Oud & nieuw op reis: de leukste bestemmingen

Reismeisje 10 december 2018

Oud & nieuw. Ik heb er nooit veel mee gehad. Natuurlijk, de gezelligheid met vrienden en familie is fijn. Dat is altijd zo. Daar voegt oud & nieuw voor mij weinig aan toe. De laatste jaren was ik tijdens oudejaarsavond dan ook veelal op reis. Misschien is het iets uit mijn jeugd Knipogen. Mijn ouders namen me vroeger met oud & nieuw al mee naar het buitenland. Oostenrijk. Wintersporten. Op 31 december lekker de hele dag skiën, 's avonds gezellig uit eten of mijn moeder kookte een pan vol spaghetti, om 12 uur proosten, een verdwaalde vuurpijl de lucht in en lekker slapen om op 1 januari de dag te herhalen. Heerlijk. De afgelopen jaren was ik met de jaarwisseling niet in Oostenrijk, maar ik bracht het wél op mooie plekken door. En dit jaar wéér. Vandaag neem ik je mee naar wat voor mij de leukste oud & nieuw bestemmingen waren. Mocht je nog op zoek zijn naar iets leuks voor eind van deze maand!

Jeruzalem4

Proosten in Jeruzalem

Jeruzalem was geen bestemming die op mijn bucketlist stond. Verre van. Ik had er gewoon nog nooit over nagedacht om naar Israël te reizen. Tot we een aantal jaren geleden vrij last minute besloten oud & nieuw in het buitenland te vieren. Het maakte op dat moment niet veel uit waar. Als het maar anders en buiten Europa was. We zagen een goedkoop vliegticket naar Jeruzalem en voor ik het wist hadden we geboekt. 10 dagen Israël en de Palestijnse Gebieden. Ik herinner me nog goed dat we op 31 december op vliegveld Ben Guriun aankwamen. Precies tussen Tel Aviv en Jeruzalem in. We hadden voor die eerste nacht een hostel in Jeruzalem geboekt en kwamen in het donker aan. Ik zag de schoonheid van de stad toen nog niet. Het was wat duister. We aten bij een lokaal tentje, waar ik kennismaakte met de fan-tas-ti-sche keuken in die regio. Tot op de dag van vandaag één van mijn favorieten ♥. 's Avonds hebben we gezellig geproost, nog wat in het raam van onze kamer gehangen, uitkijkend over de oude straten in Jeruzalem vol feestende locals. De volgende dag was een onvergetelijke eerste dag van een nieuw jaar. De pracht van Jeruzalem bij daglicht. Wat een cadeau!

Peru2

Het nieuwe jaar in boven op Machu Picchu

Epischer wordt het vast niet Knipogen. Oud & nieuw bij Machu Picchu. Het was totaal niet gepland. Tijdens de wereldreis was het gaandeweg wel duidelijk dat kerst en oud & nieuw in Peru zouden zijn. En uiteindelijk stonden we op 31 december in Aquas Calientes; het dorpje aan de voet van de berg waar Machu Picchu bovenop ligt. Ik vond het één van mijn meest bijzondere, gave oudejaarsavonden ooit. Simpelweg vanwege het besef dat ik dáár zat. Daar bij Machu Picchu. Het was supergezellig met alle andere toeristen die er waren belandt en ik herinner me het Facetimen met familie en vrienden. Leuk was dat. Van slapen kwam die nacht niet veel, maar dat paste er helemaal bij. Op 1 januari zaten we om half 6 's ochtends in de bus die ons naar de ingang van Machu Picchu bracht. En vroeg in de ochtend, toen de zon op kwam, keek ik uit over de ruïnes van de Inca's. Prachtig was het.

Texel strand

Uitwaaien op Texel

En dan mijn Hollandse liefde. Texel ♥. Een eiland waar ik ooit als kind met mijn ouders was geweest. Ik had er op de één of andere manier heel warme herinneringen aan over gehouden. Jaren kwam ik er echter niet. Tot 1.5 jaar geleden. De boot op bij Den Helder en nog geen half uur later er weer af. Een totaal andere wereld. Leeg, ruig en volledige rust. Dat is wat Texel voor mij is. Ik was meteen verkocht. Opnieuw. Toen waren er maar 3 dagen op Texel, maar het smaakte naar meer. En dus besloot ik er oud & nieuw te vieren. In die ruige duinen. Wind om je oren, een vettige oliebol in de hand en een te zoete wijn om te proosten Lachen. Ik heb er genoten. Als je niet al te ver weg wilt, het weer je niet uit maakt en je tóch het gevoel wilt hebben echt weg te zijn, kan ik je Texel zonder meer aanraden.

En nu is het bijna weer zo ver. Oud & nieuw. Ik ga het wederom niet thuis door brengen. Lekker weg. Er op uit. Dit jaar gaat het weer Texel worden. Hetzelfde huisje als vorig jaar en een uitgebreid etentje op het strand. In één van die leuke strandtenten daar. Ik kijk er onwijs naar uit! Wat zijn jouw plannen met oud & nieuw? 

@Israël @Europa @Midden-Oosten @Zuid-Amerika @Peru #israel #jeruzalem #peru #machu picchu #nederland #texel

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.