Hoe ik ooit met reizen ben begonnen

Reismeisje 12 juni 2017

Verre reis 1

Laatst had ik het met Gerben over mijn eerste verre reis. Over waarom ik die überhaupt wilde gaan maken, de bestemming zelf en wat we ondertussen samen van de wereld hebben gezien. Hoe gaaf de bestemmingen ook zijn die ik sinds die allereerste reis heb gezien, je eerste reis en reizen blijft/blijven je toch wel erg bij. Bij mij tenminste wel. Alles is dan nog zo nieuw en indrukwekkend Knipogen. Vandaag vertel ik je meer over waarom ik ooit tot de beslissing kwam te gaan reizen en waarheen mijn eerste reis ging. Ik ben benieuwd of 't herkenbaar is voor je!

Waarom reizen? Reizen is niet iets wat ik van huis uit heb mee gekregen. Verre van. Vroeger gingen we in de zomer 2-3 weken kamperen in Europa en tijdens oud & nieuw was ik met mijn ouders op de latten in Oostenrijk te vinden. Heerlijk vond ik dat! Tot mijn 18de had ik echter bijvoorbeeld nog nooit gevlogen. Dat veranderde daarna rap moet ik zeggen Tong uitsteken, maar een gevoel van 'ik wil de wereld ontdekken' had ik niet per se in me. Vanaf die eerste vlucht maakte ik verschillende reisjes in Europa, woonde een poosje in Wenen en verlegde met bestemmingen als Marokko en IJsland langzamerhand letterlijk mijn grenzen. Toen ik een jaar of 25-26 was, bladerde ik voor het eerst in zo'n prachtige reisgids van Djoser. De meest exotische bestemmingen zag ik voorbij komen en dat prikkelde me op de een of andere manier wel. Ik weet eigenlijk niet heel goed waardoor ik uiteindelijk echt de keus maakte om voor een eerste, verre reis te gaan, maar het gebeurde wel...

Verre reis 2

Waarheen? Mijn eerste keus viel meteen op een regio die later mijn meest favoriete zou blijken te zijn; Midden-Amerika. En meer specifiek koos ik voor Costa Rica. De dieren, het weelderige groen en het feit dat het best een Westers land was, en ik dat als nieuw bakken reiziger wel een prettig idee vond Knipogen, spraken me erg aan. Ik was toen al een poosje vrijgezel en besloot een groepsreis te boeken. Zo gezegd, zo gedaan. En toen werd de reis gecancelled...Ja echt! Er waren te weinig aanmeldingen voor die reis naar Costa Rica en dus ging 't een paar weken voor vertrek ineens niet door. Ik besloot een andere bestemming te kiezen en koos voor een andere regio waar ik mijn hart aan zou gaan verliezen: Tibet. Die ijle landschappen, besneeuwde bergtoppen en de intens boeddhistische cultuur spraken me echt enorm aan. Deze reis zou een paar maanden later vertrekken. Lang verhaal kort; die reis ging uiteindelijk ook niet door, omdat ik erg ziek werd kort voor vertrek...Wat een pech he? Achteraf heeft het zo moeten zijn, want kort daarna liep ik Gerben (opnieuw) tegen het lijf. Gerben was net terug van 1.5 jaar over de wereld reizen en zag het wel zitten samen een poosje door Azië te trekken. Daar zei ik geen nee tegen Lachen en dus vertrokken we een aantal maanden later voor 8 weken naar Azië. Eindelijk maakte ik mijn eerste verre reis dus toch nog. Het werd een fan-tas-tische periode waarin we India, Thailand, Maleisië, China, Nepal en Tibet bezochten. Er ging echt een wereld voor me open; de compleet andere culturen, prachtige landschappen, intense geuren en kleuren, nieuwe manier van reizen, het exotische eten. Te gek vond ik het!

Verre reis 3

Vanaf toen was ik verkocht en hebben we eigenlijk elk jaar een mooie reis gemaakt. Soms zelfs twee. Met als summum natuurlijk afgelopen jaar waarin we die gave wereldreis hebben gemaakt. Nog steeds geniet ik intens van nieuwe bestemmingen en het ervaren van compleet andere culturen. Het maakt me rijker en zorgt er tevens voor dat ik ons leven in Nederland des te meer waardeer. Het is juist die combinatie die ik zo geweldig vind; reizen en tegelijkertijd echt een thuis hebben. Hoe is dit voor jou geweest? Wanneer heb jij je eerste verre reis gemaakt en waarheen?

#reizen #backpacken #Azie

2 reacties

 • Dionne

  12 juni 2017 om 08:47

  Toen vriendlief en ik allebei 22 waren zijn we een maand met een groep door Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe gereisd. Al kamperen rondgetrokken. Supergaaf en toen een aantal jaren achter elkaar verre reizen gemaakt. Toen de kindjes kwamen een paar jaar niet gereisd maar nu gaan ze gewoon mee en verkennen we met zijn vieren de wereld. Onze kinderen zijn dus wel geboren reizigers.

  Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  12 juni 2017 om 20:20

  Wat leuk om te horen waar je passie voor reizen vandaan komt! Bij mij is het heel gek gegroeid. Ik was helemaal niet van het reizen, na mijn eerste verre reis naar China in 2007 werd dat gevoel een beetje bevestigd. Ik vond het helemaal geen prettig land. Toch bleef de drang om de wereld te ontdekken wel hangen. Ik ging op reis naar Zuid Oost Azie twee jaar na de reis naar China en daarna naar Costa Rica & Panama en toen had ik de bug echt goed te pakken! :-) Nu wil ik eigenlijk weer naar China om te kijken of het nou echt zo erg was, of dat het gewoon allemaal nieuw voor me was :-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.