Interview met backpacker Paul van Backtrackers

Reismeisje 28 december 2014

Vandaag is het weer tijd voor een leuk, inspirerend interview met een andere reisfan: Paul van Backtrackers! Neem zeker eens een kijkje op zijn website voor allerlei handige tips als je backpackt.

Paul Schuurhof 1

Wie ben je en wat heb je met reizen?
Ik ben Paul Schuurhof uit Alkmaar. Alles draait bij mij om reizen. En dan het liefst met rugzak naar een bestemming buiten Europa. Als ik terug ben van een reis denk ik alweer aan wat mijn volgende trip zal worden.


Je hebt een eigen website over backpacken & rondreizen, vertel! Waarom ben je daarmee begonnen?
Ik ben in 2005 begonnen met het op internet plaatsen van mijn backpack ervaringen, sinds 1995, via Backtrackers. Als een soort dagboek. Maar ook om toekomstige backpackers te informeren over alles wat interessant zou kunnen zijn als ze een land of gebied bezoeken.


Paul Schuurhof 2

Wat is je meest favoriete bestemming en waarom?
Dat zijn er twee. Het noorden van Thailand met als uitvalsbasis Chiang Mai. Dit is een van de weinige bestemmingen waar ik vaker ben terugekeerd. Dit vanwege de prachtige natuur, vriendelijke mensen in combinatie met een overzichtelijke stad dat alles heeft. Het voelt als thuiskomen terwijl ik altijd de drang heb om te reizen. De tweede is Voi in Kenia. Een plaatsje tussen Nairobi en Mombasa. Toeristen zijn ze hier niet gewend. De mensen in dit dorpje aan de rand van het Tsavo reservaat zijn superlief, ontzettend gastvrij en supertrots. De 2 dagen dat we er waren werden we opgenomen in hun gemeenschap en heb ik persoonlijk geleerd dat je met weinig gelukkig kan zijn.


Hoe reis je zelf het liefste?
Het liefste per lokale bus. In Mexico zat ik naast een geit en een kooi met kippen. Heerlijk.


Welke 5 items neem je altijd mee op reis?
Tegenwoordig mijn mobiel. Daarnaast Lonely Planet, een klein verbanddoosje met alles erin, een creditcard voor noodgevallen en zo weinig mogelijk kleding.


Welke bestemmingen zou je voor 2015 aanbevelen?
Cuba, Myanmar, Nepal en Jordanië.


Nog tips voor andere avontuurlijke reizigers?
Focus je niet teveel op een strakke planning. Waarom zou je niet ergens langer blijven als je het er naar je zin hebt? Respecteer de cultuur en mensen die je ontmoet waar dan ook. Als je van de begaande paden afgaat, doe dit dan onder begeleiding. Als je je ergens onveilig voelt, zoek de drukte op, blijf bij mensen.  

#Inspiratie #reizen #backpacken #interview

2 reacties

 • gerben

  28 december 2014 om 14:56

  Haha vooral dat stukje over direct weer denken aan een volgende reis wanneer je thuis weer over de drempel stapt is heeeeel herkenbaar :-)

  Leuk interview!

  Beantwoorden

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  28 december 2014 om 19:58

  Ik kende de site van Paul nog niet, maar ga zeker een kijkje nemen!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.