeg! Dank ook voor je tips.

 • Adi

  09 oktober 2014 om 19:56

  Leuk te lezen; het duurt niet lang meer en wij gaan een deel van de beschreven reis zelf ook bekijken. Zijn erg benieuwd.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Adi

   10 oktober 2014 om 08:34

   Jaaaaa! Superleuk hoor Adi. Ben heel benieuwd!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.