De meest fotogenieke landen van Azië

28 december 2016

Eerder al schreef ik een artikel over de meest fotogenieke landen van Zuid-Amerika. Ik kon deze landen extra goed beoordelen op hun fotogenieke eigenschappen doordat we al deze landen aandeden tijdens onze wereldreis. Tijdens eerdere reizen hebben we ook de meeste landen in Azië gezien; mijn favoriete continent Lachen. En dus leek het me leuk vandaag een artikel te schrijven over wat ik de meest fotogenieke landen van dit continent vind. Hier komen ze!

fotogeniek Azie 7763

1. India. Eigenlijk staat dit land bij mij met stip op nummer 1. India is zo groot en divers (niet voor niet noemen ze het een subcontinent). India heeft een fantastisch kleurrijke bevolking. Of het nu gaat om de Sadhu's in de steden, Tibetaans ogende mensen in het Noorden of vrouwen met kleurrijke gewaden in de Thar-woestijn in Rajastan; India heeft het allemaal. Het land is zo intens, kleurrijk en soms bizar, je moet hier wel de hele dag met de camera in je hand lopen. Ook de gelaatsuitdrukkingen van de mensen zijn echt heel mooi. En daar komt nog eens bovenop dat de Indiërs over het algemeen graag op de foto willen. Dat vergemakkelijkt het fotograferen nog eens extra. Ooh en had ik ook al gezegd dat India natuurlijk fabelachtige plekken heeft die je in fotografisch opzicht zeker een poos bezig kan houden? Wat te denken van misschien wel het mooiste gebouw ter wereld; de Taj Mahal, Varanasi, paleizen in Rajastan, de backwaters van Kerala, de stranden van Goa, Boeddhistische tempel in het Noorden, de Gouden tempel in het Noordwesten. Moet ik nog even door gaan?! Lachen

fotogeniek azie 100

2. Myanmar. Myanmar is wat mij betreft toch een beetje een landje op zich. Het past niet helemaal bij de andere landen van Zuidoost-Azië, maar op de een of andere manier meer bij India. Maar dan anders. Het is vrij traditioneel en heeft bijzondere gebruiken. De mannen dragen er rokken en de meeste mensen smeren hun gezicht in met een soort pasta gemaakt van boomschors. Verder is het een overwegend boeddhistisch land, want zorgt voor plaatjes van monniken en tempels. En als kers op de taart heeft dit land ook nog eens enkele toeristische (en fotogenieke!) trekpleisters. Denk bijvoorbeeld aan Lake Inle en met name Bagan; prachtig! Als fotograaf kun je hier je hart ophalen!

fotogeniek Azie 5688

3. China. Oké, toegegeven, China is niet mijn meest favoriete reisland. Vooral omdat ik de mensen niet zo leuk vind... Maar aan de andere kant, ik reis er wel graag. Ik vind het een boeiend en fascinerend land, vooral vanwege de cultuur en historie. En daarnaast is het veelzijdig vanwege de minderheden, de vele soorten landschappen en je reist er ook nog eens vrij gemakkelijk vanwege de goede infrastructuur. En ook de Chinese dorpjes, grote steden, rare gebruiken en prachtige landschappen zijn natuurlijk super fotogeniek.Alles bij elkaar opgeteld maakt dat dit land voor mij zeker thuis hoort in dit rijtje.

fotogeniek azie 472

4. Indonesië. Indonesië is natuurlijk een prachtig land om in te reizen. De mensen zijn er vriendelijk, het is er goedkoop, er is veel te zien en, nog belangrijker, het is super divers! Je kunt tien keer naar dit land op vakantie gaan en er tien keer een totaal andere vakantie beleven. Dat vind ik het mooie van Indonesië. En daar komt nog eens bovenop dat het op sommige plekken nog behoorlijk traditioneel is. Wat dacht je bijvoorbeeld van Sulawesi, Borneo of Nieuw-Guinea? Allemaal zo verschillend. Dit maakt het land fantastisch om in te reizen. En fotograferen Tong uitsteken.

fotogeniek Azie 6722

5. Nepal. Tja, dit laatste land mag wat mij betreft zeker niet ontbreken in dit rijtje. Nepal heeft alles: jungle, de hoogste bergen ter wereld, traditionele bevolking, lekker eten, het is goedkoop, de mensen zijn er fotogeniek. Teveel om op te noemen eigenlijk. Wat mij betreft is Nepal één van de absolute hoogtepunten in Azië, en niet alleen in geografische zin. Wanneer je terug komt van een reis naar Nepal en je vakantiefoto's bekijkt, dan zie je waarschijnlijk besneeuwde bergtoppen van de Himalaya, dieren in de jungle van Nepal, tempels, Sadhu's, het prachtige Pokhara, en meer. Als fotograaf moet je hier op alles zijn voorbereid en dus ook alle mogelijke spullen bij je hebben, van groot hoek tot telelens. Maar je zult het ook gaan gebruiken, en dat kun je niet van ieder land zeggen.

Vertel, ik ben benieuwd naar wat jouw meest fotogenieke land van Azië is?

@Azië @China @India @Indonesië @Myanmar @Nepal #reizen #backpacken #fotografietips #Azie #china #India #indonesie #myanmar #nepal

3 reacties

 • Jeroen

  28 december 2016 om 08:51

  Tja wat dat betreft kan ik alleen nog maar wat over India zeggen. Ik blijf het grappig vinden, in plaats dat ik vraag of ik een foto van hen mag maken, vragen ze het daar aan mij. Erg leuk!
  En ja helemaal waar wat je zegt, zo divers en mooi maar ook soms nog erg rauw, ik hou er wel van.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   28 december 2016 om 09:15

   Ja he. Hilarisch blijft dat ;-).

 • Margreet Pruis

  28 december 2016 om 09:24

  Qua het fotograferen van mensen staat India met stip op nr 1, qua natuur vind ik Sri Lanka het mooist. Maar veel Aziatische landen heb ik nog niet bezocht. Nepal lijkt me ook erg mooi

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Margreet Pruis

   28 december 2016 om 10:49

   Nepal is ook erg mooi ja. Bijzonder land. Sri Lanka lijkt mij dan weer te gek :-)!

 • Mark

  20 januari 2018 om 10:48

  Voor ons is ongetwijfeld Myanmar nog steeds het indrukwekkendste geweest voor foto's en de super lieve bevolking. 2x met een gids het land doorkruist en op vele plekken geweest waar amper toeristen komen. Van mee in de rijstvelden werken, tussen de lokale bevolking mee-eten op hun feesten tot in de onbekende afgelegen tempels waar jonge monnikjes aanschuiven om je op de foto te zetten op hun mobieltjes, Geweldig lieve fotogenieke mensen. Nepal volgt voor mij op 2 en Tibet op 3....

  PS: Heel leuke site is dit.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.