Interview met wereldreiziger Linda

Reismeisje 21 september 2014

Sommige mensen hebben gewoon een inspirerend (reis-)verhaal. Zo kwam ik laatst in contact met Linda die nog dit jaar vertrekt op een lange reis door Afrika. Te gek! Dat vind ik wel een interviewtje waard  ;-) !

Linda Fleuren 1

Wie ben je en wat heb je met reizen?
 Ik ben Linda, 29 jaar en reizen is mijn passie! Het begon allemaal tijdens mijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht. Een stage in China werd al snel gevolgd door een uitwisselingsprogramma in Zuid-Afrika en toen had ik het te pakken: het reisvirus! Ik kon het dan ook niet weerstaan om na mijn studie een jaartje vrij te nemen om te gaan backpacken. De bekende backpack paradijzen Nieuw-Zeeland, Australië en Azië bevielen me uitstekend! Vervolgens was het dan toch tijd om aan het werkende leven te beginnen.  Ondanks weinig vakantiedagen probeerde ik toch altijd wat verder weg te gaan: Kenia, Amerika, de Kaaiman eilanden, de Bahamas, Jamaica, de Kaapverdische eilanden, Gambia en Namibië bezocht ik de afgelopen jaren. En dan is het nu eindelijk weer tijd voor een grote reis. Ik hou gewoon van reizen; 's ochtends maar afwachten waar je 's avonds weer slaapt, vreemde culturen en gewoontes leren kennen, nieuwe vrienden maken, mooie natuur en dat met enkel wat spullen in je backpack op je rug.


Over een aantal maanden ga je een te gekke reis maken. Vertel!
Begin november start mijn 7.5 maand durende sabbatical en vertrek ik richting Afrika. Samen met 18 mede-avonturiers maak ik een overland reis van Spanje via de westkust van Afrika naar Kaapstad. Om vervolgens verder te reizen naar Nairobi, Kenia. We trekken door diverse landen: Marokko, Mauritanië, Senegal, Guinee, Sierra Leone, Ivoorkust, Ghana, Togo, Benin, Nigeria, Kameroen, Gabon, Congo, Angola, Namibië, Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Malawi, Tanzania en Kenia. Althans dat is de planning, maar onderweg kan alles opeens anders zijn... En dat allemaal in een safaritruck, dus eten, slapen en leven on the road. 'S avonds zomaar ergens in the middle of nowhere je tentje opzetten en een vuurtje maken. En een douche of toilet zal ver te zoeken zijn. Ik laat het luxe leventje achter me en ga 7.5 maand back to basic.


Waar kijk je het meeste naar uit?
Tja, wat een lastige vraag. Het reizen, het leven in de natuur, de verschillende culturen, de mensen, avondjes bij het kampvuur onder de sterrenhemel, bounty stranden, wilde dieren. Kortom het echte Afrika zien!


Waarom Afrika? 
Tijdens mijn uitwisseling in Zuid-Afrika heb ik een super tijd gehad en ben ik langzaam verliefd geworden op dit continent. De mensen, de sfeer, de kleuren, de typische Afrika-geur (als je er ooit bent geweest weet je wat ik bedoel), de rode aarde, de zonsondergangen I love it! De vele reisjes naar andere Afrikaanse landen die daarna nog volgden hebben dit zeer zeker niet veranderd, in tegendeel zelfs. Het maken van een overland reis door Afrika stond al lang op mijn verlanglijstje en nu gaat het eindelijk gebeuren!

Linda Fleuren 2

Welke 5 spullen neem je mee in je backpack?
1. Wandelschoenen, ik hou ervan om gewoon rond te dwalen door steden en dorpjes en maar te zien waar je uitkomt. Daarnaast geniet ik ook van mooie wandelingen door de natuur.

2. Natuurlijk een camera om mooie herinneringen voor later vast te leggen. Echter geen super de luxe telelens, maar gewoon een huis-tuin-en-keuken camera. Waarom zul je je nu afvragen; ik wil niet uren bezig zijn om die ene topfoto te maken en constant verborgen zitten achter mijn telelens. Dus daarom een simpel cameraatje dat gewoon goede foto's maakt.

3. Een stapel boeken en dan nu voor het eerst een ereader (ben benieuwd hoe dat gaat bevallen). Ik hou ervan me af en toe terug te trekken met een boek en even te relaxen tussen al het gereis van hot naar her.

4. Goede slaapspullen. Niets zo vervelend dan halve nachten wakker liggen vanwege een te koude slaapzak of een te hard matje. En oordopjes natuurlijk tegen eventuele snurkende medereizigers.

5. Als laatste punt zou ik zeggen een biertje, maar dat neem ik natuurlijk niet mee in m'n backpack. Aan het einde van de dag gaat er niets boven een lekker lokaal biertje terwijl je midden in de natuur geniet van een spectaculaire zonsondergang!

Heb je nog tips?

Volg je gevoel en ga voor je droom! Over 40 jaar wil ik niet terugkijken op een leven van enkel werken, werken en nog eens werken. Ook al begrijpt niemand in jouw omgeving jouw wens om te reizen. Niks van aantrekken en gewoon doen! Wil je Linda’s reisbelevenissen volgen volg haar dan via Facebook!

#reizen #backpacken #Afrika #interview #wereldreis

3 reacties

 • Jacomijn's Travels

  21 september 2014 om 12:37

  1 woord...
  JALOERS
  :)
  Heel veel plezier!!

  Beantwoorden

 • Daphne

  21 september 2014 om 21:38

  Wauw, wat een gave trip! Heel veel plezier Linda! En leuk interview Wendy!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Daphne

   22 september 2014 om 06:41

   Thanks ;-)

   Beantwoorden

 • Karbonkel

  21 september 2014 om 22:11

  Wauw, dit klinkt echt als een droomreis! Super mooi zeg! Ik heb een beetje hetzelfde, over veertig jaar wil ik kunnen zeggen dat ik wat gezien heb en niet alleen maar heb gewerkt. Alles zien is onmogelijk, maar dromen mag, toch? Veel plezier op deze super mooie reis! Wauw

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.