Mijn favoriete reisitems als reiziger én blogger

Reismeisje 25 oktober 2019

Op reis probeer ik over het algemeen zo licht mogelijk te pakken. Sowieso omdat dat gemakkelijker reist. Daarbij komt dat mijn ervaring is dat je met heel weinig spullen toe kunt. Het is iets principieels voor me geworden; met zo weinig mogelijk spullen rond reizen. Leven. Het geeft me ook altijd een 'lichter' gevoel. Dat gezegd hebbende, zijn er natuurlijk zeker spullen die ik altijd mee neem op reis. Spullen die ten dele te maken hebben met mijn werk voor Reismeisje of waar ik simpelweg blij van wordt. Die ik niet wil missen. Of ik nu op reis of thuis ben. Vandaag deel ik mijn favoriete reisitems met je, als reiziger én als blogger Lachen. Komen ze!

Spiegelreflex camera2

#1 Spiegelreflex camera voor reisfotografie

Dit is er één die ik superbelangrijk vind. Hoewel je tegenwoordig ook heel mooie foto's met je smartphone kunt maken en de systeemcamera's ook prima kwaliteit leveren, gaat er voor mij niets boven mijn spiegelreflex camera. De laatste jaren fotografeer ik met een Nikon D3400; een eenvoudige instap spiegelreflex, waar ik nog altijd erg blij mee ben. Ik vind 'm erg gebruiksvriendelijk, de foto's hebben een prachtige intensiteit en diepte én je kunt de foto's meteen naar je telefoon migreren. Ideaal voor een reisblogger Knipogen. Mocht je op zoek zijn naar een goede spiegelreflex, die je bovendien niet de wereld kost; ik kan je deze camera aanraden. De D3400 is overigens opgevolgd door de D3500; zelfde kenmerken en voordelen als ik het zo lees. 

Bekijk hier de Nikon D3500. Inclusief lens vanaf €414,-

Ereader reizen

#2 Lezen tot ik een ons weeg

Lezen is één van mijn grote liefdes. Als kind las ik al veel en dat is nooit veranderd. Tijdens mijn eerste reizen jaren geleden, nam ik stapels boeken mee in mijn backpack. Los van de ruimte die dat in nam, maakte het ook dat mijn backpack zwaar werd. Zodra de e-reader op de markt kwam, stond ik dan ook vooraan in de rij Knipogen. Ik heb er ondertussen een tweetal versleten en gebruik, sinds ruim 3 jaar, nu een Kobo Aura e-reader. Ik ben er onwijs blij mee! Er zit een ingebouwd lampje in, de e-reader kan tegen water en ik ben meteen verbonden met een boekenshop. Hoewel ik de charme van een écht boek altijd fijner zal vinden, vind ik een e-reader een uitkomst voor als je veel reist.

Bekijk hier de Kobo Aura H2O vanaf €179

E-books kun je direct downloaden via Bookspot

Backpack3

#3 Backpack

Een backpack is op zich wel handig als je wilt rondreizen Knipogen. In de 10 jaar dat ik backpack, heb ik er drie versleten. Waarvan mijn eerste een tweedehands exemplaar was en ik met mijn huidige backpack de laatste vier jaar rond reis. Inclusief wereldreis. Wat je als een fijne backpack ervaart, is erg persoonlijk. Het is lastig om daar generieke tips in te geven. Zelf heb ik ontdekt dat ik dingen als meerdere compartimenten waar je afzonderlijk bij kunt (!), stevige heupbanden, een ingebouwde regenhoes én verstelbare schouderbanden erg belangrijk vind. Zeker als je veel onderweg bent of van hiken houdt, maakt dat voor mij echt het verschil tussen met veel plezier rondreizen en gefrustreerd zijn. Qua grootte bevat mijn backpack 55 liter; niet de allergrootste, maar voor mij groot genoeg.

Bekijk hier een breed aanbod backpacks 

Laptop Reismeisje

#4 Laptop voor bloggers

Dit is zo'n reisitem dat ik zonder Reismeisje niet mee zou nemen op reis. Eerlijk is eerlijk. Mijn laptop. Het is toch een waardevol apparaat, dat ik steeds goed in de gaten houd. In een kluisje leg als ik 'm niet bij me heb en waar ik zuinig op ben. De afgelopen jaren heb ik een aantal laptops versleten. Niet letterlijk, maar meer omdat ik wat moest zoeken naar wat ik prettig vind. Qua comfort om vanaf te werken enerzijds, anderzijds zo minimaal mogelijk in grootte en zwaarte. Sinds een klein jaar heb ik een Microsoft Surface Pro; een combinatie tussen een ultradunne en -lichte laptop en een tablet inclusief touchscreen. Ik gebruik 'm zelf altijd in de laptop stand, inclusief toetsenbord wat ik er bij heb gekocht en muis. Ik ben er heel blij mee, omdat het een licht, handzaam en snel apparaat is, het beeld haarscherp en het een ideale laptop is om mee rond te reizen. Zeker als je op een bepaalde manier als digital nomad leeft.

Bekijk hier de Microsoft Surface Pro 6 vanaf €849

Bose headphone

#5 Noise cancelling headphone

Een hele mond vol en iets waar ik zó blij mee ben! Een hoofdtelefoon met noise cancelling. Ken je dat? Het is een techniek waarmee omgevingsgeluiden en ruis worden uitgefilterd. Het is niet dat je niets meer, buiten wat je afspeelt, hoort, maar het geluid is zuiverder en het geeft onwijs veel rust. Ik gebruik 'm thuis tijdens wandelingen ook veel, maar tijdens reizen is het pas écht geweldig. Tijdens lange busritten, vluchten of als je simpelweg even geen geklets om je heen wilt. Hop, mijn headphone op Lachen. Ik heb zelf een draadloze variant van Bose. Een ongelofelijke aanrader!

Bekijk hier mijn Bose QuietComfort 35 

Smartphone reizen

#6 Smartphone voor op reis

Waar zouden we zijn zonder smartphone op reis Knipogen. Hoewel ik een enorme voorstander ben van het weg leggen van je smartphone, is mijn iPhone op reis erg belangrijk voor me. Sowieso als reiziger in het algemeen, om bijvoorbeeld de route te zoeken, valutakoersen meteen te kunnen checken en mailtjes naar accommodaties of tourbureautjes gemakkelijk te versturen. Je smartphone maakt dat allemaal gewoon net even wat gemakkelijker. Daarnaast is het voor mij ook belangrijk vanuit Reismeisje. Met name vanwege Instagram. Ik post een paar keer per week een foto en als ik op reis ben soms dagelijks. Dat kan in opdracht zijn of simpelweg omdat ik het leuk vind om volgers op de hoogte te houden van mijn reis. Zonder mijn iPhone zou dat niet kunnen. Om nog maar niet te spreken van het gemak waarmee je contact houdt met het thuisfront. Facetimen, appen. Ideaal vind ik 't. Ik heb zelf een iPhone 8 met 64GB geheugen, omdat ik veel foto's vanaf mijn camera op mijn telefoon wil kunnen laden.

Bekijk hier de iPhone 8 64GB vanaf €539

Trailrun schoenen reizen

#7 Trailrun schoenen voor hikes

Tijdens mijn eerste verre reis naar India, liep ik nog op van die ouderwetse bergschoenen Knipogen. Daar is op zich natuurlijk niets mis mee. Ze zijn alleen wat minder geschikt om mee rond te reizen als backpacker. Grof, lomp, zwaar. Niet praktisch gewoon. Ik kocht vrij snel daarna mijn eerste paar trailrun schoenen. Ik ren helemaal geen trailruns, maar dit soort schoenen zijn gemaakt om grip te hebben, droge voeten te houden en comfortabel langere stukken te kunnen lopen. Precies wat ik nodig had voor de hikes die we maakten. Sindsdien reis ik altijd op mijn Salomons. Ik zweer er bij! Ze zijn heerlijk licht, je kunt ze zelfs gemakkelijk in je backpack mee nemen, kunnen goed tegen water en er zit veel profiel onder. Zeker een aanrader!

Bekijk hier mijn Salomon schoenen vanaf €130

Naast deze reisitems zijn er nog best wat kleinere spullen die ik ook altijd mee neem op reis. Denk aan een muggennet, hoofd zaklamp, poncho, gevulde EHBO kit en afhankelijk van de reisbestemming een eigen tentje. Als ik echter kijk naar de voor mij meest belangrijke spullen, als reiziger én blogger, zijn dit ze. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete reisitems zijn? Vertel!

#reisblog #reismeisje #bloggen #reisfotografie #backpacken

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.