Horror voedsel op reis

Reismeisje 08 november 2013

Reizen en lekker eten horen voor mij bij elkaar. Nieuwe dingen proberen, andere smaken proeven; heerlijk! Toch is ’t helaas niet altijd een succes. Ik heb echt regelmatig kokhalzend mijn best zitten doen iets weg te werken, omdat ik niet ondankbaar wilde over komen. Of dat me gelukt is weet ik niet ;-), maar ik weet nog wel wat mijn 4 slechtste eetervaringen op reis zijn geweest tot nu toe!


Eten injera

Injera in Ethiopië. Misschien ziet ’t er hier nog wel lekker uit ook, maar geloof me: je ogen bedriegen je ;-)! Injera is het nationaal gerecht in Ethiopië dus er is echt geen ontkomen aan. Het lijkt nog het meeste op een dikke, zure pannenkoek die ze dus in allerlei sausjes en prutjes dopen. Ik moet bekennen dat ik ’t verderop tijdens de reis wel iets meer ben gaan waarderen, maar injera staat bij mij zeker bovenaan als ’t aan komt op horror voedsel. Bah, bah.


Eten Nepal

Aardappel-ei prut. Op zich prima combi, waar je lekker lang op door moet kunnen, maar dit gerechtje was niet meer helemaal fris. We kregen ’t namelijk op een meerdaagse trek in Nepal, dus ’t had lekker een paar dagen in een klamme rugzak gelegen. Ik ben er echt beroerd van geworden; als ik nu aan de combi aardappel/ei denk word ik al misselijk ;-).


Eten galo pinto

Bonen en rijst, bonen en rijst. Als je wel eens in Midden-Amerika bent geweest, weet je dat de maaltijden daar nogal veel uit bonen en rijst bestaan. En met een beetje mazzel een eitje er bij. Op zich best prima, maar in Nicaragua heb ik echt te veel gallo pinto (zoals ze ’t daar noemen) gegeten. Het kwam echt mijn neus uit!


Eten India

Zoete ballen uit India. De Indiase keuken is echt één van mijn meest favoriete keukens. Ik ben dol op de lobbige curry’s, geurige naan broden en kruidige chutney’s. Tijdens een reis naar India kan ik dus mijn lol op! Toch ben ik al vaker echt ziek geweest in India van het eten, heeft natuurlijk met de niet zo fijne hygiëne daar te maken ;-). De meest vreselijke ervaring was toch wel gulab jamun van de straat eten. Dat zijn van die mierzoete balletjes met een plakkerig sausje er over. Aiaiai. Geen goed idee. Geen zoete balletjes meer voor mij!

En wat is jouw slechtste eetervaring op reis??

#reizen #nicaragua #India #backpacken #ethiopie #nepal #eten

7 reacties

 • Debby

  08 november 2013 om 11:08

  Lol, zure pannenkoek :'D. En iew die aardappels. Hmm, ergens wel blij dat gallo pinto gewoon vegetarisch is dus dat ik daar makkelijk kan eten.

  Beantwoorden

 • We Are Travellers

  08 november 2013 om 12:07

  Meest nare eet ervaring, was toch wel drinken uit een rottende kokosnoot (en ja we dachten echt dat prik in kokos sap hoorde en vonden het daardoor extra lekker waardoor we nog meer wilde) met als gevolg 3 dagen lange buikpijn, overgeven en ... nouja nog meer nare dingen ;) die zure pannekoek van jou ziet er trouwens ook naar uit haha

  Beantwoorden

  • Reismeisje We Are Travellers

   08 november 2013 om 13:06

   Bah bah bah!!

 • Michel

  08 november 2013 om 12:48

  hahaha erg leuk om te lezen. Het ergste voedsel vind ik nog niet eens zozeer wat je eet (zoals JB Cortius schrijft: glas wodka erbij), maar meer de gevolgen die het in de nacht of de volgende dag heeft. Soms heb je heerlijk gegeten, maar is het de nacht/volgende dag volledig mis :/
  Heb bijv. in Cambodja de vogelspin gegeten. Je zou zeggen, dat moet mis gaan, maar dat was helemaal niet het geval. En het was best smaakvol. Maar toegegeven.... je moet wel ff over een grens hoor hahaha.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   08 november 2013 om 13:06

   Wauw, vogelspin!!! Dat is wel dapper vind ik ;-).

   • Michel Reismeisje

    08 november 2013 om 13:26

    Waarschijnlijk wel lekkerder dan zure pannenkoeken hahaha. Maar ja, als je 1x in je leven die mogelijkheid hebt, dan moet je het ook maar doen he: das avontuur ;-)

 • Annika

  08 november 2013 om 19:16

  Ja bonen en rijst! Getsie....
  Dat eerste lijkt me ook niet was. Dacht eerst dat het eten op een vieze doek lag, maar dat is dus de pannekoek?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Annika

   09 november 2013 om 11:24

   Yep, hahahah ;-)

 • Sas

  09 november 2013 om 10:50

  Ahhh bah!

  Beantwoorden

 • Yvon

  16 november 2013 om 06:48

  Yek!
  Ik heb al heel hard nagedacht, maar kan niets bedenken. Waarschijnlijk was het dan niet slecht genoeg ;)

  Beantwoorden

 • Hemels eten op reis | Reismeisje

  02 december 2013 om 07:52

  […] een blog over horror reis gerechten, moet er natuurlijk ook eentje volgen met de meest lekkere maaltjes die ik op reis heb gegeten . […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.