Interview met reisfan Veerle van Travel Diaries + winactie!

Reismeisje 14 december 2014

Vaste lezers van Reismeisje weten dat ik regelmatig andere reisfans en bijzondere mensen die iets met reizen hebben interview. Vandaag een inspirerend interview met Veerle, oprichtster van Travel Diaries. Ennnnn, een superleuke winactie  :-) !


Travel Diaries Veerle  

Wie ben je en wat heb je met reizen? 
Ik ben Veerle (27): de oprichter van Travel Diaries, freelance tekstschrijver en reisjournalist. Reizen is wat ik het allerliefste doe! Toen ik op mijn vijftiende voor een jaar naar Brazilië ging met een uitwisselingsprogramma heb ik de smaak te pakken gekregen. Het jaar daarop zat ik in Costa Rica, kort daarop Thailand, Maleisië, Singapore… eigenlijk ben ik daarna nooit meer gestopt. Reizen is inmiddels een vast onderdeel van mijn leven geworden: naast dat ik zelf zoveel mogelijk probeer te reizen, ben ik als reisjournalist regelmatig op pad voor National Geographic Traveler. Daarnaast schrijf ik wekelijks voor verschillende online reismagazines.


Je bent Travel Diaries begonnen; een web-applicatie om je eigen reisdagboek te maken. Hoe ben je op dat idee gekomen? 
Ongeveer drie jaar geleden ging ik eindelijk weer voor een wat langere tijd op reis: vier maanden naar Zuid-Amerika. Ik wilde toen heel graag een dagboek online bijhouden, op de manier zoals het er ook geprint uit zou komen te zien. In eerste instantie zocht ik iets waar ik alleen tekst in zou kunnen zetten, alhoewel het me toen al leuk leek als je er ook foto’s en routekaarten in zou kunnen voegen. Ik kwam uit op fotoboekenservices, die met name gericht zijn op foto’s en niet op tekst, en blogs: de vaak weinig creatieve vrijheid bieden om een boek in te richten naar eigen smaak. Toen besloot ik dat ik het zelf op wilde gaan zetten en drie jaar later is Travel Diaries gelanceerd!


Travel Diaries voorbeeld

Wat hoop je met Travel Diaries te bereiken? 
Verschillende dingen eigenlijk. Mijn eerste doel was een gemis in de reismarkt opvullen: iets creëren waar naar mijn idee behoefte aan was en daarmee reizigers een betere tool geven om hun reizen mee bij te houden, te delen en te bewaren. Dat doel heb ik voor mezelf al bereikt: Travel Diaries staat nu en wordt goed gebruikt! Het volgende doel is Travel Diaries steeds verder uit te bouwen. We willen aankomend jaar een offline app gaan bouwen en de functionaliteiten van de site verbeteren. Uiteindelijk zou ik graag de nieuwe waarbenjij.nu van de wereld willen worden. Zodra we wat meer inkomsten uit Travel Diaries halen zou ik graag projecten op willen zetten in het buitenland om mensen mee te helpen: bijvoorbeeld schooltjes bouwen en kinderen van de straat houden. Dat is altijd een droom van me geweest.


Van welke reis heb jij jouw laatste reisdagboek gemaakt? Wat vond je van die reis? 

Van mijn reis naar IJsland! Als Digital Nomad voor National Geographic mocht ik tien dagen naar IJsland om in mijn eentje met een fourwheeldrive het eiland rond te gaan. Ik deed daar live verslag over op de blog, via Facebook en Twitter. Na afloop heb ik al mijn blogs in een dagboek geplakt. Ik moet hem alleen nog wel even afmaken. De reis zelf was echt waanzinnig! IJsland stond al lang op mijn verlanglijstje en heeft al mijn verwachtingen overtroffen: gletsjers, ijsmeren, vulkanen, kokende modderpoelen, ontelbaar veel watervallen… het landschap is daar echt ongekend mooi!


Travel Diaries Veerle 1

Wat is jouw meest favoriete reismomentje tot nu toe? 
Oeh, dat is een lastige! Ik heb er heel veel, maar de eerste die nu in me opkomt is een driedaagse tocht naar de krater van de Quilotoavulkaan in Ecuador. Ik was samen met een Canadees meisje. We hiketen zo’n zeven uur per dag en sliepen in kleine hostels en gasthuisjes in the middle of nowhere. We kwamen super toffe mensen tegen onderweg, waar we een deel van de tocht mee hebben afgelegd. De natuur op de weg erheen is al fantastisch, maar de krater van de Quilotoavulkaan was het mooiste dat ik ooit had gezien. Middenin de krater ligt een fel groenblauw meer, waar je helemaal naar kunt afdalen. De paden naar beneden zijn van heel fijn zwart aszand, waarlangs felgele en paarse bloemen staan. De binnenkant van de krater is groen begroeid. De contrasten en kleuren zijn zo mooi… een magische plek!


Heb je nog tips voor andere reizigers? 
Ga reizen, zoveel je kan en zover je kan! Ik hoor zoveel mensen zeggen dat ze willen reizen, maar vaak komt het er niet van. Boek een ticket, koop een Lonely Planet en ga een nieuwe plek ontdekken. Plan niet teveel van tevoren: dat geeft je alle vrijheid om weg te gaan wanneer je wil en te blijven op een plek zolang je wil. Soms vallen plaatsen tegen en soms overtreffen ze alle verwachtingen. Dat geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid. En mijn laatste tip: vergeet geen reisdagboek bij te houden  ;-) !


Travel Diaries voorbeeld 2

Winactie. 
Weet je wat nu het superleuke is?? Ik mag van Veerle 3 vouchers weggeven om gratis jouw reisdagboek af te kunnen drukken! Te gek toch?! Laat in reactie op dit artikel weten welke reiservaring jij graag in een reisdagboek vast zou leggen en waarom. De 3 meest originele reacties winnen een gratis voucher! Deze actie loopt tot en met 17 december 2014 en de winnaars ontvangen schriftelijk bericht.

#Inspiratie #reizen #interview #travel diaries

24 reacties

 • Carpe Diem

  14 december 2014 om 09:08

  wat een leuk interview! En weer een leuke winactie! Ik zou een reisdagboek maken van onze reis naar Bali. Voor m'n vriend was dit de eerste keer buiten Europa en dus best spannend ;-).

  Beantwoorden

 • juliette

  14 december 2014 om 09:10

  Normaal gesproken zit ik met de kerst in Azië, zon, strand, lekker eten, bijzondere culturen. Thailand, Cambodja, Vietnam.. Het liefst zo ver mogelijk
  Dit jaar, as vrijdag, ga k voor het eerst samen met mijn vriend kerstmis vieren bij zijn familie in het noorden van Engeland. Ter ere daarvan gaan we een roadtrip maken door de UK. We beginnen in Bournemouth, het zuiden van Engeland, reizen door naar Wales, vervolgens dus de kerst In Liverpool, een kleine citytrip in Edinburgh en dan heerlijk uitwaaien in de Highlands. Het zou natuurlijk superleuk zijn als k deze herinnering zou mogen vastleggen in een Traveldiary. Hoe dan ook.. Tis weer heel wat anders. Heb er in elk geval zin in. Pubs, cottages, fireplaces en heel veel engelse en Schotse humor. Lachen!!

  Beantwoorden

 • Thessa

  14 december 2014 om 09:18

  Het lijkt mij geweldig om een dagboek te maken van onze aankomende reis naar Sri Lanka. Van onze eerste twee reizen naar Thailand en Japan was ik een foto album aan het maken, maar toen is de computer gecrasht en weg vakantiefotos

  Beantwoorden

 • Lisanne Kramer

  14 december 2014 om 09:19

  Wat een leuk interview met Veerle! Een tijdje geleden maakte ik al kennis met haar site en was ik zo blij met de mogelijkheid voor het maken van een mooie travel diary! Ik ben vorig jaar voor het eerst in mijn eentje naar het buitenland geweest: Zuid-Afrika! Ik maakte daar zoveel dingen mee dat ik het van mij af moest schrijven om grip te krijgen op mijn gedachten en natuurlijk om later zoveel mogelijk ervaringen te herinneren. Het opschrijven is gelukt, nu nog een mooi boek! Ik als reisfan ( of zeg liever reisgek, want het is een verslaving ) ben alweer hard aan het sparen voor mijn eerste solo backpackreis ( NZ, Australië en Bali ) in maart. Zoals veel reizigers misschien zullen herkennen, draai ik elke eurocent nu om. Deze voucher zou dus heel welkom zijn! Eindelijk mijn reisdagboek op de boekenplank!

  Beantwoorden

 • Dayenne van Boxtel

  14 december 2014 om 09:21

  Al een tijdje zit ik na te denken over een reis als au pair naar Amerika of Australie. Het lijkt mij geweldig om hier een dagboek over bij te houden, aangezien ik in januari de stap ga zetten om dit doel te behalen. Maar eerst in september nog lekker terug naar de kindje in zuid-afrika waar ik 2 jaar geleden 4,5 maanden voor heb gezorgd tijdens mijn buitenlandse stage! Ook over die avonturen zou ik een dagboek vol kunnen schrijven!!

  Beantwoorden

 • Linda Gijsen

  14 december 2014 om 09:53

  In maart ga ik samen met mijn vriend 3 weken naar cambodja. Het lijkt me geweldig om hier een mooi reisdagboek van te hebben! Normaal stuur ik om de paar dagen een email met foto's als update naar familie en vrienden. Ik heb al vaker gedacht dat het me fantastisch lijkt als je die na thuis komst zou kunnen bundelen als een soort boekje.

  Beantwoorden

 • Hilde

  14 december 2014 om 09:56

  Mijn ultieme droom was om naar de gorilla's te gaan in Oeganda. In de zomer van 2013 is dit werkelijkheid geworden. Dit was een ultieme ervaring! De hele reis staat op papier beschreven, maar ik zou hier heel graag een digitaal dagboek van maken.

  Beantwoorden

 • Sanne

  14 december 2014 om 10:22

  Super gave winactie! In februari 2015 vertrek ik voor een jaar naar Australië. Dit is de eerste keer dat ik zo lang ga backpacken (best wel een klein beetje spannend ☺️) en ik wil natuurlijk dingen delen met familie/vrienden thuis. Daarnaast wil ik ook graag al m'n verhalen en foto's in een boek verwerken. Travel Diaries is hier ideaal voor!

  Beantwoorden

 • Tikva

  14 december 2014 om 10:24

  Wat een goed idee, ik schreef vaak met de hand een dagboek en dat is zo leuk om na te lezen alleen heeft jammer genoeg geen foto's. Ik zou een dagboek willen maken voor onze dochter over de reis naar Panama die we in januari wil maken. Hoewel ze genoeg foto's heeft van zichzelf zoals "hier ben je als baby bij het vrijheidbeeld" kan ze deze reis ook echt meer interactie hebben. Denk dat het voor haar later heel leuk is om te lezen en te zien, hier zag je een aap en dit deed je.

  Beantwoorden

 • Nouschka

  14 december 2014 om 10:33

  Ik ga aankomende zomer interrailen door Duitsland en Scandinavië en daar zou ik heel graag een reisdagboek van willen maken. Ik schrijf al heel mijn leven, en alhoewel ik geen heel getalenteeed fotograaf ben vind ik dat foto's soms meer zeggen dan 1000 woorden ;). Mijn vader heeft een soortgelijke reis door Scandinavië zelf gemaakt op mijn leeftijd en na zijn verhalen ben ik zo enthousiast geworden dat ik het zelf ook allemaal wil zien en beleven. Een naslagwerk daarvan maken lijkt me dan perfect!

  Beantwoorden

 • Fleur de Klerk

  14 december 2014 om 10:47

  Wat een leuk en inspirerend interview! Zoals jullie ben ik ook verliefd op de wereld én op reizen. Wanneer ik een reis plan en onderweg ben, ben ik de gelukkigste vrouw op de wereld. Ondertussen heb ik al heel wat reizen gemaakt en staat serieus bovenaan mijn to-do-list de volgende actie: fotoboeken maken! Helaas helaas loop ik echt al jaren achter!!!! Deze voucher zou me zo helpen, de welbekende *stok achter de deur*. Als ik win zou ik voor mezelf moeten kijken van welke reis ik het dagboek zou maken: westcoast USA, Thailand, fietstocht naar France, surftrip Portugal, partyweek Ibiza, holidays in NY&Florida of mijn twee aankomende reizen: kitesurfen in Bonaire of een maand door Noorwegen trekken. Misschien dat je mij kan helpen ;-) Mocht ik de voucher niet winnen zal ik tóch mijn eerstkomende boek via Travel Diaries gaan maken, éindelijk een applicatie die reisverhalen én foto's én routekaarten samenvoegt!!! Ik ga duimen!!! Liefs Fleur

  Beantwoorden

 • Rianne Noordman

  14 december 2014 om 10:52

  Wat een leuk interview en leuke win actie!
  Ik zou graag een reisdagboek van onze komende reis naar West Canada bij houden. Had Travel diaries een tijdje geleden al ontdekt.
  Op reis houd ik altijd een dagboek bij gewoon ouderwets geschreven in een schriftje. Een heerlijke manier om de ervaringen van die dag te laten bezinken en herbeleven. Ook gebeurd er op reis vaak zo veel ik vind het bijhouden van een dagboek ook een goede manier om me nog extra bewust te worden van de genietmomentjes.
  Ik probeer dit dagboek altijd een beetje te verwerken in het fotoboek van de reis, maar de meeste programma's zijn hiervoor niet optimaal. Travel Diaries is voor mij dus een echte uitkomst!

  Beantwoorden

 • Maud

  14 december 2014 om 10:56

  Wauw, wat leuk! Dit zou ik heel graag willen winnen aangezien ik volgend jaar voor ongeveer 7 maanden naar Nieuw-Zeeland ga!!

  Beantwoorden

 • Leonie

  14 december 2014 om 11:00

  Weer een superleuke post! Ik was een tijdje geleden aan het Googlen op reisdagboeken en online blogs en toen kwam ik Travel Diaries tegen. Ontzettend origineel en precies wat een reiziger nodig heeft inderdaad! Ik ga begin februari voor 3 maanden naar Nieuw Zeeland en of ik nu win of niet, mijn Travel Diary gaat er sowieso komen! :-D

  Beantwoorden

 • Justine

  14 december 2014 om 12:06

  Het lijkt mij de perfecte combinatie van tekst en foto voor een mooi reisdagboek. Ik zou het graag willen maken van mijn vorige reis met de transmongolië Express, maar ook heel graag van mijn komende reis naar Australië en Nieuw-Zeeland!

  Beantwoorden

 • Nies Cools

  14 december 2014 om 12:31

  Tof artikel! Ik zou een reisdagboek bij houden over mij volgende reis naar Zuid-Amerika die er aan komt in de lente van 2015. Dan ben ik eindelijk op alle werelddelen geweest!

  Beantwoorden

 • Jaimy

  14 december 2014 om 14:19

  Wauw wat een leuke winactie! Ik zou heel graag een reisdagboek willen maken van de reis die ik dit jaar ga maken naar Indonesië (Java en Sumatra). Mijn familie komt hiervandaan en ik ga er voor het eerst heen. Het lijkt me bijzonder om de ontmoeting met mijn familie vast te leggen en natuurlijk de prachtige cultuur en natuur die Indonesië te bieden heeft.

  Beantwoorden

 • Sonny

  14 december 2014 om 19:18

  Fantastisch leuke actie!, 5 juli reis ik 4 weken af naar Kenia voor een sportontwikkelingsproject. Samen met andere studenten beheren wij het Pamoja Kenya project van de HvA. Via het organiseren van sponsorlopen, feesten, verkoop-activiteiten en het inzamelen van sportspullen proberen wij zoveel mogelijk geld en materiaal mee te nemen naar Kenia om daar in Eldoret het gebouw af te bouwen met ons eigen ingezamelde geld. Wij zijn inmiddels de 4de generatie en wij hebben het in eigen hand om komend jaar het clubhuis voor A-step (plaatselijke organisatie) af te bouwen en met de plaatselijke jeugd een fantastisch sportieve ervaring op te doen. Het zou ontzettend gaaf zijn om een reisdagboek te laten maken met foto's van sportende, dansende en lachende kinderen die aan de hand van verhalen kracht worden bijgezet. Op deze manier hoop ik de volgende generatie Pamoja Kenya-gangers te motiveren en een compleet beeld te kunnen geven over hoe deze weken eruit gaan zien.

  Beantwoorden

 • Roos

  14 december 2014 om 19:18

  Toffe winactie! Ik zou graag een reisdagboek willen maken van mijn reizen naar Australië, ik ben er inmiddels drie keer geweest en denk er nog iedere dag aan! Met reizen ontdek je niet alleen het land waar je naartoe gaat, maar ook jezelf! Je leert je grenzen te verleggen (letterlijk en figuurlijk), om te gaan met tegenslagen en je wordt er heel zelfstandig van! En uiteraard ontdek je heel veel mooie plekjes van de wereld en verschillende culturen!

  Beantwoorden

 • Jeroen

  15 december 2014 om 09:50

  Natuurlijk zou ik dit willen winnen en doen!
  Een papieren verslag maak ik sowieso altijd al de laatste jaren. En ik ga dit zeker doen van de reis die we donderdag gaan beginnen to the end of the world and beyond.
  Mooier is nog dit ook digitaal te hebben en uiteindelijk met mooie foto's (doorgeslagen hobbyfotograaf) in je hand te kunnen houden.
  Ik kijk er nu al naar uit mijn gedachten en mijmeringen aan het dagboek toe te vertrouwen terwijl we in de wateren bij Antarctica rondzeilen en de ontberingen van de Drake oversteek in een 22 meter zeiljacht in detail zowel op beeld als op papier na te kunnen lezen. 4 weken Antarctica en een aantal dagen Vuurland moet gewoon een mooi plekje krijgen in de boekenkast, het moet gewoon gedeeld worden om anderen enthousiast te maken en ik wil het graag zelf zo vaak mogelijk kunnen herbeleven.
  Dus ja, ik zou dit heel graag doen :-)

  Beantwoorden

 • Anne-Sietske

  15 december 2014 om 10:11

  Ik zou graag onze reis in Australië willen vastleggen in zo'n gaaf boek! Ik heb mijn vriend vorig jaar met nieuwjaar ontmoet in Sydney en zijn vanaf toen onafscheidelijk geweest, we sliepen in zijn auto en hebben zo gereisd. Toen het geld op was zijn we appels gaan plukken om vervolgens ons hardverdiende geld uit te geven in zuid Oost Azie. Oh en reizen zijn we niet verleerd, deze zomer gaan we naar de Filippijnen!

  Beantwoorden

 • Kirsten

  15 december 2014 om 15:50

  Wauw, op je 15e al een jaar naar Brazilie.. Hoe gaaf! Respect.. Ik zou graag een dagboek willen maken van onze reis naar Azie.. Bijna zes maanden genoten wij van prachtige mensen, de natuur, heerlijk eten, mooie stranden en leerden we verschillende culturen kennen. Een tijd om nooit te vergeten! Uiteraard alles opgeschreven, maar deze prijs zal de herinneringen helemaal compleet maken!

  Beantwoorden

 • Denise

  16 december 2014 om 20:33

  Toevallig scroll ik langs en lees dit artikel en voel me aangesproken om toch een kansje te wagen om dit eventueel te winnen.
  Ik ben nu een alweer aantal maanden thuis van een half jaar backpacken door ZO Azie en heb in Laos ook mijn vriend leren kennen. Aankomend voorjaar zal ik dan ook gaan emigreren(!!) naar hem in Israel. En graag wil ik dan een dagboek hiervan gaan bijhouden. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn familie en vrienden in Nederland.
  En ook meteen als naslagwerk om elk jaar aan te tonen in Israel dat ik daar ben vanwege mijn relatie en niet voor iets anders ;)

  Ontzettend leuke actie en ik houd mn vingers gecrossed ;)

  Beantwoorden

 • Denise

  16 december 2014 om 20:34

  Correctie: Fingers crossed*

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.