Hola Frans Polynesië!

Reismeisje 15 april 2016

Moorea2

Daar zijn we dan! Aangekomen op Frans Polynesië in de prachtige South Pacific Lachen. Daarmee is ons eerste deel van de reis in Zuid-Amerika definitief tot een einde gekomen. Het waren te gekke maanden, maar ik had langzamerhand ook helemaal zin in iets compleet anders. Afgelopen zaterdag vertrokken we vanuit Paramaribo naar Belem en uiteindelijk Sao Paulo. Daar hebben we 2 nachtjes geslapen om een tikkeltje op te laden, want daarna was het de tijd voor de grote reis. Achteraf is het ook maar goed ook dat we de reis een beetje hebben opgeknipt, want het duurde al met al heel wat langer dan gepland...

Detroit

Van Sao Paulo naar Detroit en door naar Los Angeles. Vanuit Sao Paulo vertrokken we 's avonds laat naar Detroit in de VS. Een vlucht van zo'n 10 uur met Delta Airlines. We hebben eerder met Delta gevlogen en dat was ok, maar deze vlucht was echt de bom Knipogen! Spiksplinternieuw vliegtuig, superveel beenruimte en meer dan goede service en eten. Slapen doe je meestal niet heel goed, maar het was verder een prima vlucht. 's Ochtends vroeg kwamen we in het 8 graden koude Detroit aan. Dat is wel even andere koek na ruim 6 maanden bijna alleen maar warm weer te hebben gehad. We zouden de hele dag in Detroit hebben voor we door zouden vliegen naar LA, maar we kregen te horen dat we meteen mee moesten met de eerst volgende vlucht, omdat we in LA te weinig overstaptijd zouden hebben. Die vlucht ging een uur later. Dus hop, door de douane en als een malle naar de gate. We waren nog net op tijd en vlogen in 4 uur tijd naar LA. Daar hadden we vervolgens 12 uur de tijd voor we door zouden vliegen naar Tahiti.

LA city

Gerben had wat problemen met z'n camera, dus we zijn eerst op zoek gegaan naar een goede camerashop waar ze hem (hopelijk) verder zouden kunnen helpen. We kwamen uit ergens in Hollywood en moesten z'n camera een aantal uurtjes achter laten. We hebben lekker wat rond gelopen, ons vergaapt aan de belachelijk grote auto's die in Hollywood rond rijden Verrast, gegeten bij een Aziatisch tentje en heerlijk in een parkje in de zon gelegen. Fijn middagje zo! Ennnnn, later bleek dat Gerbens camera weer gemaakt was, dus toen kon onze dag al helemaal niet meer stuk!

There comes trouble...Om 8 uur 's avonds waren we terug op het vliegveld van LA. Onze vlucht naar Papeete op Tahiti zou rond middernacht vertrekken. Het leek allemaal prima te gaan, tot we in het Air France vliegtuig zaten. Het werd 12 uur, 1 uur, 2 uur...En toen kwam er een boodschap van de piloot. De vlucht zou worden geannuleerd in verband met een technisch probleem aan het vliegtuig. Shit. Zit je dan. Voor ons is het zo erg nog niet, maar er zaten dus serieus mensen op onze vlucht die voor €1.200 per nacht 1 nachtje zo'n romantische over the water bungalow hadden geboekt. Dat konden ze nu dus vergeten. Na nog eens een half uur gewacht te hebben, konden we het vliegtuig verlaten en werden we weer naar de vertrekhal geleid. En toen begon de chaos. Je zou zeggen dat ze bepaalde protocollen hebben die op zulke momenten als een malle in werking worden gezet, maar er was echt niets geregeld. We konden niet op het vliegveld blijven, maar een hotel konden ze ook niet regelen op dit tijdstip en ow ja, de taxi's rijden pas vanaf 5 uur 's ochtends. Excuse me?! Lang verhaal, maar we zijn uiteindelijk met wat andere mensen naar een hotelletje in de buurt gegaan en hebben de kosten voor geschoten met de belofte dat we het terugbetaald krijgen. Joh! Om 4 uur 's nachts en na al 2 dagen onderweg te zijn, was ik heel blij toen we in bed lagen Knipogen.

Moorea kucht

Aankomst op Moorea. De volgende dag hebben we vooral lekker bij geslapen en aan Reismeisje gewerkt. Om middernacht vertrok onze vlucht naar Tahiti dan toch nog en woensdagochtend vroeg landden we op Tahiti! Vanaf daar was het nog maar 10 minuutjes vliegen naar onze eerste bestemming in Frans Polynesië: het prachtige Moorea. Uit de lucht zag het er al adembenemend mooi uit, maar nu we ook echt op het eiland zijn is het zo mogelijk nog gaver! Het is hier supergroen, het binnenland prachtig dramatisch en het water is echt blauwer dan blauw. De komende 2 dagen gaat Gerben z'n advanced duikbrevet halen. Mij niet gezien Knipogen, dus ik houd het lekker bij wat werken en relaxen. Tussendoor willen we wat wandelen en een mooie boottocht gaan maken, om met haaien en roggen te snorkelen. We blijven 6 dagen op Moorea en hebben dus genoeg tijd om het eiland lekker te verkennen. Daarna gaan we naar Bora Bora. Ik ben vooral ook heel benieuwd naar de verschillen tussen de eilanden onderling! Maar eerst maar eens genieten van dit paradijsje!

Moorea 2

Natuurlijk zal ik er de komende tijd zeker over gaan bloggen, maar tot die tijd kun je ons live volgen via Instagram waar ik regelmatig, waarschijnlijk, jaloersmakende plaatjes van de prachtige eilanden zal posten Tong uitsteken. Staat Frans Polynesië op jouw wensenlijstje??

@Frans Polynesië @Oceanië #frans polynesie #wereldreis #RTW #moorea #bora bora

5 reacties

 • Margreet Pruis

  15 april 2016 om 06:26

  Wat een reis, maar nu in het paradijs ☺☺☺☺ Veel plezier en ik ben echt niet jaloers neuhhh

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   15 april 2016 om 20:55

   ;-) Dank lieve Margreet. Het is het echt helemaal waard inderdaad!

   Beantwoorden

 • Linda Visser

  15 april 2016 om 08:00

  ik ben zo jaloers, vorig jaar ben ik er tijdens onze wereldreis met mijn man en kinderen geweest en alle herinneringen komen weer boven. Zwemmen met haaien en roggen vond ik de belevenis van onze reis .... echt geweldig! De kleuren vond ik ook overweldigend, op Bora Bora nog meer dan Moorea. Geniet van jullie tijd in Frans-Polynesie

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda Visser

   15 april 2016 om 20:56

   Klinkt te gek Linda!! Wij gaan die boottocht inderdaad ook doen, zondag. Lijkt me heel erg gaaf!

   Beantwoorden

  • gerben Linda Visser

   18 april 2016 om 05:19

   Thanks linda, ben erg benieuwd, ook naar Bora bora :-)

   Beantwoorden

 • Daphne | LiveTheLiveYouLove.nl

  15 april 2016 om 08:25

  Gaaf dat jullie (eindelijk) op Moorea aangekomen zijn! Echt een bijzonder eiland! Super tof dat Gerben hier z'n advanced gaat halen. Mijn mooiste duiken waren nl ook op Moorea. Niet zozeer het koraal, maar als die vissen, haaien en schildpadden. Echt te gek! En dat snorkelen met haaien en roggen is ook echt zo weird! Wel echt tof trouwens! Enjoy!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Daphne | LiveTheLiveYouLove.nl

   15 april 2016 om 20:58

   Oehoeeee, nu krijg ik nog meer zin in de komende dagen!! Klinkt echt geweldig! Ben heel benieuwd, thanks.

   Beantwoorden

  • gerben Daphne | LiveTheLiveYouLove.nl

   18 april 2016 om 05:21

   Hoi Daphne, de eerste duiken waren idd veelbelovend! En ook het snorkelen met roggen vanmiddag vond ik fantastisch, nooit geweten dat stingrays eigenlijk hele leuke beesten zijn :-) Ben erg benieuwd naar de rest! Je gaat het nog wel lezen :-)

   Beantwoorden

 • Mellisa - Grenzeloosreizen

  16 april 2016 om 20:45

  Klinkt heel tof! Ik heb net m'n advanced gehaald in Curacao, dus zou graag de onderwater wereld van Frans-Polynesië willen zien! Staat zeker op m'n bucketlist, maar er staan zoveel landen op m'n lijst haha. Het is wel echt zo'n honeymoon bestemming ;)

  Beantwoorden

  • gerben Mellisa - Grenzeloosreizen

   18 april 2016 om 05:18

   Hoi Melisa,

   Ik heb gisteren voor het eerst twee keer gedoken bij het rif van Moorea en ik kan je vertellen dat dat meer dan de moeite waard was ;-). De vissen zijn zelfs mooier dan wanneer je ze zelf in je creatiefste dromen zou mogen uittekenen! De één nog kleurrijker dan de ander. Ennnn de eerste lemon sharks zijn gespot. Wel gaaf wanneer je die drie meter lange beesten met een dubbele rij naar binnen gekeerde tanden langs je heen ziet zwemmen :-)
   Zeker de moeite waard dus om hier een keer naartoe te komen om te duiken!

   Beantwoorden

 • Sander

  16 april 2016 om 23:17

  Frans Polynesië op mijn wensenlijstje??? Aaaarghh... Kan me nog zo'n topic op deze site herinneren dat je je wensenlijstje moest indienen en dat Gerben mijn wens (onder het motto; beter goed gejat...) toevoegde op zijn lijst. And here he is... and I am f*cking jealous! Zonder gekheid, heel veel plezier! en maak me gek met té mooie foto's (ps. je zou inderdaad maar diegene zijn die voor 1 nacht 1200 dollar neergeteld heeft en dan je lot in je handen legt van zo'n Franse maatschappij....)

  Beantwoorden

  • gerben Sander

   18 april 2016 om 05:23

   We houden je op de hoogte Sander :-). De foto's zie je dan ook wel voorbij komen!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.