Wat kost reizen door de Pacific?

Reismeisje 06 juni 2016

Budget pacific 1

De afgelopen weken heb ik veel reacties en mailtjes gekregen over het gebied waar we nu door heen reizen, de South Pacific. Niet de meest logistiek makkelijke regio om door heen te reizen en in veel gevallen ook niet bepaald het goedkoopste . Zoals ik echter al in het budgetplaatje voor Frans Polynesië heb uitgelegd, zijn er genoeg manieren om on a budget door de South Pacific te reizen. Omdat de meeste vragen die ik krijg over de kosten gaan die je qua reizen in de South Pacific maakt, leek het me leuk om daar een artikel aan te wijden. Vandaag vertel ik je dus op hoofdlijnen wat je aan kosten kunt verwachten als je gaat eilandhoppen door de South Pacific!

De grootste hap uit je budget: vliegtickets. Los even van de kosten die je maakt om überhaupt in deze regio te komen, zullen lokale vliegtickets en transport tussen de eilanden onderling de grootste hap uit je budget nemen. Alles valt of staat een beetje met de exacte route die je wilt volgen in de South Pacific, maar als je verschillende landen cq eilanden wilt bezoeken zal je in verreweg de meeste gevallen moeten vliegen. Onderstaand een overzichtje van wat ons de tickets tussen de eilanden en landen ons hebben gekost.

 Budget pacific Frans

- Frans Polynesië: hier hebben we gebruik gemaakt van een zogeheten air pass van Air Tahiti, waarmee we 4 verschillende eilanden konden bezoeken. In ons geval Tahiti, Moorea, Bora Bora en Maupiti, maar er zijn veel meer opties. Kosten: €400 per persoon.

- Cookeilanden: vanuit Frans Polynesië (Tahiti) vlogen we met Air Rarotonga naar de Cookeilanden voor rond €250 per persoon.

 Budget pacific Samoa

- Samoa via Auckland: vanuit de Cookeilanden (Rarotonga) wilden we naar Samoa vliegen. Dat kan, maar we stuitten op een ‘deal saver’ van Air New Zealand waarmee we voor een lage prijs ook een tussenstop in Auckland konden maken Knipogen. Een leuke onderbreking van het eilandleven, dus dat hebben we gedaan. We zijn dus van Rarotonga naar Auckland en 3 dagen later naar Samoa gevlogen. Kosten: €175 per persoon.

 Budget pacific Vanuatu

- Vanuatu via Fiji: vanaf Samoa wilden we verder reizen naar Vanuatu. Dan moet je in veel gevallen via Fiji vliegen. Omdat wij graag onze tijd op Vanuatu in wilden zetten, zijn we verder niet langer op Fiji gebleven, maar dat is natuurlijk wel een optie. Van Samoa naar Fiji zijn we met Fiji Air gevlogen voor €200 per persoon. Vanaf Fiji naar Vanuatu zijn we vervolgens met Air Vanuatu gevlogen voor nog eens €200 per persoon. In Vanuatu ben je dan op het hoofdeiland Efate, maar dat is niet waar je het liefste wilt zijn Knipogen. Je kunt binnenlands vliegen met Air Vanuatu voor prijzen die variëren tussen €70 en €150 (enkele reis). De prijs hangt af van de afstand. Ook gaan bepaalde vluchten maar 1x per week, dus een reis door Vanuatu moet je zeker goed plannen (of erg veel tijd hebben). Daarover later meer!

- Salomonseilanden: van Vanuatu (Efate) zijn we vervolgens naar de Salomonseilanden (Honiara) gevlogen met Fly Solomons voor €160 per persoon. Van Honiara hebben we een binnenlandse vlucht gepakt naar Munda, op het eiland West Georgia voor €180 per persoon enkele reis. Binnenlands vliegen op de Salomonseilanden is erg duur…

- Papoea Nieuw Guinea: vanaf de Salomonseilanden zijn we voor €280 per persoon door gevlogen naar Port Moresby, de hoofdstad van Papoea Nieuw Guinea. Deze vlucht wordt 1x per week uitgevoerd door Air Niugini; dezelfde maatschappij die ook alle binnenlandse vluchten in PNG verzorgt. Ook hier is binnenlands vliegen behoorlijk prijzig en aangezien de infrastructuur er vrijwel 0 is, ontkom je er niet aan een paar keer te vliegen. Een binnenlandse vlucht kost enkel ongeveer €150-180 per persoon, afhankelijk van de exacte bestemming.

Budget pacific onderaan

Dat is de route die wij de afgelopen maanden door de South Pacific hebben gemaakt en de kosten van de bijbehorende vliegtickets. Het is bij bepaalde trajecten tussen eilanden wel mogelijk met een boot te reizen, maar dan moet je erg flexibel zijn en geen enkel tijdsdruk hebben. Die boten gaan namelijk op onregelmatige tijden, infrequent, doen er erg lang over en je kunt een beetje comfort wel vergeten Afgesloten. Ik hoop in elk geval dat dit een beetje een beeld geeft van de kosten die je reizend door de South Pacific maakt. Ben jij al eens in deze regio geweest? Of misschien staat het nog op je bucketlist?

@Oceanië #wereldreis #RTW #budget #Pacific #backpacken

3 reacties

 • Leoni - Justtravelme

  06 juni 2016 om 10:25

  Zo dat kost veel geld bij elkaar. Maar aan de foto's te zien was het het zeker waard!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Leoni - Justtravelme

   07 juni 2016 om 02:58

   Ja he, I know. Het is echt geen goedkope regio helaas...Maar het was het dubbel en dwars waard inderdaad!

 • Jeroen

  06 juni 2016 om 17:40

  Dit is een flinke uitgave post geweest zeg. Maar aan de andere kant... niet doen als je toch in de buurt bent is ook geen optie

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   07 juni 2016 om 03:00

   Haha, nee precies. En ondanks dat het uiteindelijk wel een tikkeltje duurder is uitgevallen dat verwacht/gehoopt, hebben we hier ook naar toe gespaard. Het is gewoon een van de duurste regio's in de wereld om doorheen te reizen, maar erg de moeite!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  06 juni 2016 om 23:02

  Duur, maar het lijkt me helemaal de moeite waard. Het lijkt me ook handig om alle eilanden te combineren in één lange trip in plaats van een aantal keer heen en weer te vliegen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Dominique || dominiquetravels.com

   07 juni 2016 om 03:01

   Ja precies, dat is ook zo. Anders ben je sowieso meerdere keren kosten kwijt om uberhaupt in deze regio te komen. Dat is ook niet bepaald goedkoop. Dan maar in 1x ;-).

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.