Kom je ook naar mijn yoga event?

Reismeisje 01 mei 2019

Yoga3

Vorige week schreef ik al even over de stap ik heb gezet van marketingmanager naar fulltime bloggen, reizen & yoga. En eerder heb ik natuurlijk ook al wat gedeeld over mijn yoga avontuur. Vorig jaar in Andalusië én wat daar in december en januari uit groeide. Het idee om een eigen yoga event te organiseren. Ondanks dat ik nu opgeleid ben om verschillende vormen van yoga te geven, is het nooit mijn ambitie geweest om yogalessen te geven. Niet structureel althans. Dat zou me te veel beperken in het reizen en het leven vanuit vrijheid. Plus dat ik meer wil geven dan een uurtje les. Het is juist de levenswijze waar yoga voor staat, die me interesseert en op verschillende momenten in mijn leven heeft geholpen. Om de juiste focus te houden. Keuzes te durven maken. Te vertrouwen op mijn intuïtie. In het leven dat we hier leiden zijn dat vaak lastige dingen. Het is zó druk. Zo vol. En zo geleid door verwachtingen. Van anderen en van onszelf. Verwachtingen over hoe we zouden moeten leven, wat we belangrijk zouden moeten vinden en waar we onze aandacht aan besteden.

Als je leven lekker loopt, is er niets aan de hand. Dan is dit allemaal niet zo'n probleem. Dan loop je door zoals je dat altijd hebt gedaan. Volgens hetzelfde patroon, door diezelfde groef. 

Het wordt anders als er iets gebeurt wat je raakt. Wat je leven op zijn grondvesten doet schudden. Dan komen die groeven, die patronen in het volle licht te staan. Dan zie je ze ineens. Dat is wat er bij mij 2 jaar geleden gebeurde. Het was er al eerder in mijn leven, maar op de één of andere manier was het licht toen niet fel genoeg. Ik had het op een dimstand gezet, waardoor ik ergens de lijnen wel zag, maar blijkbaar nog niet de beperking die er voor mij aan kleefde. Het was simpelweg nog niet het moment. Tot dus 2 jaar geleden. De terugkomst van een wereldreis, het ziektebed en overlijden van mijn oma, het overlijden van mijn moeder dat daardoor weer werd aangeraakt en uiteindelijk het verliezen van mijn jarenlange relatie, maakten dat ik alles wel móest aan kijken. Ik móest een niveautje dieper gaan om te begrijpen waarom ik de dingen deed zoals ik ze deed. Hoe ik keuzes had kunnen maken die nu ineens niet meer goed voelden. Hoe ik gelukkig had kunnen zijn en nu datzelfde leven niet meer op die manier wilde leven. Het was een erg confronterende periode. Eentje waarin yoga me enorm heeft geholpen.

Hoe yoga een leidraad werd

10 jaar daarvoor was ik begonnen met ashtanga yoga. Een dynamische, actieve vorm van yoga. Jaren beoefende ik het trouw. Intensief. En er waren net zo veel jaren waarin ik het vergat. Vergat hoe goed ik me er bij voelde. Het was toen ook nog enkel de bewegingsvorm. Zoals wij yoga hier in het westen kennen. Ik wist niets van de eeuwenoude, gelijknamige levenswijze die er aan ten grondslag ligt. Daar ging ik me pas de afgelopen 2 jaar in verdiepen. Want midden in die zwarte periode, rolde ik mijn matje weer uit. Zo maar. Iets zei me dat dat goed voor me zou zijn. In het begin was ik vooral stram en gefrustreerd. Ik zette door en begon me te verdiepen in de yoga filosofie. Ik leerde dat het prachtige, wijze handvatten biedt om je focus op de voor jou juiste dingen te houden. Om je angsten aan te kijken en te ontdekken dat die veelal gebaseerd zijn op de verhalen die je jezelf vertelt. Dat je op élk moment een andere keuze mag maken. En dat je emoties een direct gevolg zijn van de gedachtes die je in je hoofd plant. 

Yoga event

Het yoga event op 14 juli a.s. 

De bewegingsvorm yoga bood me daarbij een perfecte spiegel. Elke houding die me niet lukte een confrontatie met mijn perfectionisme. Elke gevoelige stretch een voorbeeld van pijn die vanzelf weer voorbij gaat. Het heeft me zó veel gebracht. Hoe oud het ook is, voor mij is het actueler dan ooit. En precies dát wil ik delen en brengen. Vanuit mijn eigen ervaringen. Vanuit de verliezen die ik heb gekend en de lessen die ik heb geleerd. Zo werd het idee van het yoga event geboren.

Een fijne dag waar je vandaan gaat met een verrijkt hoofd, een open hart, soepel lijf en bovenal met een grote glimlach op je gezicht. Een cadeau voor jezelf. Om stil te staan en te voelen waar het voor jou om gaat. 

Samen met leuke, fijne mensen, lekker eten en een goed glas wijn na afloop. Midden in de natuur op de Veluwe. Dus dat is wat ik ga doen Knipogen. Op 14 juli a.s. is het zo ver. Mijn eerste yoga event bij Landgoed Klarenbeek. De dag start om 9 uur met vurige ashtanga yoga en een geleide meditatie. Daarna gaan we heerlijk lunchen en elkaar beter leren kennen. Aansluitend geef ik een interactieve lezing waarin ik mijn persoonlijke verhaal combineer met yoga filosofie. En waarom ik denk dat we dit goed kunnen gebruiken in het leven van vandaag de dag. We ronden af met een ontspannend uurtje yin yoga op te gekke muziek. En tot slot: een gezellige borrel mét een leuk gevulde goodiebag. Je hoeft trouwens geen yoga ervaring te hebben. 

De website waar je je aan kunt melden en nog meer info vindt gaat binnenkort live, maar je kunt je al vast aanmelden door een mail te sturen naar wendy@reismeisje.nl. Er zijn 30 plekken en de lijst begint al vol te raken. Ik zou het superleuk vinden als je er bij zou zijn! Mocht je vragen hebben, kun je me die natuurlijk ook altijd even mailen. Hopelijk zien we elkaar de 14de! Liefs

#yoga #yogaevent #ashtanga yoga #reismeisje

4 reacties

 • Els van Dam

  05 juni 2019 om 09:27

  Het klinkt geweldig! Wat zijn de kosten voor deze dag?

  Beantwoorden

 • Sandra

  05 juni 2019 om 10:01

  Een prijs voor deze geweldige dag lijkt me wel nuttig voordat er aangemeld wordt.
  Kunt u daar iets meer over vertellen?

  Beantwoorden

 • Ellen

  06 juni 2019 om 18:19

  Kun je mij het programma mailen en de kosten ?
  Groetjes
  Ellen

  Beantwoorden

  • Lin Ellen

   20 juni 2019 om 21:56

   Hoi, wat zijn de kosten voor deze dag?

 • Antje larsen

  21 juni 2019 om 13:47

  Hi, I would love to join your event. Can you please advise what is needed to get registered?

  Many thanks
  Antje

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.