Interview met reisblogger Sofie

Reismeisje 16 november 2014

Regelmatig post ik leuke, inspirerende interviews met mede reisfans. Superleuk om al die leuke reisverhalen van anderen te lezen toch?! Vandaag een interview met reisblogster Sofie van Wonderful Wanderings. Neem zeker eens een kijkje op haar blog als je van frisse, authentieke en avontuurlijke reisverhalen houdt!

Sofie 1

Wie ben je en wat heb je met reizen?
Ik ben Sofie, nog even 27 jaar oud en ik woon al mijn hele leven in België. Mijn ouders hebben mij, en later ook mijn broertje, meegenomen op reis sinds we heel klein waren. Eerst was dat naar de typische vakantiehotels, maar toen we wat ouder werden, trokken ze met ons naar Egypte, New York en andere bestemmingen waar meer te ontdekken viel dan het zwembad en de Kids Club. Alleen reizen mocht ik pas vanaf mijn 18e en toen die verjaardag naderde, boekte ik dan ook meteen een reisje naar Barcelona. Samen met een vriendin verbleef ik een week lang in een kamertje in de kelder van een hostel, zowat de grootte van een kast (het kamertje, niet het hostel), maar we hadden een ongelooflijke tijd. We leerden zoveel andere reizigers kennen en trokken er samen maar ook op ons eentje op uit. Hoewel ik daarvoor al erg graag reisde, denk ik dat die eerste ouderloze reis de passie pas echt heeft doen opwaaien.


Je hebt een eigen reisblog, Wonderful Wanderings; waarom ben je daarmee begonnen?
Als tiener verslond ik regelmatig een boek en essays schrijven was het beste huiswerk dat ik kon krijgen. Later ging ik Taal- en Letterkunde studeren en mijn eerste echte (lees: niet studenten-) job was bij het persagentschap Belga. Ik ben dus altijd erg met taal bezig geweest en wilde ook al langer iets van mezelf creëren. Na een zoveelste citytripje wist ik eindelijk wat dat "iets"' moest zijn: een blog. Ik hield van reizen en ik hield van schrijven, dus waarom de twee niet combineren? Verder merkte ik dat de mensen rondom mij vaak verbaasd waren als ik er weer eens op uit trok. Ze dachten dat ik meer vakantie kreeg dan zij of een hoger loon had, wat natuurlijk niet waar was. Men Wonderful Wanderings wil ik tonen dat reizen ook best te combineren valt met een heel gewone full time job.

Wat is je meest favoriete reisbestemming en waarom?
Los Angeles (de county, niet alleen de stad). Ik trok er nu al twee maal naartoe en hoewel ik de tweede maal vreesde dat het nooit zo geweldig kon zijn als de eerste maal, was het een fantastische reis. Het klimaat is er geweldig, het aanbod is er heel divers (strand, natuur, stad) en er hangt een erg optimistische sfeer. Wanneer je daar bent, heb je echt het gevoel dat je alles kan bereiken wat je maar wil en er niemand die je zal uitlachen als je hen vertelt dat je schrijver, danser of acteur wilt worden. Dat kan daar nu eenmaal. De mensen zijn er ook erg vriendelijk en open. Meermaals werden ons out of the blue tips gegeven over wat we moesten bezoeken of knoopten mensen een gesprek met ons aan. Uiteraard is het leven er ook hard en is er een inkomstenkloof, maar alle mensen die ik ontmoette leken positief tegenover het leven te staan.

Sofie 2

Welke 5 landen staan bovenaan je bucketlist?
Schotland, Thailand, Malta, Australië en Japan. Dat zijn landen waar ik nog niet geweest ben, maar er zijn er ook wel wat waar ik wel al geweest ben en die ik erg graag verder zou verkennen, zoals Canada.


Hoe reis je zelf het liefste?
Het hangt een beetje van de bestemming af, maar ik ben graag vrij om zelf te kiezen waar ik wanneer naartoe ga en hoe lang ik ergens blijf. Erg gestructureerde groepsreizen zijn dus niet zo mijn ding, al zie ik daar voor sommige landen wel het voordeel van in. Ik reis niet erg budget, maar zeker ook niet luxueus. Vroeger koos ik haast altijd voor een privé-kamer in een hostel terwijl ik nu meestal op zoek ga naar een appartementje. Tenzij ik natuurlijk een blogreis maak, dan zit er al eens een hotel tussen dat ik zelf niet zou kunnen betalen. Als vervoer vind ik het erg fijn om ter plekke een wagen te hebben, vooral als je een wat groter gebied wil verkennen. In steden is een wagen natuurlijk absoluut niet handig. Dan wandel ik liever, of neem ik de metro als die er is. Verder vind ik het erg belangrijk het lokale eten te proeven en met mensen van daar te kunnen praten om me een beter beeld te vormen van een plek.


Wat is de eerst volgende reis die op de planning staat?
Momenteel is het even kalm tot na Nieuwjaar, maar in januari vertrek ik voor enkele dagen op skireis naar Frankrijk. Ik skiede dit jaar pas voor het eerst, dus ik ben benieuwd of ik er nog iets van onthouden heb!


Welke tips heb je voor beginnende reizigers?
Het is belangrijk om nieuwe dingen te proberen, maar doe de eerste keren vooral waar je je goed bij voelt. Iedereen heeft zijn eigen manier van reizen en het is belangrijk dat je die voor jezelf ontwikkelt.

#Inspiratie #reizen #backpacken #bucketlist #interview

3 reacties

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  16 november 2014 om 10:46

  Wat heerlijk als je ouders je al zoveel van de wereld hebben laten zien. Ik ging kamperen in Frankrijk, wat natuurlijk ook erg leuk is als kind, maar wel van een ander kaliber dan New York of Egypte ;).

  Beantwoorden

  • Marcella Stéphanie | Expeditie Aardbol

   24 november 2014 om 22:28

   Ik zat in Duitsland of Nederland als kind, erg herkenbaar dus!

 • Caro

  16 november 2014 om 21:37

  Leuk! Los Angeles klinkt geweldig!

  Beantwoorden

 • Marcella

  24 november 2014 om 22:27

  Gave blog die ik nog niet ken, ik kom Sofie volgen! :-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.