Pelikanen in Australië

20 april 2014

Dieren zijn vaak een geliefd voorwerp om te fotograferen; zo ook bij mij :-). Zoals in Australië. Nietsvermoedend wandelde ik daar over het strand en opeens stond ik midden tussen de pelikanen!  Wist je dat pelikanen wel 1,80 meter lang kunnen worden en een spanwijdte van 3 meter kunnen halen? Behoorlijk indrukwekkend als je er ineens tussen staat!  

Het beeld wat ik van deze dieren had was dat het inhalige vreetzakken zijn. En dat bleek ook wel te kloppen :-). Te pas en te onpas bietsten ze om eten. Pelikanen jagen gezamenlijk naar vis. Door met hun vleugels op het water te slaan jagen ze een school vissen naar ondiep water en proberen ze deze met hun snavel op te scheppen. Het water loopt vervolgens weg en de vis blijft achter. Best slim.

Pelikaan 1

Fotografietip.

Wat fotografie betreft is het heel voor de hand liggend om dat hele beest maar zo leuk mogelijk op de foto te krijgen. Is op zich niks mis mee, al levert dat wel de gebruikelijke foto’s op. Wat je daarom eens kunt proberen is om een close up te maken. Of een close up van een deel ervan. Zo moet je op de foto hierboven even goed kijken wat je nu precies voor je hebt. Deze pelikaan lag gewoon lag gewoon lekker te zonnen op het strand en hield mij goed in de gaten :-). Het levert voor de afwisseling een iets andere foto op. Hetzelfde geldt voor de tweede foto van zijn poten.

Pelikaan 2

En een mooie close up van zijn gezicht:

Pleikaan 3

Fotografeer jij graag dieren op reis? Welke dieren zijn favoriet?

 

@Australië @Oceanië #reizen #backpacken #dieren #fotografie #reisfotografie #australie

1 reactie

  • Marcella

    24 april 2014 om 20:48

    Wauwwww, lijken me echt onwijs gave beesten! Ik wist niet dat ze zó groot waren! Even groot als mij!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.