Plannen en route in Frans Polynesië

Reismeisje 08 april 2016

Trinidad Tobago GvdW 1573

Als je regelmatig op Reismeisje bent te vinden, weet je ondertussen wel dat het eerste deel van onze wereldreis er nu bijna op zit. Nog een paar dagen en we vliegen vanuit Sao Paulo in Brazilië naar Detroit, LA en vervolgens door naar onze eindbestemming Tahiti. Frans Polynesië! Eigenlijk was ons plan om via Paaseiland te reizen, maar die vliegtickets waren erg duur en bovendien moesten we dan vliegen vanuit Chili. Niet heel praktisch als je al wat verder in het Noorden van Zuid-Amerika bent Knipogen. Toen we dus een paar maanden geleden een vliegticket voor €750 per persoon zagen en ook nog eens goedkoop in Sao Paulo konden komen, was de keus snel gemaakt. En nu is het dan bijna zo ver. Vandaag vertel ik je wat onze route in Frans Polynesië gaat zijn en wat er precies gaan doen!

Eilandhoppen in Frans Polynesië. Frans Polynesië bestaat uit honderden eilandjes, waarvan verreweg de meesten onbewoond zijn. Tahiti en Bora Bora zijn echter zonder twijfel de meest bekende eilanden. Postcard perfect strandbestemmingen. Hoewel we vliegen op Tahiti, zullen we daar verder geen tijd door brengen. Het schijnt er erg druk te zijn en het functioneert voornamelijk als hub. Na lang wikken en wegen hebben wij een air pass van Tahiti Air gekocht. Daarmee kun je voor een vast bedrag een aantal eilanden in Frans Polynesië bezoeken. Er zijn verschillende passen, die allemaal een bepaald aantal stops en specifieke eilanden vertegenwoordigen. Omdat wij sowieso graag naar Bora Bora willen, hebben wij voor de Bora Bora air pass gekozen; voor €375 per persoon mogen we dan 4 verschillende eilanden aan doen, waarbij je zelf de volgorde kunt bepalen (maar die vluchten wèl van tevoren moet boeken). Je kunt natuurlijk ook zelf losse vluchten boeken, maar zodra je meer dan 3 eilanden wilt bezoeken en/of naar Bora Bora wilt reizen, is een air pass goedkoper.

De route in Frans Polynesië. Van tevoren had ik eigenlijk alleen een zon-zee-strand beeld bij Frans Polynesië. En toegegeven, dat is natuurlijk ook wat deze eilanden grotendeels te bieden hebben. Toch blijkt er veel meer te doen te zijn, zoals gave hikes in het binnenland, zeiltochten voor de kust, haaien voeren en het bezoeken van inheems Polynesische dorpjes. Onze eerste stop, en tevens langste, gaat op het eiland Moorea zijn. We landen ’s ochtends vroeg op Tahiti en vliegen dan meteen door naar dit groene eiland. Moorea staat eigenlijk bekend als het ‘mooiste’ eiland, omdat het naast de prachtige bounty stranden ook een weelderig groen binnenland heeft waar je een aantal mooie hikes kunt maken. My cup of tea Lachen. Aangezien Gerben hier ook zijn advanced duikbrevet wil gaan halen, hebben we besloten een kleine week op Moorea te blijven. Heerlijk! Vanaf Moorea vliegen we dan een week later door naar het paradijs op aarde: Bora Bora. Ik ben echt heel benieuwd of dit zo bijzonder gaat zijn als dat veel mensen zeggen. De plaatjes zien er in elk geval veelbelovend uit. Op Bora Bora zullen we 5 dagen blijven, waarvan we graag een dag of 2 willen verblijven op zo’n überromantisch resort in je eigen over the water bungalow. Erg duur, maar hey; ik zie ons niet 1-2-3 op Bora Bora terug komen.

Na Bora Bora vliegen we door naar het meer onbekende Maupiti; een kleiner eiland waar we eigenlijk vooral heen gaan vanwege het manta ray cleaning station. Kleine visjes maken daar de huid van enorme mantaroggen schoon, terwijl jij er tussendoor zwemt met je snorkel. Ahhhhhhh! Gaaf toch?! We blijven 3 dagen op Maupiti en vliegen dan terug naar het hoofdeiland Tahiti. En dan is het tijd voor ons volgende avontuur in de South Pacific, want dan vliegen we verder naar Rarotonga oftewel de Cook Islands.

Hoewel ik niet zo’n strandmeisje ben, heb ik echt superveel zin gekregen in de komende weken. Het lijkt me heel leuk om de South Pacific ook van een andere kant te leren kennen en te ontdekken dat er meer is dan alleen de prachtige strandjes. Staat deze regio op jouw bucketlist? Of misschien ben je er al eens geweest?

@Frans Polynesië @Oceanië #route #frans polynesie #bora bora #moorea #maupiti #wereldreis

5 reacties

 • Margreet Pruis

  08 april 2016 om 06:47

  Wauh wauh wauh, wat een verschrikkelijk mooi vooruitzicht zeg ! Geniet maar heerlijk daar in dat paradijs !

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   08 april 2016 om 12:37

   Thanks Margreet! Gaan we doen!

 • Mp

  08 april 2016 om 07:43

  Klinkt allemaal geweldig!

  Beantwoorden

 • Jeroen

  08 april 2016 om 08:19

  Ik ben heel benieuwd hoe jullie het gaan ervaren, en dan met name niet het strand. Het komt niet op mijn wishlist maar dat is vooral omdat ik niet weet wat er nog meer te doen zou zijn als op een picture perfect strand te liggen. Dat is ook niet zo mijn ding.
  Daarom erg nieuwsgierig wat jullie allemaal nog meer gaan ondernemen. Maar geniet van deze vakantie op reis! :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   08 april 2016 om 12:38

   Gaan we doen, dank Jeroen. Ik ben ook echt geen zon-zee-strand type, geloof me ;-). Dus ik zal vooral de eilanden op een andere manier proberen te bezoeken en daar zeker ook over gaan bloggen!

 • Janis | CuddlingYaks.com

  08 april 2016 om 10:07

  Ik smelt weg van het idee! Zal héérlijk zijn, ongetwijfeld! Wat goed om te lezen dat je ook meer kan doen dan 'strandhangen'; zeer benieuwd naar de hikes die je zal maken. Ik kies meestal ook voor value for money accommodatie eerder dan resorts, maar het is een unieke ervaring; die mag je niet missen! Geniet ervan!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Janis | CuddlingYaks.com

   08 april 2016 om 12:39

   Thanks Janis :-). Ik ben ook echt reuze benieuwd en zal er zeker later uitgebreid over gaan bloggen!

 • Merel :)

  22 oktober 2019 om 22:52

  Super gaaf! Wij zijn bezig met het plannen van onze reis naar Frans Polynesië en het blijkt nogal lastig te zijn om in te schatten hoeveel dagen we op welke eilanden willen blijven. Misschien kun je een reactie geven op onze planning?
  - 5 dagen Moorea
  - 3/4 dagen Huahine
  - 3/4 dagen Raiatea (we moeten kiezen tussen een dag langer in Huahine of Raiatea)
  - 2 dagen Maupiti
  - 2 dagen Bora Bora
  - 2 dagen Tahiti

  Is het programma te vol...? En zo ja, wat zou je skippen of waar zou je langer blijven?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.