Reisjes die ik de komende maanden maak

Reismeisje 26 februari 2019

Reisjes

Bizar hoe snel alles verandert. Hoe ik op het ene moment denk in januari in Thailand te zitten en daar serieus plannen voor maak. En het andere moment oud & nieuw vier op Texel en start met een nieuwe opdracht. Het leven van een ondernemer Knipogen. De vrijheid en afwisseling bevallen me goed. Zoals ik laatst al even schreef, moet ik alleen soms nog wat zoeken naar de juiste balans. De juiste mix van aandacht verdelen. Zónder mijn focus te verliezen op dat wat ik het allerbelangrijkste vind. Reizen hoort daar zeker bij. De afgelopen 2 jaar heb ik vooral veel binnen Europa of nét daar buiten gezien. Een bewuste keuze. Ik had even genoeg van het ruige backpacken en de lange reisdagen. Plus dat hoe meer ik van de wereld heb gezien, hoe meer ik Europa waardeer. De diversiteit er van. Prachtig! Dit jaar was en bén ik van plan dat door te zetten. De uithoeken van Europa te ontdekken. Daarnaast wil ik weer een verre reis maken. Met Maurice Lachen. Hij heeft ook al aardig wat van de wereld gezien. Langer geleden en op een andere manier dan hoe ik gewend ben te reizen. Het lijkt me superleuk om dat van elkaar te ontdekken. Van beide kanten iets mee te pakken. Ik zijn rust, hij mijn avontuur. Zoiets. 

Ondertussen heb ik geleerd dat mijn plannen best snel weer kunnen wijzigen. Krakau kwam ook zo ineens tussendoor. Voor de komende paar maanden denk ik echter wel redelijk zeker te zijn over de bestemmingen die ik ga bezoeken. Komen ze:

✈ Wintersport in Oostenrijk

Ik ben opgegroeid met wintersport. En toch is het er heel veel jaren niet van gekomen. Ik spaarde mijn dagen voor al die verre reizen. Vorig jaar ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer gegaan. Met mijn vader. 5 dagen naar Oostenrijk. Naar zijn favoriete stek Sankt Anton. Het was een bijzonder tripje met goede gesprekken, veel lachen en lekker van de berg suizen. Over 2.5 week is het weer zo ver!

Texel strand3

✈ Tweede thuis op Texel

Het is ondertussen wel duidelijk dat Texel een speciale plek in mijn hart heeft. Ik houd zó van dat eiland! In maart is het er weer tijd voor. Een heerlijk lang weekend strandwandelingen maken, Skuumkoppes drinken, bij de open haard zitten en schrijven. Zalig!

✈ Tussen de wijnranken in de Moezel

Ha! Er staat een weekje Duitsland op de planning. Specifiek het Moezel gebied, bij Cochem. Ik ken dit gebied een klein beetje. Mijn ouders hebben me er wel eens mee naar toe genomen. Het klinkt wat oubollig, maar dat doet geen recht aan de prachtige natuur die je hier hebt. Rollende heuvels vol met wijnranken worden afgewisseld door authentieke dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Ik ben heel benieuwd!

Portugal2

✈ De zon opzoeken in de Algarve

Het uiterste Zuiden van Portugal. Een supermooi stukje Europa vind ik. Zeker in het voorseizoen, als het er nog mooi groen en niet te heet is. De plannen zijn nu om er in mei heen te gaan. We verblijven in een superleuke B&B van de Nederlanders Michelle en Theo. Autootje er bij en genieten geblazen.

✈ Thailand...

Tja. Die blijft ook nog staan. Ik weet alleen niet helemaal zeker of het er dit jaar van gaat komen...Het is dadelijk niet meer het beste reisseizoen voor Thailand. Gelukkig is de wereld groter dan dat en zijn er nog veel andere landen die ons beiden aanspreken. En misschien wordt het als nog Thailand, wie zal het zeggen. Een verre reis gaat er wat mij betreft echter komen!

Dat zijn ze. De bestemmingen die voor de komende maanden op de planning staan. Veel leuks! Het is zo zalig dat dit kan. Dat die vrijheid en ruimte er is. Als je nog tips hebt voor één van deze reisjes, laat het me gerust weten in de comments. Welke bestemming(-en) staan er voor jou op de planning?

#Oostenrijk #Wintersport #Duitsland #cochem #texel #Thailand #reizen #algarve #portugal

3 reacties

 • Laura

  26 februari 2019 om 08:51

  Hai Wendy,

  Leuk leuk leuk! Ik zit momenteel op Bali (in totaal 6 weken) en vertrek zaterdag voor een paar dagen naar Singapore. Ben benieuwd :) Daarna houdt het voor mij voorlopig ook even op qua verre reizen. Ik wil meer van Europa ontdekken, Precies zoals jij het ook doet ;) en het is ook veel dichterbij haha. Ik heb in augustus wel iets totaal anders op de planning staan... een 10-daagse stilte retraite in België. Vipassana meditatie. Ik beoefen veel yoga & meditatie hier op Bali, dat ik er inmiddels verliefd op ben geworden ;) Ik ben daarom mega benieuwd wat zo'n stilte retraite met je doet. Volgens mij behoorlijk veel! Toevallig ervaring mee?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Laura

   26 februari 2019 om 09:04

   Hey Laura! Ja, ik zag dat je op Bali zit ♥. Wat een zaligheid hé. Geniet er nog even heerlijk van, ook van Singapore. Daarna heb je dus ook nog iets bijzonders op de planning staan. Een stilte retraite heb ik zelf nog nooit gedaan. Het lijkt me zeker heel bijzonder. Heftig ook wel. Ik heb wel vaker een yoga retraite gedaan, maar die waren nooit in volledige stilte. Ik ben benieuwd wat het met je doet! Liefs

   • Laura Reismeisjenl

    26 februari 2019 om 09:39

    Echt een zaligheid idd :D Ja zo'n stilte retraite lijkt mij heel zwaar en heftig, maar een enorme uitdaging om zoiets vol te houden. Als het allemaal zo ver is ga ik mijn ervaring daar zeker over delen ;)

 • Jo_Wanderlust

  26 februari 2019 om 19:00

  Cochem is mijn tweede thuis, ik kom er al 30 jaar. Leuk dat je er heen gaat.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jo_Wanderlust

   27 februari 2019 om 07:36

   Wat leuk! Ik ben erg benieuwd!

 • Melanie | travelwithmel

  27 februari 2019 om 16:17

  Wat een leuke reizen staan er op de planning! In ieder geval staat de huwelijksreis naar Mauritius gepland. Dat duurt alleen nog eventjes. Erg veel zin in! Verder is het nog onbekend i.v.m. het herstellen van een heupoperatie. Ik kan niet wachten om weer goed op de been te zijn en nieuwe reisjes te gaan plannen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Melanie | travelwithmel

   28 februari 2019 om 09:10

   Ow waue, Mauritius. Dat gaat vast prachtig zijn! Beterschap met je herstel.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.