Tips voor het huren van een camper op reis

17 december 2014

Campertips 1

Reizen met je eigen camper. Toch wel een droom voor veel mensen. Vaak worden Australië en Nieuw-Zeeland dan in één adem genoemd, maar er zijn natuurlijk veel meer plekken waar je een camper kunt huren. Want huren is natuurlijk wel waar de meesten op uit komen ;-) . Vandaag een artikel met praktische tips waar je op kunt letten bij het huren van je camper.


Neem je fotocamera mee.
Neem bij het ophalen van de camper je fototoestel mee en fotografeer de camper rondom. Zo kun je altijd aantonen dat de camper die je huurt schadevrij was toen je ‘m ophaalde of dat die krasjes op de bumper er juist al zaten. Het wil nog wel eens voorkomen dat een verhuurbedrijf achteraf probeert al bestaande schade op reizigers te verhalen :-? . Dan ben je maar wat blij als je die foto’s hebt gemaakt!


Vul het intakeformulier goed in.
Natuurlijk, je staat te popelen om op pad te gaan. Het liefst spring je direct in de camper en scheur je ermee weg. Maar heb nog even geduld en neem de tijd voor het invullen van het intakeformulier. Op dit formulier vul je samen met de verhuurder de reeds bekende schadeplekken in. Zie je iets over het hoofd, dan draai je hier mogelijk later zelf voor op. Vraag dan ook of de verhuurder alle plekjes juist aangeeft op het formulier, hoe klein deze ook mogen zijn. Tip: check altijd goed de koplampen. Barsten of sterretjes hierin kun je vaak niet zien, tenzij je het beter van dichtbij kijkt. Kan je mogelijk zo weer honderd euro besparen.


Maak aantekeningen.
Loop goed alle mogelijkheden van de camper na met de verhuurder en maak aantekeningen. Op sommige campers zitten veel opties en het is fijn ook na een aantal dagen nog te weten waarvoor dat ene sleuteltje ook alweer was. Of waar je ook alweer de spanning van de accu kunt aflezen. En ik ben gevallen tegengekomen van mensen die de watertank vol hadden gegooid met benzine…. Oeps.


Één op hoeveel?
Bedenk dat hoe groter de camper, hoe meer benzine deze verbruikt. Het klinkt wel heel mooi, zo’n 6 persoonscamper (en dat zijn ze ook :-) ) maar bedenk dat het je minimaal een paar honderd euro kost alleen al aan brandstof om bijvoorbeeld van Darwin naar Perth te rijden. Vergis je dus niet in de kosten! Tip: neem als het kan geen camper met ligbedden boven de bestuurder en bijrijdersplekken. Je weet wel, een camper met zo’n enorme uitstulping op het dak. Dit vangt veel wind, rijdt minder lekker en het kost je ook nog eens flink meer brandstof.


Campertips 2

Laagseizoen.
Let er bij het boeken van de camper op wanneer het hoogseizoen overgaat in het laag- of middenseizoen. Je moet natuurlijk wel een beetje flexibel zijn, maar een weekje later op vakantie kan je flink wat centen besparen!


Zoek een relocation camper.
Vind een relocation camper! Ooit van gehoord? Dit zijn campers die door huurders zijn achtergelaten op een andere plek dan waar ze gehuurd zijn. Deze campers moeten natuurlijk worden teruggebracht. En dat mag jij doen. Gratis! En soms krijg je er nog geld voor ook ;-) . Het enige nadeel kan zijn dat je dit soms in een bepaalde tijd moet doen, maar het loont zeker om hier eens dieper in te duiken!


Heen en terug vanaf dezelfde plaats.
Probeer een route samen te stellen waarmee je weer op dezelfde plek terecht komt als waar je begonnen bent. Vaak is dit sowieso het geval omdat je veelal vanaf dezelfde luchthaven terugvliegt. Maar niet altijd. En hoewel het voor de reis misschien leuker is om een verschillende ophaal- en afleverplaats te kiezen, het bespaart je als snel twee tot driehonderd euro aan extra drop-off kosten.  

Heb jij nog goede tips bij het huren van een camper?

#reizen #backpacken #reistips #roadtrip #camper

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.