Eten bij een eetstalletje of niet?

Reismeisje 06 februari 2014

Eetstalletje

Als ik vertel dat ik op reis het liefste op straat bij een leuk eetstalletje eet, krijg ik toch best wel vaak ‘huh’s’ en ‘wats?!’ te horen :-). Dat verbaast me eigenlijk wel, want hier eten we toch ook een frietje bij de wagen van Piet? Ok, de hygiëne is hier natuurlijk een stuk beter, maar als je gewoon op een aantal zaken let, kun je juist op straat de heerlijkste gerechtjes eten. En vaak echt authentiek! Ik kies mijn eetstalletje altijd op basis van de volgende dingen. Misschien heb je er iets aan.

Is het er druk?

Zo simpel als wat, maar vaak wel de beste graadmeter voor een ‘goed’ eetstalletje: veel mensen. Als ’t er druk is en je moet even wachten, is dit vaak een goed teken. Niet alleen omdat mensen het eten dan blijkbaar wel lekker vinden, maar ook omdat je zo redelijk zeker weet dat de doorlooptijd hoog ligt. En dus ligt jouw beef terriyaki waarschijnlijk niet al een paar uur in de brandende zon :-).

De locatie.

Ook een belangrijke. Je hebt behoorlijk wat eetstalletjes die letterlijk naast een open riool staan of waar de muizen een feestje bouwen in de naast gelegen vuilnisbakken. Hoe druk ’t er dan ook is, ik loop dan toch even een blokje om. Je moet er toch niet aan denken dat er opspattend rioolwater in je broodje terecht komt, gatver. Let dus altijd even op de locatie!

Vegetarisch.

Tja, dit is iets persoonlijks, maar zelf zou ik nooit vlees of vis eten bij een eetstalletje. Nu eet ik sowieso op reis bijna helemaal vegetarisch (tenzij ik een keer langs de Mac kom, wat dan ineens su-per-lek-ker is :-)), maar mijn vriend eet bijvoorbeeld gewoon wel alles. Toch zou ik bij een eetstalletje sneller voor iets vega-achtigs gaan. Ze hebben toch vaak geen koeling en dan ligt jouw lapje vlees daar buiten. Misschien wel voor uren. Mijn tip is dus: lekker vegetarisch bij een eetstalletje, dikke prima!

De mensen.

Het zegt zeker niet alles, maar check de mensen die in ’t eetstalletje staan. Lijken dat neus peuterende, niet zo frisse mensen? Dikke kans dat ze ’t dan ook niet zo nauw nemen met jouw bordje eten. Er is een verschil tussen vies en vies; veel mensen die een eetstalletje hebben, hebben het niet bepaald breed en zullen dus ook niet blinkend schone nagels hebben. Maar dat is iets anders dan echt gore praktijken :-).

Eet jij wel eens bij een eetstalletje?

 

#reizen #backpacken #reistips

2 reacties

 • Michel

  06 februari 2014 om 08:46

  Tuuuuuurlijk!! Daar eet je het lekkerst en er is de meeste sfeer. Overigens doe ik dit m.n. in Azië en heb ik minder de neiging om dit ook in Afrika of Z-Amerika te doen (heel apart dit onderscheid trouwens). In een eettentje kun je tenminste nog zien hoe iets wordt klaargemaakt i.t.t. een restaurant. De TV beelden van Chris Zegers die toevallig de keuken van een restaurant filmde in Yangshuo, China waar ik heeeeerlijk heb gegeten staan mij op het netvlies gebrand hahaha.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   06 februari 2014 om 08:52

   Ja heerlijk he?! Ben dol op de Aziatische keuken!!

 • Mandy

  06 februari 2014 om 09:19

  Ik eet ook meestal bij een eetstalletje, ik vind dat gezelliger. Ik eet er ook vlees, ik ben er nog nooit ziek van geworden. Mocht je iets van de BBQ nemen, check dan altijd even hoe de kolen branden. Als ze bijna uit zijn, ga ik liever naar een ander tentje.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   06 februari 2014 om 09:42

   Goeie aanvulling ja!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.