Oeganda preps

Reismeisje 20 juni 2014

Over minder dan een week zit ik in Afrika 8-) . Joehoe! Zoals ik laatst al schreef wordt dit een iets andere reis dan normaal gesproken. Ook omdat er een aantal zaken van tevoren geregeld moesten worden. Visum voor Rwanda, permit voor de berggorilla’s in Oeganda en op het laatste moment ook nog even extra vaccinaties voor een wandeling met chimpansees. De afgelopen dagen heb ik de laatste voorbereidingen getroffen:

Oeganda preps 1

Handige spullen.
Tja. Mandje vol bij Etos en Kruidvat :-) . Gewoon van die handige spulletjes; mini’s, labello, paracetamol en wat eten. Vooral dat laatste moet ik nooit vergeten. Ik ben net die Elizabeth Hurley uit die Snickers reclame. Als ik te lang niet eet wordt ik kriebelig en ben ik niet heel gezellig meer. Beter wat reepjes en Snelle Jelle’s mee dus maar.


Oeganda preps 2

Yo baby!
Check mij nou met die pet :-P . Ik was nog op zoek naar een nieuw petje. Vind ik altijd lekker zitten als de zon fel schijnt. Ik houd alleen niet zo van petjes met een groot merkteken er op en licht gekleurde gevallen zijn niet heel handig als je backpackt. Ik vond deze simpele pet bij H&M. Wel op de mannenafdeling, maar who cares?!


Oeganda preps 3

Bloggen maar!
Als kind liep ik altijd al met een notitieboekje en pen rond. Schrijven, schrijven, schrijven. Nu Reismeisje steeds groter begint te worden, zocht ik een klein boekje waar ik wat praktische dingen in kwijt kan om met jullie te delen ;-) . Kosten van een tourtje, ervaringen bij een hostel, leuke weetjes van een bepaald dorpje; dat soort dingen. Bij HEMA vond ik dit schattige boekje. In de backpack!


Oeganda preps 4

Lekker wandelen.
Ok, not sexy. Ik weet het. Maar wat lopen mijn nieuwe sandalen van Merrell heeeeeeeerlijk. Tot nu toe heb ik altijd op mijn jarenoude Teva’s rond gelopen, maar het was een keertje tijd voor een nieuw paar. Bij toeval hoorde ik van dit merk. Ondanks dat het natuurlijk nog steeds geen Blahniks zijn, zie je wel dat ze proberen deze sandalen een iets vrouwelijkere touch te geven. Tja. Ik ben in elk geval benieuwd hoe ze lopen in Oeganda!


Oeganda preps 5

Forestwalk met chimpansees.
Ow dit is echt te gek! We gaan namelijk letterlijk wandelen met kleine chimpansees. Niet zo maar de jungle in en hopen dat je ze spot, maar echt hand in hand wandelen :-D . In het Victoria Lake in Oeganda ligt Ngamba Island; een eiland waar zo’n 42 chimpansee weesjes leven. De kleintjes laten ze langzaam in de grotere groep integreren door in de ochtend een zogeheten forestwalk met ze te doen. En daar komen wij dus in beeld. Hier hebben we alleen wel wat extra vaccinaties en stempels voor nodig; gefixt!

Dat waren de laatste voorbereidingen. Nu ga ik zondag kleding bij elkaar pakken, nog even lekker wassen en hatsa: klaar ben ik! Komende week wordt nog even aanpoten op mijn werk dus vandaar dat ik alles lekker op tijd klaar wil hebben. Keep you posted!

@Afrika @Oeganda #reizen #backpacken #Afrika #reistips #Rwanda #oeganda #voorbereiding

10 reacties

 • Sandra

  20 juni 2014 om 07:22

  Oh wat onwijs tof! Wandelen met kleine chimpansees! Oh man, ik kijk nu al uit naar je foto's! Enjoy en hou ons op de hoogte :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   20 juni 2014 om 11:13

   Doe ik en thanks ;-)!!

 • Paulien

  20 juni 2014 om 07:53

  Wat een gave reis! En de sandalen zijn echt leuk!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Paulien

   20 juni 2014 om 11:13

   Thanks :-)!

 • sanne

  20 juni 2014 om 09:12

  Ziet er goed uit allemaal! Vind je het spannend?
  Goed trouwens dat je eigen thee mee hebt, dat hadik niet en de thee daar was erg apart van smaak. En ik neem aan dat je ook een lading diarree remmers mee neemt? Want pff, wat heb ik die nodig gehad daar!
  Toffe sandalen trouwens! Veel plezier alvast!

  Beantwoorden

  • Reismeisje sanne

   20 juni 2014 om 11:13

   Thanks!! Heb er superveel zin in :-)! En ben vooral ook heel benieuwd na al die positieve verhalen. Ik ben nogal een theeleut ja, dus eigen thee gaat altijd mee.

 • Mandy

  20 juni 2014 om 09:35

  Hoe gaaf!! Wandelen met chimpansees! En die sandalen zijn al een hele vooruitgang.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   20 juni 2014 om 11:12

   ;-)

 • Annea

  20 juni 2014 om 11:56

  He wen,

  Klinkt goed zeg jullie plannen! Veel plezier en ik zie ook uit naar je foto's :-)

  Liefs,
  Annea

  Beantwoorden

  • Reismeisje Annea

   22 juni 2014 om 11:05

   Thanks :-)!

 • Sander

  21 juni 2014 om 08:50

  Geloof het of niet, maar die chimps zijn een stuk agressiever dan die goedaardige gorilla's. ;-) Gaan jullie daarnaast ook nog een trekking naar de chimps doen? Veel plezier iig!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sander

   22 juni 2014 om 11:04

   Ja denk 't wel ja. ben superbenieuwd!!

 • Marcella

  21 juni 2014 om 11:24

  Gave sandalen, erg mooi. En naar de wandeling met de chimps ben ook ik benieuwd. Wordt vast weer een prachtige trip!

  Beantwoorden

 • Yvon

  22 juni 2014 om 04:15

  Wandelen met baby chimps, hoe bijzonder gaat dat zijn!! Kijk uit naar je foto's!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Yvon

   22 juni 2014 om 11:03

   Ja gaaf he?! Heb er zo veel zin in ook :-).

 • Veilig op reis | Reismeisje

  23 juni 2014 om 06:33

  […] ‘rare’ bestemmingen die ik uit kies . En natuurlijk zijn landen als India, Iran of binnenkort Rwanda wel even andere koek dan Frankrijk of Italië. Maar mijn ervaring is echt dat je gewoon je gezonde […]

  Beantwoorden

 • Jorien

  24 juni 2018 om 16:18

  Heel fijn om je blogs over Oeganda te lezen! Wij vertrekken eind augustus en gaan campings en lodges afwisselen. Kon je daar ook makkelijk zelf koken? Heb je daarvoor nog tips wat handig is om zelf mee te nemen (vanuit huis)? En wat voor extra vaccinatie had je nodig voor de chimps? Alvast bedankt!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.