Over 2 weken naar Mauritius

Reismeisje 31 mei 2019

Mauritius

De titel van dit artikel verraadt het al. Waar we heen gaan over 2 weken. MAURITIUS! Wát een droombestemming! Een paar weken geleden kreeg ik een uitnodiging voor een persreis naar de Afrikaanse eiland. De meeste uitnodigingen voor persreizen sla ik af. Niet uit ondankbaarheid. Ik ontdek een bestemming gewoon liever op mijn eigen manier. Weg van de massa en linksaf waar de meesten rechts gaan. Zoiets. Maar Mauritius... Tja. Dat is natuurlijk wel even een bestemming. Eentje die door een reis van vrienden ook zeker op mijn lijstje was komen te staan. En dus ben ik in gesprek gegaan over de persreis. Om te bekijken wat de mogelijkheden zouden zijn om de reis zo eigen mogelijk te maken. Passend bij Reismeisje en hoe ik de wereld graag wil laten zien. Het duurde even, maar uiteindelijk zijn we er uit gekomen. En dus zitten we over 2 weken in het vliegtuig naar Mauritius!

Wat te doen op Mauritius?

Mauritius ligt op zo'n 13 uur vliegen van Nederland. Officieel behoort het tot het Afrikaans continent, maar de bevolking is een mix van Indiaas, Chinees, Frans en Afrikaans. De meerderheid van de in totaal bijna 1.5 miljoen inwoners is hindoeïstisch en er zijn grotere minderheden christenen en moslims. Je vindt er een enorme culturele diversiteit dus. Precies wat mij aanspreekt Knipogen. Landschappelijk zie je die diversiteit ook terug. De prachtig mooie bounty stranden zijn bekend, maar wist je bijvoorbeeld dat Mauritius een onwijs groen en bergachtig binnenland heeft? Vóór die vrienden met deze verhalen over Mauritius terug kwamen, wist ik dat zelf in elk geval niet. Tijdens de reis die wij door Mauritius gaan maken, zullen we zeker weten de binnenlanden flink in gaan. Vanwege de natuur én de cultuur, die daar nog meer authentiek en intact is. De volgende highlights op Mauritius hoop ik te gaan zien:

Le Morne op wandelen. Le Morne is een flinke heuvel aan de Zuidkant van Mauritius. Er kleeft een tragische geschiedenis aan deze plek. Slaven beklommen vroeger deze heuvel van zo'n 550 meter hoogte. Ze wierpen zichzelf de diepte in om te ontsnappen aan de slaven drijvers. Afschuwelijk. Het lijkt me een gedenkwaardige, bijzondere plek om Mauritius vanuit een ander perspectief te bekijken.

Watervallen en de zeven kleuren aarde van Chamarel. Chamarel behoort tot private property. Het moet een prachtig mooi gebied zijn met verschillende watervallen én de gekleurde aarde. 7 colored earth, Mauritius bestond vroeger ten dele uit vulkanen, wat de aarde verschillende kleuren heeft gegeven. Op foto's ziet het er buitenaards mooi uit! 

Triolet Shivala. Aangezien het merendeel van de inwoners van Mauritius het hindoeïsme aanhangt, vind je er op diverse plekken hindoe tempels. Ik heb daar een zwak voor. Het zal wel iets met mijn liefde voor India te maken hebben. Triolet Shivala is de grootste hindoe tempel van Mauritius en is al in 1819 gebouwd. Ik hoop hier een bezoekje aan te brengen.

Black River Gorges National Park. Ja, ja; Mauritius heeft een National Park. En wat voor eentje! Black River Gorges bestaat uit weelderige jungle en eindeloze watervallen. Er komen veel endemische plantsoorten en vogels voor. Een prachtige plek lijkt me.

Boottochtje. Ik houd van boottochten. Een bestemming vanaf het water ontdekken. Snorkelen. Duiken. Héérlijk! Ik denk dat we daar op Mauritius ongetwijfeld aan toe gaan komen.

En natuurlijk de stranden van Mauritius. Ik ben erg benieuwd hoe die gaan zijn. Zeker in vergelijking met de pareltjes die ik bijvoorbeeld in Frans Polynesië en Papoea Nieuw Guinea heb gezien Knipogen. Dit zal weer een heel andere beleving zijn denk ik. Ik kijk in elk geval ontzettend uit naar deze reis! Mocht je nog tips hebben voor gave bezienswaardigheden op Mauritius; altijd welkom. Laat het gerust weten in de comments. 

@Afrika @Mauritius #mauritius #eilanden #reizen #Afrika #reisblog

4 reacties

 • Rianne

  31 mei 2019 om 10:01

  Ohh heerlijk! Mauritius is misschien wel mijn all-time fave bestemming, Vanwege de afwisseling tussen tropische stranden en prachtig berg-achtig binnenland! Daarnaast vond ik de mensen erg vriendelijk en het eten heerlijk :) En het fijne van zo’n niet ál te groot eiland: je kunt met een huurautootje in een paar dagen het hele eiland zien. Heel veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Rianne

   31 mei 2019 om 11:51

   Wat leuk te horen Rianne! Ik word er nóg enthousiaster van :-).

 • Rita

  31 mei 2019 om 11:47

  Ik heb 1 tip voor je....GENIETEN!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Rita

   31 mei 2019 om 11:52

   Hahaha, dat zal ik gaan doen :-)!

 • Michiel Vermeer

  31 mei 2019 om 16:57

  Klinkt goed zeg. Lees graag je bevindingen, want ik zpek nog een bestemming om in November met m'n vriendin heen te gaan. Zoeken een mix van strand en natuur/cultuur. Zat nu nog te kijken naar de Canarische eilanden maar dit klinkt ook goed. Wens je heel veel plezier en een mooie reis toe

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michiel Vermeer

   31 mei 2019 om 19:31

   Leuk! Ik zal er zeker uitgebreid verslag van doen. Dank!

 • Natalie

  31 mei 2019 om 19:30

  Half jaar gewoond voor afstudeerstage, super plek met prachtige stranden en natuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten (vooral de roti op het strand). Le Morne hiken is zeker een aanrader, verder Chamarel, Blue Bay, en verder het hele eiland verkennen met de auto, genoeg te zien en te doen! Geniet!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Natalie

   31 mei 2019 om 19:32

   Wat gaaf joh! En dank voor de tips, super.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.