Bora Bora versus Moorea: battle of the islands

Reismeisje 06 februari 2016

Bora bora Moorea

Hoewel deel één van onze wereldreis nog  tot en met halverwege april duurt, zijn we langzamerhand al wel bezig met de voorbereidingen van deel twee. Dat moet ook wel, omdat dat een deel gaat zijn waar we behoorlijk wat dingen van tevoren voor moeten gaan regelen en/of uitzoeken. Vooral logistiek gezien. In deel twee van onze wereldreis hebben jullie de route globaal al kunnen zien, dus het is vast geen geheim meer dat de South Pacific op het programma staat Knipogen. Frans Polynesië, Micronesië, de Cook eilanden, Vanuatu en uiteindelijk Papoea Nieuw Guinea. Halverwege april vliegen we vanaf Sao Paulo naar Tahiti. We hebben een goede vlucht gevonden voor maar €730 per persoon. En dat voor een vlucht van zo’n 35 uur! Echt en prima prijs. We gaan Tahiti alleen gebruiken als hub, want het eiland zelf spreekt ons niet zo aan. Vanaf daar gaan we dus ons eerste eiland in Frans Polynesië bezoeken. Aangezien we niet zulke zon-zee-strand types zijn Knipogen, hebben we besloten er één eilandje uit te pikken. We twijfelen tussen Bora Bora en Moorea…Wat het verschil is, vertel ik je vandaag. En misschien kun je ons helpen met de keus!

Bora Bora. Als je denkt aan een paradijselijk eiland met dito wit strand, is Bora Bora ongetwijfeld één van de bestemmingen die bij je op komt. Een eiland rechtstreeks uit een Bounty reclame. Het summum. Aangezien het vanaf Tahiti een kort stukje vliegen is, stond Bora Bora dus ook zeker weten op onze bucketlist voor deze reis. Tot ik me er iets meer in begon te verdiepen…Allereerst is Bora Bora echt schreeuwend duur. Ze weten er donders goed dat toeristen er wel wat voor over hebben. Er zijn qua accommodaties zeker wel ‘budget’ opties te vinden, maar het blijft relatief duur en daarnaast moet ik eerlijk zeggen dat het me bij zo’n bestemming wel de max lijkt om dan nèt even voor wat meer luxe te gaan. Net even in dat mooie huisje op palen midden in de zee wakker te worden Zoenen. De prijzen vallen me echter flink tegen; je hebt het dan al snel over €200-300 per nacht voor een double…Daar komt bij dat een retourvlucht vanaf Tahiti naar Bora Bora rond €300 per persoon kost. Er is een optie om met een cargo boot te reizen, maar die schijnen erg onbetrouwbaar te zijn qua vertrektijden en niet heel praktisch. Kortom, een paar dagen Bora Bora gaat een serieuze klap in ons budget slaan.

Moorea. En dus besloot ik verder te kijken. Ik kwam al snel uit bij Moorea; een Frans Polynesisch eiland dat heel dicht bij Tahiti ligt. Zo dicht, dat je er gewoon met een boot in minder dan een uur heen kunt varen voor een paar tientjes. De eerste besparing heb je dan al binnen! Moorea is evengoed paradijselijk, maar doordat het wat minder de naam heeft dan zusje Bora Bora, zijn de prijzen duidelijk een stuk lager. En er zijn veel meer budgetopties te vinden, ook fijn. Verder is Moorea qua eiland mooier dan Bora Bora. Vind ik tenminste. Het is veel groener, heuvelachtiger en heeft overal mooie baaitjes. Je mist echter wel de bekende, überromatische lagune op Bora Bora waar de huisjes in een halve maan om heen liggen. Dat blijft toch op de een of andere manier een heel paradijselijk beeld Lachen.

Al met al vind ik zelf eerlijk gezegd dat we voor Moorea moeten kiezen. Het is goedkoper, het eiland zelf lijkt me mooier dan Bora Bora, het is makkelijk vanuit Tahiti te bereizen en je bent evengoed op een paradijselijke plek. Gerben vindt echter dat we voor Bora Bora moeten gaan, omdat dat toch het summum is en we er nu zo dichtbij zijn. Tja. Daar zit natuurlijk ook wat in. Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jullie mening! Ben jij al eens op Bora Bora en/of Moorea geweest? Wat vond je er van en wat zou je ons aanraden? Alle tips zijn welkom!

#bora bora #moorea #reizen #wereldreis #frans polynesie

5 reacties

 • Ellen

  06 februari 2016 om 16:05

  Ik heb geen ervaring als het om Bora Bora of Moorea gaat, maar ik las wel dat jullie ook naar de Cook Eilanden gaan. Ik ben er afgelopen november geweest en moet eerlijk zeggen dat ik het hoofdeiland Rotorua niets bijzonders vond (zou ik skippen) Ik ben ook met een propellorvliegtuigje naar een ander eilandje van de Cook Eilanden geweest. Aitutaki. En dat was echt de max. Het was als hemel op aarde, écht extreem mooi, heb er geen andere woorden voor. Ik kwam iemand tegen die al op zo'n beetje alle eilanden in de Pacific geweest was en Aitutaki vond hij het allermooist (Google bijv maar eens op One Foot Island, het is er mega mooi en hier kan je bij het meest afgelegen postkantoor ter wereld een extra stempel in je paspoort krijgen). Ik had een leuk strandhuisje gevonden, lekker basic en direct aan het strand voor 80 euro per nacht. Als je interesse hebt kan ik de naam wel even voor je opzoeken. Verder wens ik jullie veel plezier verder met jullie reis, ik lees je blogs met veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ellen

   06 februari 2016 om 16:40

   Thanks voor de tips Ellen, super! Aitutaki staat inderdaad op de planning, lijkt me echt heel mooi. Als je het strandhuisje voor me zou willen opzoeken, zou super zijn!

   • Ellen Reismeisje

    07 februari 2016 om 02:34

    Leuk dat het op jullie planning staat! Weet zeker dat jullie het er fantastisch gaan vinden! Heb het even voor je nagekeken en de naam van het strandhuisje is Matriki Beach Huts. Het is erg kleinschalig (3 hutjes) en zodra je de zee in loopt kun je na 3 meter al snorkelen. Het resort wat 100 meter verderop zit organiseert ook dinner/dansshow (1x per week), vaak betaal je veel voor het eten en de show (al gauw zo'n 60 euro pp), maar je kunt er vanaf Matriki via het strand zo naar toe lopen en meekijken (gratis), het resort staat dat wel toe. Scheelt een hoop geld en je kan toch een beetje kijken naar de show. Indien je verder nog vragen hebt, laat maar weten. Veel plezier!

 • Linda

  06 februari 2016 om 16:08

  Wij zijn vorig jaar op beide eilanden geweest. Wij zijn begonnen op Moorea en daarna naar Bora Bora. Hoewel Moorea echt ook al erg mooi en paradijselijk is, weet Bora Bora je toch nog te overdonderen. Die lagune heeft zulke mooie kleuren .... wij hadden nog nooit zoiets gezien.
  Ik snap jou overweging maar ik begrijp Gerben zijn overweging nog meer

  Beantwoorden

  • Linda Linda

   06 februari 2016 om 16:14

   De zee is ook zo helder alsof je in een zwembad zwemt. Wij hebben ook een hele mooie excursie gedaan: zwemmen met haaien en roggen en nog veel meer vissen. Succes met kiezen!

  • Reismeisje Linda

   06 februari 2016 om 16:41

   Haha, leuk te horen ;-). Misschien dan toch maar beiden doen...?

 • Suzanne

  08 februari 2016 om 06:29

  Aaah, Cook eilanden, cool!! Ik vond Rarotonga ook te gek hoor, als je maar op een afgelegen plekje zit. En ja, ik ben er 5 jaar geleden ten huwelijk gevraagd dus mijn beeld is misschien ietwat gekleurd, haha. Bora Bora en Moorea ben ik allebei niet geweest, maar ik hoor vaak van mensen dat BB best tegenvalt. Te duur en te toeristisch. Komende zomer gaan we naar de Malediven, ben je daar wel eens geweest??

  Beantwoorden

 • Dimitri

  10 februari 2016 om 14:50

  Wij zijn vorig jaar op Mo'orea geweest. Prachtig eiland met zowel luxe-/overwater bungalows als betaalbare bungalows met privéstrand, waar wij uiteindelijk voor kozen. Dat kostte ons zo'n 650€ voor 8 dagen, wat we nog wel ok vonden naar Frans-Polynesische normen. Wij twijfelden niet tussen Mo'orea en Bora Bora (dat vonden we echt over the top), maar tussen Mo'orea en Maupiti. Uiteindelijk kozen we voor Mo"orea omdat het makkelijker te bereiken was. Het bleek een fantastische keuze. Mo'orea is super!

  Beantwoorden

 • Benny

  25 juni 2022 om 00:55

  Ik was op Moorea, de allermooiste plek op aarde qua eilanden naast La Digue (op de Seychellen). Tahiti is ook mooi maar Moorea is ongerept gebleven. Ik logeerde er op een camping en bij locals op het strand. Super dat er dus een camping is voor je eigen tent (ook bungalows daar). 13 euro de nacht dacht ik, en je kan er zelf je eten maken. Een prachtig eiland met veel natuur, ananasplantages, mooie wandeling naar de top ook! Ik ga nu ook naar Bora Bora deze zomer (ook op een camping op een motu). Dit lijkt me ook ongelofelijk mooi met die puntige bergen, superblauw water ....mss wel veen snobisme en van die luxecruises die het koraal stukmaken wss. Ik vernam dat er ook op Maupiti en Huahine campings zijn. Aangezien er weinig couchsurfers te vinden zijn op deze eilanden (die zijn vooral op Tahiti te vinden) ga ik dus op campings. Polynesië vind ik persoonlijk de allermooiste bestemming op aarde

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.