Onze reis naar Indonesië: corona, tijd & vliegtickets

Reismeisje 27 mei 2021

Bali 11

Ahhhh, ik zou willen dat het al zo ver was! Dat we op weg zouden zijn naar Indonesië. Man man, wat heb ik zin om op reis te gaan Knipogen. Een verre reis. Naar een land waar alles anders is. Cultuur, landschappen, het eten, mensen, dieren, klimaat. Je perspectief dat daarmee opgerekt wordt. Het gevoel van avontuur. Andere reizigers die je onderweg ontmoet. Er zijn weinig dingen die ik liever doe dan dat! Hoewel ik absoluut niet te klagen heb, heel blij ben met alles wat ik al heb mogen zien én afgelopen jaar Nederland van een andere kant heb leren kennen, kriebelt het sinds een aantal maanden wel weer echt. Zeker toen we de keus maakten om als eerste verre bestemming Indonesië te kiezen. Daar wordt het ineens ‘echt’ van. Ik heb best veel vragen gekregen over hoe we dit gaan doen, wanneer we gaan, wat we willen gaan zien en wat het moment is dat we een vliegticket gaan boeken. Daarom vandaag een artikel over onze reis naar Indonesië!

Indonesië en corona

Net als heel veel landen, vecht Indonesië op dit moment tegen corona. Bijna 15 miljoen mensen zijn er ondertussen gevaccineerd, maar dat is op die enorm grote bevolking daar niet zo veel. Rond 5.5%. In die zin hebben ze er dus nog wel even te gaan Knipogen. Tegelijkertijd is Indonesië binnen Zuidoost Azië één van de landen waar corona niet zo intens wild om zich heen heeft gegrepen. Het aantal besmettingen daalt al een poosje structureel en het land is al langere tijd voor toeristen gesloten. En dat blijft het vooralsnog ook tot begin juli. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel (als je bijvoorbeeld familie in Indonesië hebt wonen), maar in de basis worden er al een tijdje geen toeristenvisa uitgegeven voor Nederlanders die naar Indonesië willen reizen. Er zijn nog wel steeds mogelijkheden voor het reizen met een zakelijk visum, maar ook daarin zijn de regels veel strikter geworden. Kortom, Indonesië houdt haar grenzen relatief gesloten, wat waarschijnlijk mee speelt in de ontwikkelingen die je er ziet. Overigens zijn restaurants, winkeltjes etc wel gewoon geopend in Indonesië.

Bali Ubud offer

Wanneer gaan wij?

Oktober dit jaar Lachen. Minimaal een maand en misschien nog iets langer. Natuurlijk blijft het koffiedik kijken in wat de status met betrekking tot corona dan is, maar ik heb er alle vertrouwen in. Sowieso ziet het er naar uit dat we in Nederland grotendeels gevaccineerd zijn tegen die tijd, iets wat ongetwijfeld nodig gaat zijn in de toekomst wanneer je wilt reizen. Voor ons is verder belangrijk dat er niet een extreme quarantaine tijd verplicht is bij aankomst in Indonesië. Een aantal dagen zou ik nog acceptabel vinden, maar wanneer je 15 dagen niets kunt of mag vind ik het anders worden. En dan zit je natuurlijk nog met visa. Die moeten dan natuurlijk ook weer uitgegeven kúnnen worden. Al moet ik zeggen, dat ik daarin sowieso mogelijkheden zie, omdat ik vanuit mijn andere bedrijf Yogabubbel ook op een zakelijk visum zou kunnen reizen. Het blijft hoe dan ook een beetje spannend, maar ik ga er vanuit dat oktober het gaat worden!

Vliegtickets

Dan komt de volgende vraag, die me vaak gesteld wordt: wat is het moment dat je een vliegticket gaat boeken? Zo snel mogelijk. Zodra er nog iets meer duidelijkheid is over wat er na begin juli verandert qua regelgeving in Indonesië. Dan durf ik het wel aan. Sterker, ik wíl niet te lang wachten met boeken, want de vliegticket prijzen zijn op dit moment enorm gunstig. Voor rond €650 vlieg je al retour (direct) naar Bali met vliegmaatschappijen als Qatar, Emirates en KLM. En zelfs de businessclass heeft op dit moment heel gunstige tarieven. Je neemt er altijd risico mee in deze tijd natuurlijk, want als je eenmaal hebt geboekt krijg je in bepaalde gevallen je geld niet terug. Ik boek zelf altijd graag bij Vliegtickets.nl trouwens. Ik vind het een fijne site, er worden superveel vliegmaatschappijen vergeleken met elkaar en ik heb meerdere keren ervaren dat hun service goed is.

Bekijk hier de actuele regels die Vliegtickets.nl hanteert

En nu is het nog even geduld hebben… De Lonely Planet van Indonesië ligt standaard bij ons in de woonkamer. Om de droom levend te houden. Ik kijk er ongelofelijk naar uit om eilanden als Kalimantan, Komodo en Flores te leren kennen! Weer ondergedompeld te zijn in het échte reisgevoel. Ik houd de ontwikkelingen in de gaten en deel het zeker als we een vliegticket hebben geboekt.

Ik ben benieuwd of jij al een verre reis hebt geboekt? Vertel!

@Azië @Indonesië #indonesië #Azië #vliegtickets #reistips

1 reactie

  • Olfert

    27 mei 2021 om 20:51

    Wij willen ook naar Indonesië. Zouden eigenlijk vorig jaar gaan. Nu gaan we als alles meezit volgend jaar mei/juni na de ramadan. En dan nog denk ik dat het wel eens niet zou kunnen omdat ze daar nog niet zo ver zijn… Kijk naar Australië waar je pas halverwege volgend jaar naar toe kan. Dus het lijkt mij erg spannend oktober…

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.