Jeruzalem als stedentrip

Reismeisje 09 maart 2014

Jeruzalem stedentrip

De laatste jaren is het hippe Tel Aviv in Israël echt in opkomst als stedentrip. Het is er nu veel veiliger dan een decennium geleden, het is er bijna altijd mooi weer, ligt aan zee en je vindt er echt de meest trendy barretjes, clubs en discotheken. Juist daarom hebben wij ’t eigenlijk links laten liggen tijdens onze reis door Israël en de Palestijnse gebieden…Ik heb ’t niet zo op die überhippe en toeristische plekken :-). Jeruzalem daarentegen is een ander verhaal! Natuurlijk vind je hier erg veel toeristen, maar de stad heeft een soort authentieke charme weten te houden, waardoor ik er echt verliefd op ben geworden. Als een korte kennismaking met het Midden-Oosten je wel iets lijkt, zou ik zeker een stedentrip naar Jeruzalem overwegen.

Waarom?

Omdat Jeruzalem gewoon echt zo supermooi is en er zo ontzettend veel te zien is. Wij zijn er tijdens onze trip 4 dagen geweest en waren non-stop in de benen. En ik zou er nog wel weer 4 dagen heen kunnen, serieus! Je kunt letterlijk een deel van de Bijbel beleven in Jeruzalem; van de tempel van Salomon tot de Olijfberg, de ruimte waar het laatste avondmaal plaatsvond en de plek waar Jezus is gekruisigd; het is allemaal in Jeruzalem te vinden. Maar zelfs als je niets met religie hebt, blijft Jeruzalem een bijzondere stad. Zo is het Holocaust Museum echt de moeite, moet je een keertje Sabbat bij de Klaagmuur hebben meegemaakt en is de Rotskoepel een sprookjes gebouw. Je merkt; ik ben echt enthousiast over Jeruzalem :-).

Kosten?

Wij gingen rond oud & nieuw, wat op zich een redelijk dure periode is. Jeruzalem is qua prijsniveau wel een beetje vergelijkbaar met Nederland, misschien ietsje goedkoper. We hebben in elk geval een retour ticket geboekt via Tix voor €180. Geen geld vind ik zelf :-). We vlogen met Air Serbia en hadden een korte tussenstop in Belgrado; beviel heel prima! Het vliegveld Ben Gurion bevindt zich tussen Tel Aviv en Jeruzalem in; vanaf het vliegveld rijden regelmatig kleine mini-busjes voor 60 shekel (ongeveer €12) heen en weer naar Jeruzalem. Het ritje is ongeveer 45 minuten en je wordt voor je hotel af gezet.
Wij sliepen in het Jerusalem Hostel aan Jaffa Road, dichtbij de oude stad van Jeruzalem. Een overnachting in een double inclusief simpel ontbijt kost €50, goede deal toch? Tja en verder kun je het zo duur maken als je wilt natuurlijk. Als je gewoon af en toe kiest voor een falafel bij een straatstalletje en niet te veel bier of wijn besteld, valt ’t allemaal dik mee. En alle bezienswaardigheden, op het Holocaust Museum na, zijn gratis :-)!

Lijkt Jeruzalem als stedentrip jou iets? Ik ben benieuwd!

 

@Israël @Midden-Oosten #reizen #stedentrip #budget #reistips #israel #jeruzalem

4 reacties

 • Sandra

  09 maart 2014 om 20:20

  Wat een gave bestemming! Iedereen kent Jeruzalem (althans, dat denk ik), maar niemand bezoekt het ook echt. Onwijs leuk, ik ga hem op mijn wishlist zetten (die inmiddels dikker is dan de Bijbel zelf....)!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   10 maart 2014 om 08:16

   Doen doen doen :-)!

 • Yvon

  10 maart 2014 om 13:48

  Kom maar op met die tickets! Ik ben wel overtuigd nu.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Yvon

   11 maart 2014 om 07:45

   Haha, goed zo ;-)!

 • Reismeisje | Reisplannen voor rond de Kerst | Reismeisje

  21 oktober 2014 om 06:50

  […] weg geweest. Met vrienden naar een bungalowpark, Costa Rica en afgelopen jaar oud & nieuw in Jeruzalem. Dit jaar zal het toch wat anders verlopen, want de reis die we in gedachten hadden was toch wel […]

  Beantwoorden

 • Marinka

  25 juni 2016 om 23:40

  Heey! Ik wil hals over kop een stedentrip naar Jeruzalem doen en toen kwam ik bij dit artikel terecht. Altijd al eens naar Israël gewild en na mijn backpack actie door Azië dacht ik; ik ga gewoon alleen! Maaar kan je vanuit Jeruzalem bijvoorbeeld ook een dagtripje maken naar Betlehem? Dat maakt alleen reizen namelijk altijd iets makkelijker en veiliger. Ik hoor graag wat tips en tricks ;)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.