Onderweg naar Mauritius + reisroute

Reismeisje 14 juni 2019

Mauritius reis

Vandaag is het zo ver. Vanavond. We vliegen naar Mauritius ❤. Een Afrikaans eiland in de Indische Oceaan. Een voormalig Franse kolonie, waar Hindoestaanse invloeden zich hebben vermengd met Afrikaanse roots en Europese cultuur. Het lijkt me een prachtig eiland. Zo veel diverser dan ik in eerste instantie dacht. Het is een beetje zoals toen met Frans Polynesië en Samoa. Daarvan was mijn beeld vóór ik er was geweest ook eenzijdig. Zon, zee, strand. Bounty paradijs. Verder niets. Uiteindelijk werd die hele Pacific één grote verrassing in diversiteit. Cultureel én landschappelijk. Prachtig! Datzelfde gaat met Mauritius zo zijn. Dat heb ik ondertussen wel door Knipogen. Laatst schreef ik al even over de reis naar Mauritius. Over de highlights die ik hoopte te gaan bezoeken. Ondertussen is de reisroute duidelijk. En de bijbehorende plekken die we gaan bekijken. Afwisselend en precies die diversiteit waar ik zo van houd. De persreis duurt een week, maar Maurice en ik hebben besloten er nog een weekje aan vast te plakken. We zijn er immers nu toch. 12 uur vliegen van huis en een bestemming waar ik voorlopig niet 1-2-3 meer naar toe zal reizen. Ik heb er echt onwijs veel zin in!

Reisroute door Mauritius

Het is 2 uur later in Mauritius. Morgenochtend komen we lokale tijd rond half 12 aan. Vanaf daar gaan we eerst richting het Westen. Naar Tamarin. Een mooi en iets toeristischer deel van Mauritius. Het staat vooral bekend vanwege de dolfijnen. Je vindt ze hier met name in de vroege ochtend. Tuimelaars en langsnuitdolfijnen. We gaan ze zondagochtend met een boottocht bezoeken. En hopelijk met ze snorkelen ❤. Wat lijkt me dat bijzonder! In de buurt van Tamarin vind je ook twee andere highlights van Mauritius: Black River Gorges National Park én Chamarel. Beiden stonden ze op mijn wensenlijstje. In het national park gaan we met een buggy rijden en de natuur verkennen. Naar de watervallen van Chamarel zullen we een mooie hike maken. De foto's zien er echt prachtig uit!

Reisroute Mauritius

Daarna is het tijd om naar het Noorden van Mauritius te gaan. We bezoeken Pamplemousse Garden. Ik ken de pompelmoes vrucht nog vanuit Suriname en Guyana. Het is een soort grote grapefruit. Zonder de bitterheid. Heerlijk. Onderweg zullen we ook de hoofdstad Port Louis nog aan doen. Het schijnt er druk te zijn. Hectisch. Ik wil in elk geval graag één van de hindoe tempels bezoeken die Port Louis rijk is. Een klein stukje India in Afrika Knipogen. Verder gaan we in het Noorden een boottocht maken naar het eilandje Ile Plate. Los van boottochtjes waar ik enorm van kan genieten, lijkt het onderwater leven me hier ook supermooi. Snorkelen tussen kleurrijke visjes en wuivende anemonen. 

Tot slot gaan we weer richting het Zuiden, waarbij we in het Oosten het ecologisch beschermde Ile aux Aigrettes bezoeken. Zoals Mauritius zelf ooit ook moet zijn geweest. Een eiland ver weg van de bewoonde wereld. In alles. Als we daarna nog een week langer blijven voor onszelf, denk ik dat we in dit deel van Mauritius zullen blijven. Dat Oosten. Het schijnt het minst toeristisch te zijn. Het meest authentiek. Dat is waar ik van houd. Dat echte en eigene. Dat dan nog een week op ons eigen houtje ervaren, lijkt me zalig. 

Tot zo ver de route die we de komende week door Mauritius af zullen leggen. Ik heb er superveel zin in dit Afrikaanse eiland te ontdekken. Te ervaren hoe het er is en het 'echte' gezicht te laten zien op Reismeisje. Als je me live wilt volgen kan dat natuurlijk via Instagram. Daar zal ik dagelijks over ons Mauritius avontuur posten. Voor nu veel liefs en tot gauw!

 

@Afrika @Mauritius #mauritius #Afrika #reizen #backpacken

1 reactie

 • MIchel

  14 juni 2019 om 10:36

  Helemaal leuk! Ben heel benieuwd. Veel plezier!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl MIchel

   14 juni 2019 om 11:02

   Thanks Michel! Ik ben ook heel benieuwd ;-).

   • Speranza de Jong Reismeisjenl

    14 juni 2019 om 16:56

    Gaaf, wij gaan in januari naar Mauritius net geboekt ben benieuwd

    • Reismeisjenl Speranza de Jong

     16 juni 2019 om 07:02

     Wat leuk! Ik ga er uitgebreid over schrijven op Reismeisje!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.