Interview met Thailand reizigers Sander & Mariska

Reismeisje 18 december 2014

  Tips Thailand 1 (2)

Een poosje geleden interviewde ik Sander & Mariska van Tips Thailand. Ze stonden toen op het punt om een jaar lang naar Thailand te gaan. Wat een avontuur! Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en was ik benieuwd hoe het met ze gaat :-) . En natuurlijk naar hun lokale Thaise tips!


JULLIE ZIJN NU 3 MAANDEN IN THAILAND, VERTEL: HOE BEVALT HET?

Goed. Echt heel goed! Thailand is zo'n bijzonder land. We waren van tevoren bang dat we Thailand na een paar maanden wel zat zouden worden, maar dat is absoluut niet het geval. Iedere dag ontdekken we weer nieuwe dingen, hoe klein ze ook zijn. Vandaag liet een Thais vrouwtje op de lokale markt ons allerlei boontjes proeven. Klinkt niet zo bijzonder? Daar kunnen we juist ontzettend van genieten! Momenteel huren we, 30 dagen, een prachthuisje aan de rustige zuidkust van Koh Samui. Het is een 100 jaar oud Chinees huisje die we huren voor €19 per dag! Met prachtige houten vloeren, muren en schuifpanelen. Alles staat scheef, alles kraakt, echt een huis met karakter. We hebben Thaise buren, zitten op twee minuten loopafstand van het strand en de scooter staat voor de deur. Ook staan de feestdagen voor de deur, dat is wel even lastig. We missen onze vrienden en familie in Nederland. Natuurlijk, je kunt appen, chatten en skypen, maar dat is anders dan elkaar daadwerkelijk zien. Maar met kerst en oud & nieuw zijn we gelukkig nog in ons huurhuisje en kunnen we ons eigen kerstdiner maken en misschien wel een nep-kerstboompje opzetten!


WAT VINDEN JULLIE DE MEEST ONONTDEKTE PLEKKEN IN THAILAND?

Wij willen met Tips Thailand ook afwijken van de 'normale' route. We willen je meer laten zien dan de hoogtepunten die je met honderden andere toeristen moet delen. En toegegeven, daar is helemaal niks mis mee. Wij zijn ook te vinden op de Khao San Road, in Chiang Mai of op het welbekende Railay Beach. Maar wij hebben ook zoveel dingen gezien waar nog weinig toeristen van af weten en die willen we nu graag met jullie delen. We hebben een kleine top 5 gemaakt!
1. Drie dagen hiken door Thung Yai.
Bewapend met privé gids maakten wij een onvergetelijke tocht door de onvergeeflijke jungle van Thung Yai. Banjerend door de modder, ploeterend door jungle rivieren, klauterend over honderden (ja honderden!) watervallen baanden wij ons een weg door deze groene hel. We maakten uren van wel 9 uur per dag waarna we moegestreden arriveerden in een verborgen jungle dorpje waar we sliepen bij het Karen-volk. We kookten ons eten op een kampvuurtje en sliepen op rieten matjes onder twijfelachtige klamboes. De mensen waren ontzettend lief en gastvrij. We deelden Hollandse zoute drop uit, je had hun gezichten moeten zien! Daarvoor in de plaats kregen wij 'beatle nuts', die -wat later bleek- een verdovende werking bleken te hebben... Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten en werkelijk geen één toerist te bekennen. Een te gekke video vind je hier.


songkhla-meer1

2. Het meer van Songkhla.
Kortgeleden werden we ontvoerd door een Fransman die al meer dan 20 jaar in Thailand woont. Hij moest en zou ons het Songkhla meer laten zien in het zuiden van Thailand. Nietsvermoedend stapten we in een longtailboot, terwijl de zon langzaam onder ging. Het meer was kraakhelder, wat betekende dat je bodem zag met duizenden prachtige waterplanten terwijl de eindeloze wolkenluchten op het water werden geprojecteerd. Talloze exotische vogels vlogen ons om de oren terwijl waterbuffels opzoek gingen naar hoger gelegen grond. Tot slot kwam er een prachtige sterrenhemel tevoorschijn die ons sprakeloos liet. Hier hebben we een mooie video geplaatst.
3. Wat Umong in Chiang Mai.
Ja zelfs in het toeristische, maar ó zo geweldige, Chiang Mai zijn er onontdekte plekken. Tijdens de 'Sunday Walking Street' zagen we een ansichtkaart waar een afbeelding te zien was van een Boeddhahoofd omgeven door mos. We waren betoverd en vroegen de verkoper waar dit was. Een dag later zagen we het beeld met eigen ogen. Maar niet alleen het beeld maar het hele tempelcomplex oversteeg onze verwachtingen. Er waren drie mysterieuze tunnels die met elkaar in verbinding stonden, je kon er -gebukt- doorheen lopen met op elke uithoek een paar beelden die prachtig werden verlicht. Een klein trappetje leidden ons naar buiten waar een enorme Chedi bovenop het tunnelcomplex te zien was. Een magische plek die maar amper wordt gevonden door toeristen. Houd een rode taxi aan en vraag naar de 'forest temple' zoals deze tempel ookwel bekend staat!
4. Kamperen op een onbewoond eiland: Koh Rok.
Ondanks dat het soms droevig is gesteld met het internet, volgen we iedere week Expeditie Robinson. We lieten ons dus geheel inspireren en kwamen op het idee om te gaan kamperen op een onbewoond eiland. En op Koh Rok, provincie Krabi, hebben we twee nachtjes in een tent doorgebracht op dit prachtige eiland. Dat betekende uitgestrekte witte stranden voor ons he-le-maal alleen! Je kon vanaf het strand snorkelen tussen de meest prachtige en kleurrijke tropische vissen. Echt een aanrader voor iedereen die het paradijs voor zichzelf wilt hebben!
5. Onderwater tempels van Sangkhlaburi.
In het westen van Thailand tegen de grens van Myanmar vind je Sangkhlaburi. Tientallen jaren geleden is hier een dam gebouwd waardoor veel land onderwater is komen te staan. Niet alleen land maar ook tempels werden verzwolgen door het water of compleet afgesloten van de buitenwereld. Onze niet-Engels-sprekende gids nam ons mee met de boot. We voeren langs ondergelopen tempels en bezochten de Wat Samprasob, die delen van het jaar onderwater staat. Het was een verbazingwekkend mooi gezicht, terwijl alle muren eigenlijk op instorten stonden. Tot slot meerden we aan op de grens van het meer en de jungle. De gids wenkte ons mee te komen. Twijfelachtig glibberden we op onze teenslippers achter hem aan. We kwamen terecht in een vervallen tempel waar de jungle de baas was. Slangen, muggen, spinnen en allerlei andere insecten hielden er de wacht. Er was nog een machtig mooi Boeddhabeeld te vinden, echt geweldig!


Tips Thailand 2

WELKE ROUTE HEBBEN JULLIE TOT NU TOE AFGELEGD?

Na ons begin in Bangkok zijn we beetje bij beetje naar het noorden gereisd. Af en toe een uitstapje naar de grens bij Myanmar, waar we uiteindelijk in het uitermate relaxte Chiang Mai belandde. Hier bleven we ruim twee weken voordat we met het vliegtuig naar het zuidelijke Krabi vertrokken. In het zuiden hebben we een aantal verrassend mooie tropische eilanden en stranden ontdekt. De komende twee maanden zijn we nog wel even bezig met het ontdekken van stranden en eilanden. Niet verkeerd hoor!


WAT WAS HET MOOISTE REISMOMENT TOT NU TOE?

Het mooiste is eigenlijk dat we beseffen dat we compleet vrij zijn. We kunnen gaan en staan waar we willen. We hebben geen huis meer, geen huur of hypotheek, geen auto, geen baan, geen retourticket terug naar Nederland, helemaal niets. Soms vergeten we dat wel eens, maar er zijn genoeg moment wanneer we dat maar al te goed beseffen.


WAAR ZAL JULLIE EERST VOLGENDE STOP ZIJN?

We blijven tot en met 3 januari 2015 op Koh Samui. Daarna willen we wel een keer een Fullmoonparty meemaken op Koh Pangan! Er staan nog meer dan tien eilanden op de planning, maar er is nog zoveel meer te zien en te ontdekken. We kunnen hier nog jaren rondreizen en elke keer weer nieuwe dingen ontdekken, daar zijn we echt van overtuigd! Alleen jammer dat de portemonnee op een dag leeg raakt...  

Nou, Sander & Mariska vermaken zich dus wel :-) . Wat een te gekke ervaring moet dit zijn! Wil je graag wat meer van ze weten of wil je ze graag op de voet volgen? Dat kan via hun blog.

@Azië @Thailand #Inspiratie #reizen #Azie #Thailand #interview

3 reacties

 • Evelyn - Style Spy

  18 december 2014 om 10:02

  Ohh dat huisje klinkt fantastisch! !9 euro per dag #droom

  Beantwoorden

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  18 december 2014 om 10:21

  Wat een supertip om te gaan kamperen op een onbewoond eiland! Heel gaaf, ik ga dit leuke koppel volgen :)!

  Beantwoorden

 • Ester

  18 december 2014 om 12:50

  Nice, leuk om in de gaten te houden :-) Wat een vrijheid!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.